Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamanaaaa!!!

Bardzo intymny problem, proszę pomóżcie!

Polecane posty

Gość Załamanaaaa!!!

Mam 14 lat i mam ciągłe problemy z moim miejscem intymnym. Bez przerwy dostaję jakiś podrażnień, swędzi i piecze. Jeszcze nie miesiączkuję. Chyba z 2 lata temu włozyłam wkładkę po raz pierwszy i od razu dostałam uczulenia piekło ale jakoś przesżło. Rok temu złapałam jakąś bakterię nad morzem, to było okropne, nie chciałam iść do ginekologa aż mama mnie zaciągnęła. Ginekolog dała mi jakąś maść i przeszło. Kilka miesięcy temu znów probóbowałam użyć wkładki ale znów mnie zaczęło piec ale po 2 dniach minęło. A tydzień temu mama kupiła zapachowy papier toaletowy ( zawsze używam bezzapachowych) i dostałam od razu jakiegoś uczulenia. Czy to możliwe?! Przez kilka dni mnie okropnie swedziało i piekło. Smarowałam clotrimazolum i owszem pomogło, lecz nadal jest zaczerwienienie wokół sromu i jak długo nie posmaruję, np., jestem w szkole to zaczyna mnie lekko piec albo lekko swędzieć, ale troszkę. No tyle że to napenwo nie grzybica, bo nie mam żadnych podejrzanych upławów i jest już lepiej.. Nie wiem co mam robić??? :( :( :(

Gość naklejki witraże
Literki wykonane z folii samoprzylepnej firmy ORACAL w wysokości 5, 10 i 20 cm. W przepięknych 7 kolorach. Można zamówić pojedyncze literki !!!!! http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-7-i1980014663.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-1-i1980014528.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-4-i1980014586.html Tylko teraz do każdego zamówienia napis WESOŁYCH ŚWIAT z folii witrażowej o długości prawie 50 cm GRATISS

Gość Załamanaaaa!!!
Proszę to ważne, nie chcę iść do ginekologa, byłam już raz i nie jest to przyjemne. A to ważne. Słyszałam, że jak się jest nastolatką to można mieć takie problemy i to normalne :/ To jak to z tym jest? :(

Gość dobra sztunia
tez tak mialam kiedys, zaparz rumianek , w torebkach czy taki nomalny na goracej wodzie i obmyj rumiankiem, rumianek dziala na rozne podraznienia lagodzaco , tez tak mialam i tak zrobilam kilka razy i przejdzie .

możliwe że masz uczulenie, stosuj płyny do hig intymnej codziennie prasuj majciochy very gorącym żelazkiem ;) wychodząc spod prysznica czy z wanny owiń się jakimś ręcznikiem coby Cię nie zawiało i wbrew pozorom takie stany zapalne zdarzają się większości kobiet ale do ginexa marsz, żadna babka nie lubi jak ktoś tam grzebie, ale leki są na receptę więc bez tego nie da rady gin może pobrać wymaz na bakterie (skoro tak często to się zdarza) i dać konkretny lek NIELECZONE może spowodować jakieś zrosty na jajowodach inne komplikacje, weź rusz głową i pomyśl, że kiedyś będziesz chciała być mamą ;)

Gość Załamanaaaa!!!
" Dobra sztunia " dziękuję, naprawdę i napewno spróbuję ; ) GRZEGORZ nic nie rozumiesz. Myślisz, że to takie łatwe iść czternastolatce do gina? ...

Gość Załamanaaaa!!!
Dzięki ;) Oczywiście, jeśli trzeba to pójdę...

Gość Mirabet
a co jest trudne w pojsciu do gina? to lekarz jak kazdy inny

Gość ja też mam uczulenia po
wkładkach, pachnących papierach, szarych papierach (tylko jeden rodzaj mogę używać - i niestety, nie ten najtańszy) i co najważniejsze - bieliznę piorę w wysokiej temperaturze, w proszku, który mnie nie uczula, nie używam płynów do płukania, płuczę - 2 - 3 razy - ale jeśli nie wypracuję majtek - dokładnie od środka - to i tak złapie mnie uczulenie. Do mycia - tylko mogę szarego mydła używać.