Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makeupkit

jaki krem dla 20 latki?

Polecane posty

Mam 20 lat, więc chciałabym szczególnie zaczac dbac o skórę. Mam cerę tłustą ze skłonnością do zaskórników i trądziku podskórnego. Wiem, że trudna sytuacja, co byscie poradziły?

Gość awwa
własnie dlatego ze masz taka skórę nie używaj zbednych kremów, daj skorze pooddychać nocą. na dzien jesli musisz to wybierz krem bardzo lekki, nie zatykajacy porów i jednoczesnie zeby zawierał filtr UV (polecam emulsję nawilżająco-odzywczą z spf 15 OLAY, to jest do cery tłustej i mieszanej)

Mogę ci polecić krem taki do stosowania na dzień pod pokład i na noc, wiesz on nie ma antybiotyku ani nic wiec pryszczy ropnych nie likwiduje (jesli masz) ale generalnie ja tez mam cere raczej tłustą "potrądzikową" czyli nie mam syfów ale troche zaskórników drobnych. Jest to krem GARNIER czysta skóra krem nawilżający długotrwały efekt matujący. Też szukałam kremu i kupiłam go ze względu na dobre opinie w damskiej torebce kafeterii. Jest naprawdę przyjemny, nawilża, matuje, mogę go z czystym sumieniem polecić :)

Jestem w podobnym wieku i mam podobną skórę tyle że nie tłustą a suchą :). Kup sobie krem na noc z kwasami a na dzien nawilżający. Jaki to już indywidualnie dobierz do swojej cery i poszukaj opinii na wizaz.pl

Gość byłam dzisiaj w yves rocher
i jak płaciłam to babka bezczelnie dała mi próbkę żelu oczyszczająco-peelingującego do twarzy do cery trądzikowej :O:O:O suka 😠

Gość A jaki jest dobry z kwasami
Tak, to straszne :D Ja bym sie ucieszyla, moze fajny żel Co z tym kwasem? Który jest dobry krem?

przy trądziku ŻADNYCH KREMÓW ODZYWCZYCH kremy: matujące, regulujące pracę sebum, zawierające : kaolin,talk i skrobie, pochodne cynku i miedzi, kremy z kwasami owocowymi (np. cytrynowy i mlekowy) :)

a co do kremów z kwasami, dobry jest z clareny glyco fruit cream, jest z clareny tez bardzo fajny peeling dwufazowy z kwasami i jojobą, tylko pamiętajcie, ze przy stosowaniu kwasow (nawet w tak małych stęzeniach) wyklucza opalanie w solarium lub latem na słońcu

Gość lilyyyyyy wiesz co..
dlaczego piszesz,że przy trądziku kremy odżywcze odpadają?? taka skóra również potrzebuje odzywienia. Nie przy każdej postaci trądziku zastosujesz krem z kwasem.

Istnieje powszechna opinia, ze trądzik najlepiej uleczy alkohol, spirytus i ciągle suszenie..to błędne przekonanie, jak pewnie wiesz, cery z trądzikiem pospolitym, czyli z zaskornikami i ropnymi krostkami nie należy zbytnio odżywiac bo to zwyczajnie pogorszy stan buźki, lepiej postawic na składniki aktywne, który bedą działały leczniczo, zapobiegajac powstawaniu nowych wyprysków, po co nakładac na buzię cos co nam w bezposrednio sposob nie pomoze? Lepiej zastosowac składniki absorbujące, czy chociazby jeden z kwasów AHA - glikolowy, który nie dosc, ze złuszcza, nawilza to regeneruje, poczytaj tylko czym wzbogacane są kremy odzywcze? woskami i olejami roślinnymi...czyli wszystkim tym co zatyka PORY!

nie przy kazdej, aleee :) autorka wątku ma taki a nie inny trądzik, dlatego nie będe sie rozdrabniała, oczywiste jest, ze przy stu odmianach trądziku nei zastosujesz jednego kremu, kwasu

