Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwertasdf

Niedziela handlowa

Polecane posty

Gość Qwertasdf

Za tydzień niedziela handlowa. Chodzicie wtedy do sklepów, które są otwarte tylko od poniedziałku do soboty? Czy raczej wolicie robić zakupy w dyskontach w tygodniu, a niedziele sobie odpoczywać? Korzystacie z niedzieli handlowej?

Gość w moim małym mieście
już chyba nikt nie chodzi na zakupy, ani w tygodniu, ani w sobotę ani w niedziele (nie chodzi o spożywcze) sklepy plajtują albo ledwo przędzą, bogaci jadą do dużego miasta do CH a bieda?

Gość maturks4
W życiu nie robiłem zakupów w tzw handlową niedzielę. Miałem przedsmak (niesmak) już wczoraj - w "normalną" sobotę. To co się działo w Realu przekroczyło moje wyobrażenia. Nie wiem, gdzie jest bieda, ale na pewno nie w 100 tysięcznym mieście o statystycznym bezrobociu 18 %. Te wyładowane wozy z czubem, ten obłęd w oku u emerytek. Do cholery, czy one nie mają czasu w tygodniu przed południem? Te rodziny z rozwrzeszczanymi bachorami rozrzucającymi książki na stoisku. Ciekawe, cały rok nic nie żrą, że teraz potrzebują 10 kg mąki, 15 kg cukru, 5 litrów oleju, 14 galaretek, budyniów i kisieli, 10 puszek makreli w pomidorach... I nie wiem co jeszcze, bo tyle zapamiętałem z kopiastego woza ciągnionego przez parę w średnim wieku... Koszmar, jaki prymitywizm jeszcze drzemie w Polakach

Gość hgfcghjk
nie chodze w niedziele handlowe bo zaopatruje sie jak zwykle w soboty

Gość hgfcghjk
bieda jest tylko ludzie jak durnie biora pozyczki w providentach czy podobnych takich na świeta, poza tym ludzie sdostaja bony z pracy zazwyczaj do zrealizowania w realu . Tak bardzo boli myslenie?