Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Youneverknow

Jak Wam się żyje w Polsce tak szczerze?Proszę o opinie?

Polecane posty

Gość dom kosztuje i to sporo
nie ma dobrej odpowiedzi na Twoje pytania. bo jak juz ktos napisal spoleczenstwo jest podzielone. jesli pracujesz u kogos to wiadomo ze Ci nie nawali, ale jesli masz cos swojego to wtedy ciaze, choroby i urlopy sie nie oplacaja przynajmniej na poczatku. znam osoby ktore sa w uk i nie wracaja bo sie boja, anam takie ktore wrocily i nie moga sie odnalezc i takie ktorym sie udalo. nie ma reguly.

wlasnie na to ,co dom sporo kosztuje,napisala nas stac karnet na basen,karnet na fitnes,fryzjer,kosmetyczka,kregle,pub,disco,kino-4-6 wyjsc w miesiacu tak srednio chyba zle nie jest

Gość Moja racja jest MojszA
zamkij juz ryja powtarzasz sie ze cie na wszystko stac ale nikogo to nie obchodzi głupia cipo

nie stac mnie na super auto,dom i nie stac mnie na urlop tzn urlop biore 7 dniowy gora 10dni bo mi nie placa za niego i nie pracuje 20 godzin w tygodniu a duuuuzo wiecej

Gość Jesli mozesz to nie wracaj
Brzydula30, ja napisalam na co mnie stac, tez mialam z 10 dni urlopu w tym roku, pracuje po ok. 10h dziennie, przez 3 miesiace takze 4 godziny w weekendy Nie ma u nas takmiej typowej klasy sredniej tylko biedni ktorzy biednieja i bogaci bogacacy sie bardziej

jesli chodzi o mnie to chcialabym aby starczalo na wszystkie oplaty lacznie z utrzymanie samochodu, drobne przyjemnosci jak kino, czy wyjscie na piwo, ksiazka, jakis ciuch i raz w roku wakacje niekoniecznie za granica oraz 2,3 wypady w sezonie na narty bez noclegu bo gory mam blisko. i oczywiscie w naglych wypadkach choroby leki, ktore sa bardzo drogie. dla jednych to duzo dla innych malo. domyslam sie, ze jesli dazy sie do tego w dwie osoby to jest to wykonalne, ale pozniej pojawiaja sie dzieci i koncert zyczen sie powieksza.

Gość ftgdyusio
@bunt na bounty - Co ty bredzisz? Legia cudzoziemska i więzienie? Na mózg Ci juz całkiem padło czy wierzysz w kazdą bzdure którą ci kolega patriota opowiada?:D

Gość Youneverknow
Czyli widzę,że da się żyć... Ja nie jestem bardzo rozrzutna i jak trzeba umiem zaoszczędzić. Właśnie takich wyjść mi brakuje do Sphinxa czy na kebaba za 10 zł :) nie musi to być kolacja za 100 zł:) Czyli może się odnajdę... Doceniajcie to co macie,pomoc dziadków przy dzieciach ,pyszna polska kuchnia w restauracji i film w kinie w języku Polskim:) zawsze coś... po niektórych wypowiedziach stwierdzam właśnie,że źle nie jest tylko to narzekanie...

najgorzej chyba i tak maja starsi ludzie. jak wykupia recepty to o kinie i ksiazce moga pomarzyc ;(

Gość No a ja powiem ze
jest cięzko. Zwłaszcza z pracą. Jak masz pomysł na biznes i kase zeby w niego zainwestowac - moze ci sie udac. Ale tez znowu moze sie okazac ze konkurencja za duza. Jezeli nie masz kasy na swoj biznes to harujesz u prywaciarza za grosze. Wszystko. Jestem po studiach (licencjackich) i mam zero perspektyw na wyprowadzenie sie z domu bo zarabiam tragiczne grosze. Na magisterskie nie poszłam bo nie chcialam wiecznie żerowac na rodzicach bo oni tez nie mają....

