Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yert

ciasto z bezą

Polecane posty

Gość yert

czy ktoswie jak upiec ciasto z bezą żeby beza była chrupiąca a nie gumowata?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy od ubijania
Białka z cukrem ubić na parze, beza jest wtedy chrupiąca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy od ubijania
Białka z cukrem należy ubijać na parze, wtedy beza jest chrupiąca. Trzeba zachować proporcje 2 łyżki cukru na jedno białko, jak dasz mniej cukru to beza się ciągnie a nie jest chrupka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×