Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ich dosc dziecioroby

siostra męża ma 8 dzieci, i ma pretensje do mnie

Polecane posty

Gość dokładnie dynamika relacji
Autorko wex to olej i już. Męzowi powiedz, zeby raczej martwił się o swoją rodzinę,a nie o dzieci siostry. Nie stać was na sponsorowanie prezentów, ale skromnę, ale urocze paczki z chęcią mozecie przygotowac i tyle! Jak sie chłop nie moze okreslić to mu pomóż i zdecyduj, a będzie CI wdzięczny ;-) a w jakim wieku te dzieci?

Gość lena #
Niech rodzina zrobi zrzutę i wtedy mozna iść na zakupy :)

Gość czy wy myślicie w ogóle?
Nikt im nie każe grać jednocześnie, ale bez sensu jest dawanie wspólnego prezentu, z którego nie będą mogły po równo korzystać. Jak część będzie się bawić, a reszta będzie też chciała to tylko będzie awantura i krzyki. Dzieci nie są winne temu, że rodzice je napłodzili. Jak chcecie zrobić na złość rodzicom to podarujcie każdemu dziecku trąbkę lub piszczałkę lub inne hałaśliwe gówno. Albo każdemu inny instrument muzyczny- zabawkę oczywiście, żeby mogli w domu stworzyć rodzinną orkiestrę i zachęcajcie ich do grania w grupie. Może w tym roku trochę wydacie, ale w przyszłym już nikt nie będzie chciał, żebyście cokolwiek kupowali.

no własnie, wy np dajecie 50-100zł, babcia 100, rodzice 100zł i już sa 3 stówki na porządne prezenty ;-)

:-D dobry pomysł :-D hgahahahahahahahahahaha

Gość Nicolka.....
Wiesz swieta sa raz w roku i mysle ze nikt by nie zbiednial jak by co miesiac odkladal po 20zl na prezenty swiateczne. Przeciez to sa prezenty dla dzieci a one niczemu nie sa winne. Co do listy prezentow. Jak bym dostala od kogos taka liste prezentow to bym wogule na swieta do tej osoby nie poszla. A upominki dla dzieci wyslala bym poczta takie jakie ja chce dac.

to prawda, ze dzieci nie sa winne, ale rodzice powinni mieć trochę taktu i nie wymagać od innych sponsorowania prezentów dla nie swoich dzieci i to jeszcze lista z wymaganiami :-O weź Autorko szkoda Twojego czasu na myślenie o tym, przygotuj coś skromnego i już. I czemu jeszcze ona ma się martwić, ze będą probloemy i że dzieciaki będą chciały grac jednoczesnie :-O no prosze Cię :-O czym jeszcze ma się martwić i stresowac ta dziewczyna?

6 mies., 1,5 r., 3l., 4l., 6l., 9l.,12,5l., 14l.) Jejku nawet liczyć nie umiem, ośmioro było rok temu, teraz jest 9-cioro To z trąbką to dobre! Bardzo dobry pomysł hihi tylko gdzie tanie dopaść :)

Gość 09876
Pomysł z trąbką, cymbałkami, bębenkiem... itp jest rewelacyjny :)

w Tesco widziała,m tanie zabawki plastikowe (harmnonijki, trąbki flet) :-D

Poza tym, że uważam to za prowo to robienie prezentu na odwal jest chamskie. Zabawki można kupić też taniej, tylko trzeba poszukać. Ja wczoraj dla chrześnicy kupiłam pod choinkę właśnie wielkie budełko z grami planszowymi-5 różnych gier, a zapłaciłam 35zł, czyli grosze...

Gość koleżanka z liceum*
Kup 9 instrumentów muzycznych :) dzieci się ucieszą, a rodzice będą mieli przesrane:)

b ędę miła nie bądź taka do przodu, bo kupowałąś 1 prezent, ciekawe czy miałabyś tyle wolnego czasu, chęci i kasy żeby zapierdalać po skleach i wyszukiwać 9 gównianych prezencików. Poza tym z pewnością z ogromną radością wydałabyć 35zł X9= 315 :-O więc się tak nie wymądrzaj

Gość fajerwerkaaadfff
dla tego najmłodszego kup jakąś grzechotkę dla tych 1.5roku, 3, 6lat- klocki na spółkę dla 9, 12, 14- puzzle na spłkę

Gość w monopol moze grac
kazdy niche siadaja po 4 najpierw mlodsze potem starsze qrwa ale dziecioroby - 8 bachorow prezerwatyw ze 100 im kup - swedza ich te chuje i cipy co za patologia

No widzisz, tak zaplanowałam prezent, zeby w środku było kilka gier. Wystarczy pomyśleć :) Za to niektórzy wolą ziać złośliwością nawet w święta. Akurat dla mnie to byłaby przyjemność kupować prezent dla kogoś z rodziny :)

Autorko napisz koniecznie, co postanowiłas z męzem, bo nie wiem czemu, ale przejęłam się Twoim tematem :-D

Gość koleżanka z liceum*
a nie zapomnij spytać rodziców tych dzieci czy pociechy będą zadowolone i czy nie za skromnie?? bu ha ha ha ale tupet!

