Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fudelkika

czy jestem zła mama

Polecane posty

Gość fudelkika

syn ma 2 lata i 3 miesiące sam nie sika (czasem do nocnika ale zakladam mu pieluche)je butelke 2 razy dziennie ranoi wieczorem kaszke oglada 40 min dziennie bajki takie dla niego i ma smoczka

Gość Jang Mamuska
bardzo zła.

Gość szabada
uuuuuuuuuuuu

Gość b1eata
zamiast sie chwalic bierz sie za malego pieluche z dupy butle do kosza a mosio smosio coz za problem dziure wyciac i zbrzydnie

Gość E tam znowu
tylko ta butelka u dwulatka jest troche dziwna, reszta to juz nie bardzo. I zeby zaraz rozpatrywac w kwestiach zla albo dobra. Przesada.

a daj spokój, tak jesteś okropna, chyba ci dziecko zabiorą:-o zabierz mu smoka ale lej go po kilka razy dziennie to będziesz lepszą mamą. a już te bajki to patologia. 40 minut??!! no kto to widział. i jeszcze dwa razy dziennie pije z butelki? biedny maluch. a tak poważnie to pieluchy już bym zlikwidowała, smoka możesz jakoś powoli zabierać. ale te bajki i butelka 2xdziennie chyba go nie zabiją?

Gość ligia*
wiesz co.... ja mam 3 dzieci, moje najstarsze smoka porzucilo samo jak mialo 3 lata (wczesniej nie wyobrazalam sobie mu go zabrac), ma przepiekne rowne zeby, ktorych mu zazdroszcze niemalze :-P w pampersie chodzil tez do 3 lat, bo za chiny ludowe nie chcial usiasc na nocniku ani na nakladce, ani na kiblu. Ale za to jak juz sie przekonal i sam zrobil siku a potem usiadl na kibel, to od razu spal bez pieluchy w nocy i nigdy nie zalal lozka, tylko sam sie na siku budzi. A kasze manne z butli ciagnal tez jakos pod 3 lata, w tym raz w nocy... I co? I nic.... Jest mądry, bardzo inteligentny, wesoly, zdrowy.... Bezstresowo, bez uzerania się..... Jestes bardzo madra mama, uwazam, bo masz empatie i bierzesz pod uwage uczucia i potrzeby, indywidualnosc dziecka, a nie zimne ksiazkowe statystyki :-P

Bijesz dziecko?Maltretujesz psychicznie, fizycznie?Zostawiasz same sobie?NIE?To nie jesteś złą mamą:P Słuchaj każde dziecko ma własne tempo rozwoju Nie trzeba nic przyśpieszać na siłę Owszem fajnie by było gdybyś wyeliminowała pieluchy czy smoczek Ale co z tego że tak nie jest?Nie przejmuj się Dla pocieszenia powiem Ci że dziecko sąsiadów (lat 5) pije z butelki 2 x dziennie, sam nie je- trzeba go karmić i robi siku w majty To jest zaniedbanie rodziców Ale Twój to jeszcze maluch Jest czas na zmiany

głupie pytanie - mleko niech pije jak najdłużej się da ale lepiej byłoby z kubka - jednak moja koleżanka na wieczór swojemu 4-latkowi tez daje z butli i nie jest to, moim zdaniem, zbrodnia. Smoczek - ok, jeszcze ma czas żeby się go pozbyć. Bajki? A dla kogo one są? U mnie cały czas niemalże leci TV i mała często wchodzi do salonu, gdzie on jest. Tez nieraz jej włączam bajki albo teledyski dla dzieci, które uwielbia a ma rok... Przesadzasz, dziewczyno. Aczkolwiek tu przemądrzałe mamy na pewno Ci napisza, że to, co robisz, to jakaś zbrodnia

Gość jkghvm
to nie zbrodnia, ale skoro masz potrzebę pisania o tym tutaj, to chyba sama czujesz, że czas pożegnac smoka i butlę na nocnikowanie jeszcze masz czas

Gość b1eata
w jednej z wypowiedzi jest wzmianka o dziecku 5letnim sikajacym w majtki z winy zaniedbania- jakie swiete slowa znam matke ktora tewierdzi ze dziecko samo zrozumie i do wszystkiego dojdzie i tak wkplko ma osikany dom i osikane dzieci 2,4,6 lat czeka az zrozumieja. smoka nie ciagna ale gryza ubrania butle ciagna jak opetane. wiec moze lepiej dziecku pokazac jak wyglada zycie bez pieluch, smoczka,butli niz czekac