Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siabadaaaa

Jaka bajka wzbudza u was kontrowersje? pomijając teletubisie i smerfy.....

Polecane posty

Gość siabadaaaa

wiadomo teletubisie geje a smerfetka prostytutka. a jakie bajki ktore leca w tv was szokuja?

Gość teresanaaaaa
simson

Gość wrrrummmRobaczki
A mis Yogi zawsze spi w jednym łóżku z Bubu, i jakos nikt nie twierdzi ze padały, jak Tb.

Albo Bolek i Lolek - zawsze razem, zawsze we dwóch...wysoce podejrzane.

kontrowersyjne baje ? chyba tylko dorosly czlowiek moze dopatrywac sie problemu tam gdzie go rzeczywiscie nie ma. Nie przeszkadzaja mi teletubisie ani smerfy ani tez pszczolki maje ani nawet muminki ! bo zaraz ktos sie przyczepi ze wloczykij to pewnie emo hipisowskie dzielo szatana. Bedac dziecmi nie pomyslelismy o takich sprawach nawet przez ulamek sekundy

Tarzan, bo chodził z kootasem na wierzchu. Kopciuszek, bo się szlajał po nocach. Pinokio, bo kłamał łgarz. Alladyn, bo kradł. Batman, bo jeździł ponad 300 km/h

Królewna Śnieżka, bo mieszkała z 7 chłopami. Papaj, bo palił faję i miał dziary. Bolek, Lolek i Tola to thresome. Żwirek i Muchomorek to tez geje.

mi sie nie podoba bajka co na leci z rana na polsacie " przygody animkow" cos ohydnego !!!!!!! szatanistyczna bajka illuminati i masonów juz programuja dziecka zeby były agresywne i złe.... te ich twarzy sami zobaczcie mnostwo znakow i podstepu .... myslcie matki co puszczacie dziecom bo niby ta bajka az jest przesłodzona ale to tylko iluzja

Gość siabadaaaa
a moze jakies gry albo programy tv? przeznaczone dla raczej mlodszych dzieci?

Zobaczysz. No, droga Alicjo, opowiadaj. Zamieniamy się w słuch. Alicja Liddell powiodła po nas zainteresowanym spojrzeniem swych ciemnych oczu, jak gdyby oczekiwała, że faktycznie w coś się zamienimy. - Na czym to ja stanęłam? - zastanowiła się, nie doczekawszy żadnej metamorfozy. - Aha, już wiem. Na ciasteczkach. Tych, które miały napis: "Zjedz mnie", ślicznie ułożony z czerwonych porzeczek na żółtym kremie. Ach, jakże smaczne były te ciasteczka! Naprawdę czarowny miały smak! I były czarodziejskie, w samej rzeczy. Gdy zjadłam kawałek, zaczęłam rosnąć. Przeraziłam się, sami rozumiecie... I prędko ugryzłam drugie ciasteczko, równie smaczne, jak to pierwsze. Wtedy zaczęłam maleć. Takie to były czary, ha! Mogłam raz być duża, a raz mała. Mogłam się kurczyć, mogłam się rozciągać. Jak chciałam. Rozumiecie? - Rozumiemy - rzekł Kapelusznik i zatarł dłonie. - No, Archie, twoja kolej. Słuchamy. - Sprawa jest jasna - oświadczył dumnie Marcowy Zając. - Majaczenie ma podtekst erotyczny. Zjadanie ciasteczek to wyraz typowo dziecięcych fascynacji oralnych, mających podłoże w drzemiącym jeszcze seksualizmie. Lizać i ciamkać, nie myśląc, to typowe zachowanie pubertalne, chociaż, przyznać trzeba, znam takich, którzy z tego nie wyrośli do późnej starości. Co do spowodowanego jakoby zjedzeniem ciasteczka kurczenia się i rozciągania, to nie będę chyba zbyt odkrywczy, gdy przypomnę mit o Prokruście i Prokrustowym łożu. Chodzi o podświadome pragnienie dopasowania się, wzięcia udziału w misterium wtajemniczenia i wkroczenia do świata dorosłych. Ma to również podłoże seksualne. Dziewczynka pragnie... - Na tym więc polega wasza zabawa - stwierdziłem, nie zapytałem. - Na psychoanalizie mającej dociec, jakim cudem ona się tu znalazła. Szkopuł wszakże w tym, że u ciebie, Archie, wszystko ma podłoże seksualne. To zresztą typowe dla zająców, królików, łasic, nutrii i innych gryzoni, którym tylko jedno w głowie. Powtarzam jednak moje pytanie: co w tym jest zabawnego?

