Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARDZO PROSZĘ O POMOC

ZASIŁEK DLA SAMOTNEJ MATKI, KOMU PRZYSŁUGUJE>????

Polecane posty

Gość BARDZO PROSZĘ O POMOC

Moje dziecko ma nazwisko ojca, mieszkamy osobno, nie dostaje od niego zadnych pieniedzy, ale również nie chcę nic od niego, w gminie powiedziano mi, że nie należy mi się taki zasiłek, gdyż muszę mieć zasądzone alimenty, wtedy dostane. Kurcze w internecie jest tyle tego, że każdy pisze co innego.

na szczęście całkiem niedawno zmieniły się przepisy i już nie wystarczy powiedzieć, że jest się samotną matką. Trzeba to udowodnić. W gminie powiedzieli Ci prawdę.

Gość zazsvhj
Dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka przysługuje uprawnionej do zasiłku rodzinnego osobie samotnie wychowującej dziecko (oznacza to pannę, kawalera, wdowę, wdowca, osobę pozostającą w separacji orzeczonej prawomocnym wyrokiem sądu, osobę rozwiedzioną, chyba że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem), jeżeli drugi z rodziców dziecka nie żyje bądź ojciec dziecka jest nieznany, bądź powództwo o ustalenie świadczenia alimentacyjnego od drugiego z rodziców zostało oddalone. Dodatek przysługuje również osobie uczącej się w rozumieniu ustawy (patrz wyżej), jeżeli oboje rodzice osoby uczącej się nie żyją.

Gość Asilka_-----__-
Zasiłek? A jak zachodziłas w ciażę niebedąc mężatką to z czego planowałaś wychowac dziecko? Do roboty!

Gość Matko święta
"Uwielbiam" stwierdzenie SAMOTNA MATKA ! Biedne są takie :o

Gość mamo,,,
wyciagnij z tego chorego kraju ile sie da! a wy takie debilne jestescie,lepiej zeby prezydent na dziwki z waszych podatkow biegal niz przeznaczyl ta kase na samotne mamy dodam,ze mam meza i dziecko,ale potrafie wczuc sie w sytuacje mam,ktore sa w potrzebie. Placcie dalej podatki na mordozjadow:)

Gość misseljot
mamo,,, - a ty podatków nie płacisz ? skoro piszesz "placcie"

Gość Hsgsgxsghsx
A wy co pi....macie do samotnych matek? Takiej to sie nie nalezy? Wyciagaj autorko od panstwa co sie da. Faceta podaj o alimenty a wtedy dostaniesz zasilek dla samotnej matki.

Gość gość
Ja tez jestem sama moj byly sie nawet nieinteresuje dziecmi jest pozbawiony praw nawet nieplaci alimentow dlug ma taki ogromny ze komornik niemoze sciagnac od 3lat dostaje fundusz.dzis bylam w opiece mi sie nienalezy zasilek samotnej matce tylko tym co zostala wdowa lub ojciec jest nieznany takie sa przepisy

Gość gość
Tez mnie trohce temat interesuje. Ja mam dwoje dzieci, ojciec wpisany jako nieznany, nie ma praw do dzieci. ALE! Ja pracuje i mam dobra wyplate, no nie zarabiam najnizszej. czy mimo to nalezy mi sie dodatek, czy jest uzalezniony od dochodow? Nigdy nie dostawalam niczego na dzieci, tylko do przedszkola mialam pierwszenstwo, ale i tak za nie place (dwojka dzieci), bo dodatkowe posilki, godziny, zajecia, itp. Poza tym utrzymuje wszystko sama i splacam kredyt mieszkaniowy.

Gość gość
No, chyba logiczne jest, ze najpierw placi kase ojciec dzieciaka a dopiero potem reszta spoleczenstwa robi zrzute na twojego smarka . Facet chociaz sie spuscil jak ci bachora majstrowal i mial z tego jakas przyjemnosc? A inni? :P Placa za wasze orgazmy :D

Gość gość
No, chyba logiczne jest, ze najpierw placi kase ojciec dzieciaka a dopiero potem reszta spoleczenstwa robi zrzute na twojego smarka . Facet chociaz sie spuscil jak ci bachora majstrowal i mial z tego jakas przyjemnosc? A inni? jezyk.gif Placa za wasze orgazmy smiech.gif ******************** Wylecz się zanim matką zostaniesz bo się na nią nie nadajesz tak jak Wiśniowska.

Gość gość
Jaka Wisniowska, cymbale? :D Wiesz, ze dzwonia ale nie wiesz gdzie. Prawda zabolala? Babsko nie dostanie grosza dopoki nie wystapi o alimenty :P Myslala, ze spoleczenstwo bedzie jej kasiorke dokladac, abys ona sie swoim szmacianym "honorem" unosila? :P A tu zonk, co :D

Gość gość
Jaka Wisniowska, cymbale? smiech.gif Wiesz, ze dzwonia ale nie wiesz gdzie. Prawda zabolala? Babsko nie dostanie grosza dopoki nie wystapi o alimenty jezyk.gif Myslala, ze spoleczenstwo bedzie jej kasiorke dokladac, abys ona sie swoim szmacianym "honorem" unosila? jezyk.gif A tu zonk, co smiech.gif ************ A Twoj****chory jak tam?

