Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klorikl

Jak poradzić sobie z napadami złości, rozdrażnieniem, wahaniem humorów..

Polecane posty

Gość klorikl

J/w. To się już staje momentami u mnie nieznośne. Jest czas kiedy wszystko bywa ok a pewnego dnia mam podniesione ciśnienie bez powodu tak na prawdę i pluję jadem.. Te humory i wahania nastrojów są już nie do wytrzymanie, niszczę relację z bliskimi osobami bo łatwo mnie jest wyprowadzić z równowagi i trwam wtenczas w przekonaniu, że ja mam rację. Czy przykładowo jeśli atakuję faceta z którym jestem blisko a wiem, że ma częsty kontakt z kobietami z którymi może porozmawiać bez docinania i dogryzek z ich strony, z podtekstem, inaczej itp itd.. jak mam wtedy uwierzyć w słowa, że jestem jego radością tymbardziej, że wiem, że na mnie lubi ponarzekać poza moimi plecami? Rozdrażnia mnie to wtedy coraz bardziej bo wiem, że nie jest za mną i nie są to prawdziwe słowa a jego nastawienie się też zmienia z miłego na plującego jadem. Kiedy natomiast zostawia temat mnie, ja uważam, że ma mnie gdzieś a jeśli mi mija uważam, że dlaczego to ciągnąć skoro ma mnie dosyć? Czy dla DOBRA tych osób nie powinnam ich zostawić? Sama jestem sobie winna ale zastanawiam się czy to nie jest wyjściem bo tylko ranię i dogryzam... Sama komplikuję sobie życie ale na te wahania nastrojów nie potrafię nic poradzić, choć się staram opanować zachowanie i pomaga mi w tym wszystkim słuchanie świątecznych piosenek to i tak zdaję sobie sprawę jak jest i że ma się mnie dosyć. Nie wiem czy leki by pomogły, co i jak dalej...

Gość jesteś niedojrzała
emocjonalnie

Gość klorikl
a może rozwiniesz swoją wypowiedź?

Gość jesteś niedojrzała
cóż reagujesz jak rozkapryszone dziecko. Kazdy w życiu ma ciężko, ale ty jako dziecko myślisz sobie że tylko ty masz przesrane dlatego wyżywasz się na postronnych osobach, wylewasz na nich pomyje swojego nieszczescia. rozdraznienie świadczy o tym, że jestes osobą niezadowoloną z życia, ale że odpowiedzialność za los jest w twoich rekach, nie masz prawa sie wyzywac na innych za własne niepowodzenia. Poza tym faceci lubią wesołe i pozytywne osoby, nie wiem czemu cie twoj jeszcze nie zostawił...

Gość klorikl
Nie mam faceta, to bliska osoba dla mnie a mam 26lat

Gość klorikl
ale dzięki, gorzkie słowa ale uświadomiły mi co nieco. Na prawdę dziękuję