- Jak w każdej zabawie - powiedział Kapelusznik - zabawne jest zabicie nudy. - A fakt, że kogoś to nie bawi, bynajmniej nie dowodzi, że ten ktoś jest wyższą istotą - warknął Archie. - Nie uśmiechaj się, Chester, nikomu tu nie zaimponujesz twoim uśmiechem. Kiedy wreszcie zrozumiesz, że choćbyś nie wiem jak się wymądrzał, nikt z tu obecnych nie obdarzy cię boską czcią? Nie jesteśmy w Bubastis, ale w Krainie... - Krainie Czarów? - wtrąciła Alicja, wodząc po nas spojrzeniem. - Dziwów - poprawił Kapelusznik. - Kraina Czarów to Farie. To jest Wonderland. Kraina Dziwów. - Semantyka - burknął znad obrusa Dormousse. Nikt nie zwrócił na niego uwagi. - Kontynuuj, Alicjo - ponaglił Kapelusznik. - Co było dalej, po tych ciasteczkach? - Ja - oświadczyła dziewczynka, bawiąc się uszkiem filiżanki -- bardzo chciałam odszukać tego białego królika w kamizelce, tego, który nosił rękawiczki i zegarek z dewizką. Tak sobie myślałam, że jeśli go odszukam, to może trafię też do tej nory, w którą wpadłam... I będę mogłą tą norą wrócić. Do domu. Milczeliśmy wszyscy. Ten fragment nie wymagał wyjaśnień. Nie było wśród nas takiego, który nie wiedziałby, czym jest i co symbolizuje czarna nora, upadek, długie, nie kończące się spadanie. Nie było wśród nas takiego, który nie wiedziałby, że w całej Krainie nie ma nikogo, kto choćby z oddali mógłby przypominać białego królika noszącego kamizelkę, rękawiczki i zegarek. - Szłam - podjęła cicho Alicja Liddell - przez ukwieconą łąkę i nagle pośliznęłam się, bo cała łąka była mokra od rosy i bardzo śliska. Upadłam. Sama nie wiem jak, ale nagle chlupnęłam do morza. Tak myślałam, bo woda była słona. Ale to nie było wcale morze, wiecie? To była wielka kałuża łez. Bo ja płakałam wcześniej, bardzo płakałam... Bo bałam się i myślałam, że już nigdy nie odnajdę tego królika i tej nory. Wszystko to wyjaśniła mi jedna mysz, która pływała w tej kałuży, bo też tam przypadkiem wpadła, tak samo jak ja. Wyciągnęłyśmy się z tej kałuży nawzajem, to znaczy trochę mysz wyciągnęła mnie, a trochę ja wyciągnęłam mysz. Cała była mokra, biedaczka, i miała długi ogonek... Zamilkła, a Archie popatrzył na mnie z wyższością. - Niezależnie od tego, co myślą o tym różne koty - oświadczył, wystawiając na widok publiczny swe dwa żółte zęby - ogonek myszy to symbol falliczny. Tym tłumaczy się, nawiasem mówiąc, paniczny lęk, który na widok myszy ogarnia niektóre kobiety. - Jesteście obłąkani - powiedziała z przekonaniem Alicja. Nikt nie zwrócił na nią uwagi. - A słone morze - zadrwiłem - powstałe z dziewczęcych łez, to oczywiście doprowadzająca do płaczu zazdrość o penisa? Co, Archie? - Tak jest! Piszą o tym Freud i Bettelheim. Zwłaszcza Bettelheima godzi się tu przywołać, albowiem zajmuje się on psychiką dziecka. - Nie będziemy - skrzywił się Kapelusznik, nalewając whisky do filiżanek - przywoływać tu Bettelheima. Freud też niech sobie requiescat in pace. Ta flaszka to w sam raz na nas czterech, comme il faut, nikogo więcej nam tu nie potrzeba. Opowiadaj, Alicjo. - Później... - zastanowiła się Alicja Liddell. - Później przypadkowo napotkałam lokaja. Ale gdy się lepiej przyjrzałam, okazało się, że to nie lokaj, ale wielka żaba ubrana w lokajską liberię. - Aha! - ucieszył się Marcowy Zając. - Jest i żaba! Płaz wilgotny i oślizgły, który pobudzony nadyma się, rośnie, zwiększa swe rozmiary! Czego to symbol, jak wam się zdaje? Penisa przecież! - No pewnie - kiwnąłem głową. - Czegóżby innego. Tobie wszystko kojarzy się z penisem i z dupą, Archie. - Jesteście obłąkani - powiedziała Alicja. - I wulgarni. 22:41 [zgłoś do usunięcia] drzelucha ty idiotko teraz w kafejkach jest tak, ze sprawdzaja dowody kto na jakim stanowisku siedział itp. wiec łatwo cie znajda 14:47 zgłoś do usunięcia]praca dla kelnerki no chirurg to trudny zawód ale łatwiejszy- niz kelnerki- bo on wie co gdzie w ciele umieszczone jak tam grzebie a kelnerka musi ciągle zapamiętywać nowe twarze@