Gość a ja mam wrażenie
że społeczeństwo polskie coraz lepiej żyje :-)

czasem mysle, ze ludzie maja dobrze jak stoje w kolejce w markecie, a ludzie maja wypchane wozki, ale czar pryska jak widze osoby, ktore kupuja chleb i wyrob maslopodobny oraz herbate z promocji :O

Gość No a ja powiem że
a ja że jest coraz gorzej.

Gość No a ja powiem że
Pracuje w sklpie z butami i czasami az mi smutno jak przychodzą ludzie i pytają kiedy przeceny bo nie mają kasy na regularne ceny.

Gość Dellicyja
Jest gro ludzi,ktorzy dziaduja,narzekają,a nie musza.Po co komus powiedzieć,że ma ,jak powie,ze nie ma .

Gość No a ja powiem że
A nie jest to jakis ekskluzywny sklep :d

a co powiesz jak kogos nie stac zeby leczyc zeba i woli go wyrwac? :O widuje to na codzien

Gość No a ja powiem że
Inna sprawa ze to jest tak - widzicie ludzi w galeriach i myslicie ze mają kase. A ilu jest taki co sie tylko szlaja i ogląda bo nie mają, albo kupują najtansze rzeczy? Idzcie sobie zobaczyc jakie tłumy są w tanich sklepach z chinskimi ciuchami albo butami, jakie tłumy w lumpeksach itd.

Gość No a ja powiem że
No, to jest prawda. Byłam ostatnio u dentysty, przyszedł facet taki koło 45 lat, pyta czy go wpuszcze bo chcial tylko spytac. No to ja że jasne, no i facet wszedł, i mówi ze plomba mu wypadła, ale jak sie dowiedzial ze dentystka robi tylko prywatnie to wyszedł.

Gość No a ja powiem że
Koszt plomby jakies 100 zł, małej 80. Ale dla ludzi to są czasami nieosiągalne kwoty.

Gość Kwasssna
Do mojej poprzedniej firmy codziennie kilkanascie osob przychodzilo pytac czy nie ma pracy jakiejkolwiek. Lacznie z facetami po 40, przeszlosc w branzy programistycznej, ksiegowymi itd. A jedna babka po studiach mgr na renomowanej uczelni dorabia u nas myjac ubikacje. Za 50zl raz w tygodniu... :(

Youneverknow ciasteczko 26 to po co chcesz wracać jak w UK masz dobrze z kaską.? tesknota za rodzina, za przyjaciólmi, za polskim zarelkiem, za ta atmosfera... Zastanawiam sie jeszcze, wlasciwie maz bardzo mnie namawia na powrót, zle sie czuje w UK, dlatego mysle otworzyc biznes ale ciezko moze byc...

Gość Polskie żarełko też się
niestety zepsuło :(

w firmie ktorej pracuje przy ostatniej rekrutacji bylo ogromne zainteresowanie choc 95% osob nie mialo wymaganych umiejetnosci aplikowalo kilkadziesiat osob w sredniej wielkosci miescie. co miesiac pomimo braku naboru zostawianych jest kilka cv. zarobki sa niskie, ale mimo tego mamy osoby pracujaca na czesc etatu ktore sa spoza miasta. pracuja choc wydaja duzo na dojazdy aby miesc ciaglasc zatrudnienia i doswiadczenie.

Gość No a ja powiem że
U mnie w obuwniczym zostawiają cv laski po inżynierskich studiach

Gość Youneverknow
Zęby faktycznie są koszmarnie drogie:( Ostatnio robiłam sobie koronki na 4 zębach... 3600zł masakra jakaś :(

Gość fghjj
ten link potwierdzil ze to bzdura :D Nikt nikogo nie sciga.

najbardziej mi zal jak ludzie oszczedzaja na zdrowiu. jest to przykre, ale domyslam sie, ze jest tak w kazdym kraju.

Gość fghjj
"z tego co mi wiadomo jakieś 2-3 lata temu nasz kochany rząd zezwolił obywatelom RP na służbę w armiach sojuszniczych a do takich wlicza się armia Francji czyli m.in LC. W związku z powyższym legioniści przestali być ścigani z powodu służby w "obcym" wojsku." Chyba nie o to ci chodziło :D:D