'nie należy zbytnio odżywiac bo to zwyczajnie pogorszy stan buźki'- absolutnie się nie zgodzę. Kremy odżywcze również są bogate w różnego rodzaju substancje aktywne. Nie wszystkie mają w swoim składzie 'zapychacze'. Przy zmianach ropnych wszelkie peelingi chemiczne kosmetyczne znacząco pogorszą jej stan.

absorbują,czyli pochłaniają...zwróć uwagę na to co piszesz.

koleżanko lilly rose możesz mi napisać skąd bierzesz swoją wiedzę kosmetyczną?

przepraszam za niedopatrzenie, po absorpcji postawiłaś przecinek

Gość Wtjmpjtmt
sorry lilyrose ale pierdolisz takie glupoty ze scrolla na twoje wypowiedzi szkoda. i zaprzeczasz sama sobie. najpierw sie doksztalc potem komentuj. dtw- wiele olejow roslinnych LECZY tradzik, wiekszosc z nich nie zapycha (to zawsze kwestia indywidualna) a talk i oleje mineralne zapychaja (a ty talk polecasz). poza tym matowienie w zadnym stopniu nie jest regulowaniem sebum, bo w zaleznosci od tego jak to robisz ( ty pewnie talkiem...) to mozesz spowodowac porzadne przetluszczenie bo skora uporczywie wysuszana sie broni. nie wprowadzaj ludzi w blad.

Gość Wtjmpjtmt
Zreszta wypryski moga miec rozne przyczyny, trzeba najpierw ja poznac by dobrac pielegnacje. a jesli juz autorko chcesz wiedziec czego uzywac, to ja ci konkretnej marki nie polece ale proponuje zaczac stosowac kosmetyki naturalne, organiczne. im mniej chemii tym lepiej. to wcale nie musi byc drogie. pozdrawiam.

Mam 20 lat, więc chciałabym szczególnie zaczac dbac o skórę. Mam cerę tłustą ze skłonnością do zaskórników i trądziku podskórnego. Czytacie ze zrozumieniem? :) Zaskorniki i trądzik podskorny najlepiej wyleczyc złuszczaniem, trzeba porzadnie oczyscic skórę, w przypadku trądzików nie stosuje sie peelingow drobno, czy gruboziarnistych, stosuje sie peelingi enzymatyczne, które nie zaostrzą!!! stanów trądzikowych, a jedynie złuszczą i oczyszczą skorę :) po kwasach otworzą się pory i cały ten syf "wyjdzie" ale nie.. :) faktycznie, lepiej dalej zapychac skorę olejami i woskami, do pielegnacji tego typu cery uzywa się substancji i produktow nie zawierających substancji tlustych, oleistych... kolezanka wyzej chyba miała na mysli olejki eteryczne, a nie czyste bazowe substancje roslinne... fakt jest jeden olej, ktory nie leczy, a moze byc stosowanych przy trądziku różowatym!!, jest to olej sezamowy, są oleje roslinne leczące trądzik, ALE NIE MA ICH W PREPARATACH KOSMETYCZNYCH (tu najmądrzejszym kolezankom proponuje poszukac i doczytac co wchodzi w skład tych olejów !!! NIC INNEGO JAK KWASY!!)

kończyłam wydział zlewania tłuszczu z makdonaldowskich frytownic przy wyższej szkole wypasu, uboju i gotowania wieprzowiny, więc wiem dużo o olejach, dzifki :classic_cool:

Gość oidsfudsbfhjdsvds
LILLY ROSE jestes niekompetentna w tej kwestii

Gość michauuuka
Zajrzyj na stronę kosmetyków Nantes. Tutaj na pewno znajdziesz odpowiedni dla siebie kosmetyk idealny do wszystkich problemów twojej skóry.

Gość magda2222
Oj tak to sa własnie bardzo dobre kosmetyki i sama widziałam ze moja kosmetyczka na nich pracuje. To już taka profesjonalna półka.