Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniania.

lista prezentów ślubnych , robicie?

Polecane posty

Gość maniania.

no i czy wypada? jeśli tak to do jakiej kwoty maks.?

Gość dodafiolokas
NIE WYPADA . NIE RÓB ŻENADY-KAŻDY WIE CO CI MA DAC - NIE POSZŁABYM BA TAKIE WESELE

Jeśli chcesz prezenty lepiej zrób taką listę. Ja nie miałam listy ani nie było żadnych sugestii że chcemy kasę a i tak wszyscy przynieśli pieniądze :o i nawet żadnej pamiątki nie mamy tylko kasę na koncie, tak samo jak każdą inną kasę z wypłaty, niczym sie nie wyróżnia :o

Osobiście nie daję prezentów jak idę na wesela i przyznam szczerze że na swoim weselu też wolałabym dostać pieniądze gdyż na chwilę obecną nie potrzebujemy nic do domu (mieszkamy razem, dom mamy wyposażony, pościeli, ręczników i innych duperelków mam tyle że chyba przez najbliższe parę lat nic nie kupię :) ) Jednak jak ktoś chce prezenty to śmiało może taką listę zrobić, przynajmniej prezenty się nie powtórzą.

Gość za a nawet przeciw
Zróbcie sobie taką listę ale wyłącznie dla siebie. 90 % gości pyta się młodych co chcieliby dostać w prezencie. Z doświadczenia wiem że ciężko na poczekaniu coś sensownego wymyślić, a jak już pada takie pytanie to gość oczekuje konkretnej odpowiedzi :) Taką listę możecie zostawić np rodzicom, ale korzystać z niej wyłącznie wtedy, gdy padnie konkretne pytanie. Karteczkom w zaproszeniach z adresem sklepu mówię nie :D

Dlatego właśnie jestem przeciwniczką dawania prezentów. Co z tego że młodzi powiedzą że przyda im się zmywarka jak każdy ma inny gust, określoną ilość miejsca w kuchni, upodobania czy woli mniejszą czy większą, z jakiej firmy itd... Ja np jestem dość wybredną osobą i zawsze sama wolę sobie wszystko wybrać, wymierzyć, posprawdzać. A nie lepiej zwyczajnie dać pieniądze żeby państwo młodzi sami sobie kupili co chcą i co im się podoba ?

Zróbcie listę, ale taka na której znajdą się prezenty w różnych przedziałach cenowych - te tańsze i te droższe, żeby każdy z gości mógł wybrać coś "dla siebie"

"Ja np jestem dość wybredną osobą i zawsze sama wolę sobie wszystko wybrać, wymierzyć, posprawdzać. " Szczerze mówiąc ja też, ale mimo wszystko nie uznaję prezentów typu "tylko kasa" bo chciałabym mieć jakąś pamiątkę od każdego w postaci trwałej

Gość madziora hmm..
ja nie robiłam: zapraszam www.topmodeo.pl

ABSOLUTNIE NIE!!!!!!!!!!!!!!!! To nie jest kulturalne narzucać innym co mają kupić Wyobraź sobie sytuację że większość prezentów została "zaklepana" a biedniejszym gościom zostało coś drogiego I co wtedy?Albo nie przyjdą bo nie będzie ich stać na prezent albo kupią bo przecież para młoda chce i się zapożyczą - nie bedą zadowoleni z takiej sytuacji Sama kiedyś widziałam taką listę Były na niej rzeczy od miksera po lodówki i telewizory Sory ale mnie np. nie byłoby stać żeby komuś z dalszej rodziny fdajmy na to kupować plazmę Najlepsza jest gotówka - kupisz co zechcesz a każdy da na ile go stać

Dlatego jeszcze raz powtórzę : jak państwo młodzi nie sugerują że chcą prezenty najlepiej dawać pieniądze. A jeśli chcemy żeby młodzi mięli od nas pamiątkę to zawsze zamiast kwiatów (które też tanie przecież nie są) można dać poście lub wino które mogą trzymać w barku na pamiątkę i np w którąś rocznicę ślubu wypić i powspominać wesele :)

Gość ewaa24
Najlepsze są pieniądze albo bony , karty prezentowe - teraz wiele dobrych firm takie oferuje , z tego co wiem to np. Apart takie ma , Media expert. Lista prezentów to nie jest dobry prezent - zgadzam się z dziewczynami, ja jej nie robię.

Gość stara mężatka
jako że jestem już sporo po weselu,gdybym miała robić jeszcze raz to zrobiłabym listę potrzebnych prezentów,dostałam wiele zbędnych prezentów,szczególnie pościel która nie pasuje,ręczniki albo obrusy

Gość po co robić
listę prezentów, powiedzieć wprost że nie chce się żadnych tylko pieniądze i po problemie

Gość stara mężatka
Bo własciwie to goście powinni się dowiedziec jaki prezent najlepiej dać młodym,tylko niestety wielu gości kupuje prezenty pod swój gust i dlatego uwazam ze lista prezentów jest dobrym pomysłem

Gość a co sądzicie o takim pomyśle
w zaproszeniach będzie jedynie informacja, że ślub tam i tam, wesele tam i tam, natomiast do zaproszeń będzie dodawana taka wkładka z informacjami nt. dojazdu, noclegu i strony internetowej młodych. I na tej stronie będzie informacja, że jeśli ktoś chce kupić nam prezent, zachęcamy do skorzystania z listy prezentów. Co myślicie? Nie chcę wstawiać żadnych wierszyków. We wkładce będzie też info, że będziemy zaszczyceni obecnością zapraszanych, że jeśli zechcą kupić kwiaty to super, ale że fajniejsze będą książki z dedykacją (tylko jakoś ładniej i zgrabniej napisane to będzie, nie tak chaotycznie). I nic więcej na temat prezentów.

Gość stara mężatka
Pomysł bardzo fajny,przy liście prezentów może być napisane coś w tym stylu,,potrzebne dla pary młodej,,wiem jak to jest z nietrafionymi prezentami,sama dostałam 10 poszew na kołdry tylko że żadna mi nie pasuje