Gość gość
Moje dzieci maja matke i ojca. Bachory a raczej bekarty to wasza specjalnosc - szmat, rozkraczajacych sie przed pierwszym lepszym lujem, ktory potem kopie cie w tlusty zadek. A poniewaz glupia jestes to jedynie zebractwo ci zostaje. A bachor i tak nie ma tego, co maja dzieci z pelnych rodzin - i emocjonalnie i finansowo. Przegraniec juz na starcie.

Gość gość
Moje tez maja matke i ojca, ale zadnej kobiety, matki, nie nazwalabym szmata!! I tak, chetnie wespre nawet z podatkow wlasnie cudze DZIECI, nie "bekarty"!!, zamiast wojenek w Afanistanie i innych Irakach. Albo luksusow (p)oslow. Osoba od wyzwisk musi sie opanowac, bo na pewno w zyciu zaplaci za taka postawe, i to duzo wiecej niz pare zlotych na "cele spoleczne".

Gość gość
Ja tez mam dwoje dzieci sama wychowuje i tak samo mi powiedzieli ze nie dostane zasilku na dzieci.. a ten czy ta co tak morda nadrabia. Niech nie bedzie taka modra bo w zyciu moglo by ja spotkac to samo i zostac samotna matka.

Gość gość
Mi tez tak mówili ze wyrok o alimenty potrzebny, a jak juz miałam wyrok powiedzieli mi ze ojciec dziecka musi być martwy , zaginiony albo trzeba na akcie urodzenia mieć ze ojciec dziecka nieznany heh Polskie ******** Prawo i biurokracja

Gość gość
Na miejscu tych suk bym tak nie szczekala,bo los bywa przewrotny i tez mozecie skonczyc jako samotne matki

Gość gość
Tragedia, i wy,kobiety,matki w ten sposob piszecie? a co,jesli maz od was odejdzie? albo w przyszlosci wasza corka bedzie samotna matka? Szkoda tylko tych dzieci,ze dorastaja przy takich prymitywnych matkach,bo zapewne lepsze nie beda jak im ta nienawisc zaszcepicie. I na marginesie,mam meza.

Gość gość
Moje dzieci maja matke i ojca. Bachory a raczej bekarty to wasza specjalnosc - szmat, rozkraczajacych sie przed pierwszym lepszym lujem, ktory potem kopie cie w tlusty zadek. A poniewaz glupia jestes to jedynie zebractwo ci zostaje. A bachor i tak nie ma tego, co maja dzieci z pelnych rodzin - i emocjonalnie i finansowo. Przegraniec juz na starcie. XXX Los bywa przewrotny, żebyś się nie obudziła jako zdradzona zonka.. Wtedy sama będziesz prosić o pieniążki na życie. Ja tez jestem z rozbitej rodziny i wyszłam na ludzi. Nie sądz nigdy po pozorach. Zawsze szkoda kobiet które zostają same z dzieckiem, lepiej pilnuj ogniska domowego bo z taką su*a to mąż długo siedział nie będzie :D Pozdrawiam Cię i życzę wiele smutków w Twoim idealnym życiu głupia fladro...

Gość Maniagość
Czytam to wszystko i az mnie skreca , ja mialam meza ale zostalam wdowa , i co taka tez jest naciagaczka i rzyje z codzych podatkow??? Brednie.Prawda jest taka ze to faceci nie sa odpowiedzialni, albo pija albo cpaja itp a my biedne dajemy sie takim omotac a potem zostajemy same, to nie wina kobiet ze tak jest, karzda ppznajac faceta i zakladajac rodzine chce miec piekne rzycie ale nie zawsze tak jest. Na ogol kobiety zostaja same zdane na siebie z dziecmi, panstwo malo pomaga, a facet wypnie d**e i zyje dalej dobrze sie bawiac zostawia problemy kobiecie. Jak ma alimenty zasadzone to i tak sie miga od placenia, bo jesli pracuje na czarno to niby jak komornik sciagnie??? Wiec patrzcie na tych co chlaja wode i od panstwa ciagna ile sie da a samotnym kobietka dajcie spokoj one chca tylko dobrego zycia dla swoich pociech a dzieci to wielkie szczescie i skarb. Brednie pisza ci ktorzy maja kase albo nie maja dzieci. Pozdrawiam i nie dajcie sie wam sie nalerzy, tylko najpierw facetowi alimenty zalozcie, niech chociaz troche poczuje :)

Gość Maniagość
Brawa dla kobietek ktore twierdzo ze los jest przewrotny i karzda moze zostac sama, zdradzona, kopnieta w d**e przez faceta . No no i co wtedy. Los bywa okrutny i za razem sprawiedliwy. Nie rzycze zadnej ale powinny uwazac na slowa bo bachory jak to pisza to sa dzieci, bardzo kochane dzieci ktore wyjda na ludzi dzieki kochajace je mamy, moze w biedzie ale w milosci.

Gość gość
Mania Ja bym Ci chętnie dała ale na słownik ortograficzny.

Gość Maniagość
To nie o pisownie tu chodzi ale o warzny temat , nikt nie jest idealny