jakby na to popatrzec w ten sposob to akzda bajka jest nieodpowiednia:D Strachy na lachy Wilkolak Zombie i Franki :D Co Oni we trojke robili?? :D Bolek i Lolek ani chybi homo a Tola to przykrywka :D No a Reksio >> :D

Tom & Jerry-aż mnie krew zalewa jak mój syn to ogląda,cała bajka polega na coraz bardziej wymyślnych sposobach robienia sobie krzywdy(czego ta bajka ma nauczyć dzieci?tego że można na kogoś lać do upadłego a on i tak wstanie?),oraz większość chłamu na cartoonie-typu zwalczamy potwory,i co bajka nowy potwór i tak cały czas,nic mądrego.Masakra.

Tom i jerry Sylwester i Tweety Strus i Kojot Pixie Dixie i Pan Dżinks :D To na jedno kopyto wszystko :)

Gość siabadaaaa
szamanka, kacia, wlasnie otakie przyklady mi chodzilo :) macie cos jeszcze?

Kontrowersje to we mnie wzbudzają współczesne debilne bajki, które nie mają żadnego przesłania. Nie wiem czemu się czepiacie smerfów i innych kultowych bajek. Dobrze ktoś tu napisał, że dziecko to nawet przez ułamek sekundy nie pomyśli, że teletubisie albo Bolek i Lolek to geje, tylko dorośli wymyślają problemy. Poza tym zawsze lepszy Bolek gej niż jakieś krzywe stwory gadające od rzeczy.

Gość Pan Ferduś
Hello Kitty to dzieło szatana !

Gość gość
dziewczynka z apalkami

Gość gość
bajka o Jezusie, bardzo kontrowersyjna

Gość gość
TVN24-straszna baja.

Gość Renata86
Byl odcinek krecika jak pani krolik rodzila dzieci. I taka dziura pomiedzy nogami jej sie otwierala i wyskakiwaly male kroliki. Widzial to ktos?

Gość gość
Wszystkie z cartoon network :o

Gość barranek
oczywiscie Zwirek i Muchomorek oraz krolewna Sniezka i tych siedmiu , co z nia sobie mieszkalo