Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiooooooooooo

poranne dylematy staraczki

Polecane posty

nie wiem co o tym myslec, dzis mam 15 dzien podwyzszonej temperatury i jeszcze nie ma spadku. Obserwuje swoja temp od trzech miesiecy i co prawda cykle mam nieregularne, ale ostatnie dwa cykle moja faza lutealna trwala 14 dni, tzn 13 dni podwyzszonej temp i 14 dzien niska temp i wieczorem poczatek krwawienia. A teraz juz 15 dzien wysokiej temp i nic. Generalnie objawy jak na okres - bol brzucha od trzech dni i wrazliwe piersi, z tym, ze te piersi chyba wyjatkowo wrazliwe - bardziej niz zazwyczaj, chociaz pewnie mialam takie cykle kiedy tez takie wrazliwe byly. szanse na ciaze sa niby, bo wspolzylam z mezem w okolicach skoku temp. Ale wczoraj raz czy dwa razy na papierze toaletowym zobaczylam brazowawy sluz - myslalam, ze mi sie @ rozkreca, ale pozniej cisza i dzis tez czysto. Czy to mozliwe ze w koncu mi sie udalo? Tak bardzo bym chciala, ale jeszcze boje sie robic testu....

i pobolewaja mnie brodawki gdy je pocieram , troche sie tym wszystkim stresuje , bo juz bardz o chcialabym zajsc i dodatkowo sie jeszcze denerwuje, ze ten stres moze zaszkodzic ewentualnej ciazy...

moze ktos sie wypowie? bardzo prosze...

Gość kuku ryku.....................
całkiem prawdopodobne, ze zaszlas :-) ale po co ten stres, dziewczyno??? weź wyluzuj, bo ani ciaza, ani macierzynstwo nie sa az tak cudowne, jak ci sie wydaje :-P ciesz sie soba, mezem, swietami, a co ma byc to bedzie...

no ale to moje starania o pierwsze dziecko, a niedlugo skoncze 31 lat i sie stresuje slyszac opowiesci moich kolezanek, ze nie jest wcale tak latwo zajsc a ja juz bym chciala wiedziec, ze moge :)

Gość cud...na
skoro pocierasz brodawki to wiadomo ze bolą :) wyluzuj - wiem łatwo powiedziec ale takie nakręcanie sie niczemu dobremu nie słuzy. Idz na spacer, odpocznij, zrelaksuj sie. Czy jestes czy nie jestes w ciazy - twoje dylematy w zadnym przypadku Ci nie pomogą. A na jakiekolwiek obajwy zdecydowanie za wczesnie.

moze zle to ujelam - nie pocieram o dotykam

??

myslicie ze te malutkie ilosci zabarwionego na rozowo brazowo sluzy nie przekreslaja mozliwosci ciazy ?

moglby mi ktos odpwoedziec?

Gość kuku ryku.....................
Nie wiem, jak jest z tymi plamieniami... ja w ciazy nie mialam zadnych, ale sa przeciez kobiety co i normalny okres dostaja. natomiast przypomnialo mi sie, jak czytalam na temat NPR, ze 17 dni podwyzszonej temperatury swiadczy o ciazy. U mnie to dzialalo. Tak wiec jesli w ciagu 2 dni nie dostaniesz okresu, rob smialo test. Co do tych brodawek, to ja wlasnie po nich zauwazylam, ze jest jakos inaczej niz zwykle, byly wrazliwe, jakby spuchniete... no inne niz zwykle. Powiem ci tez, ze gdy staralam sie o druga ciaze, to po tych broawkach juz wiedzialam, ze zaciazylam. Nawet testu nie robilam :-)

własnie mierzylam temp - wiem, ze mierzy sie ja rano, no ale nie wytrzymalam i mierzylam tez teraz i jest 37,6... myslicie, ze to moze byc ciaza?

moje brodawki wygladaja tak samo, ale wg mnie sa bardziej wrazliwe, bo do tej pory przed okresem bolaly mnie piersi jakby calosciowo, a teraz calosciowo + brodawki ... jejku tak bardzo bym chciala........

to jak to z ta teperatura?

Gość mama sama w domu...
ja miałam temp 37 st tydzień przed spodziewaną@ i byłam w ciąży także wszystko możliwe

no i znow minimalna ilosc czerwonego na wkladce, ale to tak jakby pol lebka od szpilki .... mam szanse na ciaze.. ?

bo temp 37,4

przeliczyłam dokladnie - mam 16 dzien podwyzszonej temp, a do tej pory - przez dwa ostatnie cykle mialam 13 dni wyzszej...

bardzo prosze o jakies slowa nadziei albo bolesnej prawdy...

Gość littwinka
Zrób test i nie zawracaj dupy. Skąd ktoś ma wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie? U jednej takie objawy świadczą o ciąży u innej o okresie a u jeszcze innej o torbieli jajnika, więc na Boga daj już święty spokój.

Gość a ja.....
męczysz dziewczyno od kilku miesięcy. Weź się w końcu w garść. Zrób test, nikt ci nie wywróży. Na co czekasz? To już nie chęć posiadania dziecka, a jakaś obsesja. Codziennie nowy temat. Sama starałam się 3lata, ale nie przeżywałam tak jak Ty

Gość stara doswiadczona
Jejku nakrecasz sie jak porabana - 16 dni to nie dlugo , a to plamienie , to moze byc @ ktora sie rozkreci , a moze po prostu pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel , wtedy ma sie takie objawy, czemu nie robisz testu ,tylko trujesz ?