Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem ze to juz bylo...

nocne jedzenie

Polecane posty

Hej, moj synek na 16 miesiecy, od jakiegos miesiaca budzi sie w nocy 2 razy na mleko. Gdy byl mlodszy przesypial cale noce, teraz to jakas masakra. Nie moge go za nic odzwyczaic, nie da sie oszukac niczym, przytulic, nie chce smoczka, krzyczy tak ze wszyscy w domu sie budza a i sasiedzi tez zapewnie maja dosc chociaz na razie nikt u nas nie byl :( Starszy syn przesypial cale noce odkad skonczyl 4 miesiace, nie mialam przy nim zadnych problemow a teraz jestem bezradna. Nie chce zeby jadl w nocy bo jego zoladek nie ma kiedy odpoczac, dla zebow to tez niedobrze a ja chodze niewyspana bo nie dosc ze 2 razy pobudka to rano wstaje ok 5-6. Dodam ze w ciagu dnia je na prawde duzo wiec nie ma opcji ze kladzie sie glodny. Moze macie jakis pomysl jak nam pomoc????

Gość yhyy
wydaje mi się ze to nie ma znaczenia , i niepotrzebnie porównujesz Go ze starszym synkiem , każdy ma inaczej .. mój np był w stanie wypijac 4 butelki mleka /kakaa przez noc ;/ w zasadzie tak ma do dzisiaj ..za niedługo bedzie miał 4 lata nie pamiętam kiedy spałam całą noc :) ale przeciez nie bede Go biła :) z tego powodu , poczekam aż mu przejdzie :)

Gość mamam27
może za mało je w dzien? i nocą musi nadrobić? mój 2,5 latek raz je butle z mlekiem ale w dzień je marnie i nie toleruje kaszek a samym mlekiem sie na noc nie naje

Gość a to tylko kaszki mozna
dawac tak duzemu dziecku na noc;/? sa jeszcze inne sposoby, kanapki, platki na mleku ryz na mleku, cokolwiek, ludzie prawie 3 letnie dziecko mogloby sie juz z butla pozegnac przed spaniem i jesc normalne kolacje;/

Tak jak pisalam nie je za malo w ciagu dnia, na pewno. A chce zeby sie pozegnal z nocnym jedzeniem bo tak jak pisalam to nie wychodzi mu na zdrowie...i nie wyobrazam sobie sytuacji ze bedzie tak jeszcze mial przez kilka lat :(

Na kolacje je roznie...albo kanapke plus jakis jogurt albo gesta kaszke lyzeczka, nie z butelki..jezeli widze ze jest jeszcze glodny to daje mu mleko ale bardzo czesto wypije troche i odpycha butelke bo juz ma dosc.

u mnie to samo, moja córka za miesiac konczy 2 lata i od 9 msc zycia je w nocy, jadla mlutkie ilosci mleka 60 ml tak chyba tylko dla smaku, a teraz dwa razy po butli moze wypic w nocy , w dzien je sporo , nie kladzie sie glodna, wody w nocy nie chce, smoczki ma 3 nawet w lozku a i tak wrzask na jedzenie, ona juz poprostu nie potrafi sama zasnac bez butli, chociaz wieczorem i przed snem w dzien nie dostaje butli

Nie wierzę normalnie w to co czytam . Moja córka ma 19 miesięcy je na kolację kaszę (ok 150ml), później w nocy ok.2 wstaje się napić i śpi do 7 . On nie je przypadkiem za dużo ?

Gość literki naklejki witraze
Literki wykonane z folii samoprzylepnej firmy ORACAL w wysokości 5, 10 i 20 cm. W przepięknych 7 kolorach. Można zamówić pojedyncze literki !!!!! http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-7-i1980014663.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-1-i1980014528.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-4-i1980014586.html Tylko teraz do każdego zamówienia napis WESOŁYCH ŚWIAT z folii witrażowej o długości prawie 50 cm GRATISS

Za duzo? Kanapka plus danonek (maly) albo kaszka(tez na 150ml mleka)? A mleko dodatkowe zaczelam dawac kiedy zaczela sie ta nocna pobudka ale on rzadko ma ochote na cos wiecej wiec praktycznie zostaje nie wypite. Dagna, wiec wiesz o czym mowie...probowalas cos robic?

Gość hvmjolka
może jest po prostu głodny, albo spragniony, albo jedno i drugie mój do roku jadł w nocy kupowałam gotowe mleko modyfikowane w płynie candia, nalewałam do kubka z ustnikiem i miałam przy łóżku, w nocy tylko mu dałam, wypił i spał po roku sam przestał się budzic na mleko w nocy a zęby ma wszystkie zdrowe