Gość 12345u473490
kup im kalendarzyki adwentowe wiesz z czeoladkami np i huj 4-5zł koszytuja a kazdy dostanie z innym rysuniem i w dupie gdyby sie nie odezwała to bym kupiła a nie ze jest tak bezczelna kto jej kazał robic tyle dzieci niewiem kogo w tych czasach stac na 8 dzieciaków prezerwatywy sa tansze

Gość Ale w was jadu
Dziewczyna tylko pisnęła o ósemce dzieci a wy od razu z taką nienawiścią i od dzieciorobów ich wyzywacie. To ich życie, chcą mieć dużą rodzinę niech mają. Nie wiem o co tyle krzyku.

Gość wiktoria znaczy zwycięstwo
Dokładnie, autorce powinno być głupio, że oni pamiętali o ich dziecku a ona tutaj takie rzeczy wypisuje. Tamci przy ośmiorgu dzieci wygospodarowali i kasę i czas na zakup misia. Brak słów na taką kobietę...

mi się wydaje, że to prowo, nie ma tak chamskich ludzi :/.

Gość 12345u473490
noi iech se maja tak jak mowisz ich zycie ich wybór wiec niech nie sapia do kogos ze ma ich obdarowac 8 prezentami dla dzieci!!!!!!!!!!! sami sie zdecydowali na tyle dziaciaków to niech teraz nie zadaj od innych !!!!!!!

Gość zal
jak matka.....moze napisac dziecioroby szok.....napewno brat by sie ucieszyl co o jego rodzinie myslisz....w biedronce sa czekolady za ok 1 chyba mozna wydac ok 10 zl by pokazac mily gest...no tak wkoncu jestes matka JEDNEGO dziecka to wiesz jaki trud jest wychowanie dzieci ZAL zamiast wyzalac sie tutaj rusz troche glowa i pomysl ze swieta to przede wszystkim mile rodzinne chwile

Gość 12345u473490
ale siostry meza nie obchodzi miła rodzina atmosfera nie? ja to nie obowiazuje bo bidulka ma 8 dzieci wiec moze ŻĄDAĆ prezentów

Wiecie co, pieprzycie ci co bronicie ich. Jak matka może mówić o dzieciorobach? Ja się pytam jak matka może dopuścić, by tyle dzieci męczyło się w dwóch pokoikach. Ja się pytam jak matka może dopuścic do tego, by mąż miał w dupie stałą pracę. Jak matka może dopuścić, by dzieci nie miały zimowych butów! Bo ich zwyczajnie nie stać, prawda jest taka, że jakby mieli dziecko jedno czy dwoje, to by w ogóle nie bylo afery. A tak to co to za życie? Jak te dzieci mają sie uczyć? w 8 w jednym pokoju? I jeszcze ta wspaniała matka ośmiorga dzieci miała pretensje, że za 100 zł musi kupić wszystkim dzieciom kurtki na zimę, bo tyle dostała od mopru. No kurde! Jak się wie, że go nie stać, to się dzieci nie robi i tyle. Mnie nie stać na dwójkę dzieci i nie rozmnażam się jak królik, bo Bóg da to pomoże. Uff... A co do historii, obiecuję zdać relację z rozmowy z mężem

Też pisałam że to prowo. Albo nawet jak realna syt to mocno przerysowana bo w tę listę prezentów nie wierzę. Poprostu nie chcesz nic dać i tyle samolubie :P

Jasne, prowo. Skoro nie jesteś Ty samolubem, to mi daj trochę kasy :) Jakbyśmy bogaci byli to w ogóle bym się tym nie przejmowała.

Gość rownie dobrze ona nie musiala
kupowac twojemu dziecku nic, w koncu juz kupila 8ce swoich dzieci, 9 zabawka obcemu to tez moze byc dla niej za duzo :P

Gość popieram autorke tematu
współczuję Ci dziewczyno... ktoś narobił sobie bachorów i potem obarcza innych wydatkami. żal tylko dzieci. na Twoim miejscu kupiłabym młodszym po kinder niespodziance i jakiejś maskotce, a starszym puzzle lub jakąś grę typu monopoly na spółkę i na przyszłość ustalić, że prezenty kupujecie wyłącznie swoim dzieciom.