Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabka...........

ekonomika. POMOCY

Polecane posty

Gość zabka...........

hurtownia spożywcza zakupiła urządzenia chłodnicze za 30 tyś. Transport tego urządzenia wyniósł 200 zł, a instalacja 400 zł. Normatywny okres użytkowania wyniósł 10 lat. Określić roczną stopę, roczną stopę amortyzacji i miesięczną stawkę amortyzacji zakładając liniową stopę amortyzacji. podaj interpretacje przedsiębiorstwa

Gość zabka...........
pomóżcie... muszę to zadanie zrobić do jutra

Gość Tomaszekk
Ale łatwizna Środki trwałe 30000 Czas amortyzacji 10 lat Roczna stopa amortyzacji 100%/10lat= 10% Miesięczna stawka amortyzacji= 30000*10%/12=250 Tak mnie wyszło na szybko :) A Ty sprawdź stronę: www.poszukujetancerki.manifo.com i powiedz co jest ładne a co byś zmieniła???

Gość zabka...........
to też obliczyłam, ale po co są podane te koszty transportu, instalacji? ma to jakieś znaczenie w zadaniu?

Gość zabka...........
tz? o co Ci chodzi mówiąc co jest ładne a co by zmieniła?

Gość Tomaszekk
Ja koszty bym wwalił w koszty. Do amortyzacji raczej bym tego nie wliczał. Gdyż amortyzację ustala się o wartość danego towaru. Do jednego transport może być 1000 km i inaczej zapłaci, a do drugiego wrzućić za płot i nic nie zapłaci. Ja raczej bym olał koszty. Bo koszty bym wbiłł w koszty. Ale to moje zdanie, nie wiem co teraz uczą. A strona jak Ci się podoba? Czy kolory nie rażą po oczach, czy treść jest czytelna, czy łatwo można znaleźć info, czy coś się nie podoba. Jakie ogólne wrażenie???

Gość zabka...........
aha. a może pomożesz mi jeszcze w interpretacji tego zadania? tz, co to znaczy dla tej hurtowni i w ogóle. mam opisac jakoś to zadania. a co do twojej stronki to jest spoko, są jasne informacje, wyraźne wszysto ja bym nic nie zmieniała. swoją drogą, ciekawe masz pomysły ;)

Gość dfssdfgghgjhjh
ekonomika? co to za przedmiot?

Gość zabka...........
ekonomika przedsiębiorstwa, taki przedmiot jest na ekonomii

Gość Tomaszekk
Dzięki zabko. To teraz mi została już tylko jej reklama. Pytałem dlatego, że wiele razy dziewczyny inaczej widziały strony niż ja je widziałem. A że jesteś przypadkową osobą, więc przedstawiasz moją grupę docelową tej strony. A pomysł masz racje jest suuuuppppeeer :) A interpretacja tego zadania, to nie wiem. Rachunkowości raczej się nie interpretuje, no chyba że to jest rachunkowość zarządcza, ale to wtedy jest ciężka jazda. Spróbuj poczytać wcześniejsze zadania jak interpretowaliście i tym samym trybem zinterpretować to. Pozdro