Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ich dosc dziecioroby

siostra męża ma 8 dzieci, i ma pretensje do mnie

Polecane posty

Gość popieram autorke tematu
w jakim wieku są dzieci siostry męża? i w jakim Twoje dziecko?

6 mies., 1,5 r., 3l., 4l., 6l., 9l.,12,5l., 14l.) moje ma 5 lat

Gość 12345u473490
w glowie sie nie miesci z jaka czestotliwoscia rodzi dziecko neistey poszkodowane sa dzieciaki ze musza w takich warunkach zyc

8ka dizeci? to dziecioroby i tyle. dobre okreslenie, nie wiem czego sie ludzie czepiacie. Obecnie liczy sie jakosc nie ilosc. mi to wyglada tak,ze kupila raz cos jej dziecku ,zeby potem sie moc dopominać. poza tym co to jest 1 misiu? 10zl? ale sie tez rzuciła, no wow. nie przesadzajcie. W dzisiejszych czasach sie mysli a nie pieprzy jak krolik.

Gość popieram autorke tematu
sorki, nie doczytałam wcześniej :) tam ktoś wspomniał o czymś hałaśliwym :D proponuję dla chłopców gwizdki piłkarskie :) a dla dziewczynek zestawy pieczątek np ze zwierzątkami :P istny barłóg im zafundujesz i za rok nie będą liczyć na prezenty od Ciebie. warto też jakieś słodycze dołożyć. ewentualnie każdemu dziecku jakieś wesołe kapcie kupić (tym młodszym może nie bo szybko wyrosną)

Gość kubek pomarańczowy
Jak tak bardzo chcą zabawek, to jedź do tesco, carefoura czy reala i kup po jakiejś małej zabawce za 5 zł. Ostatnio jak szukalam prezentów dla dzieci to naprawdę sporo jest takich za kilka złotych, więc wydasz na wszystkich 50 zł i wszyscy będą zadowoleni.

Gość a ja bym chciala z ciekawosci
zobaczyc ta liste prezentow co wam mieli dac:) Kup chlopca takie zolnierzyki autka plastikowe(takie zwykle) dziewczynka po jakiejs plastikowej lalce .

Gość olaolaolaola00
uwazam, ze ona myslala ze kupujac waszemu dziecku zabawke wy bedziecie zobowiazani kupic im wszystkim prezent.

-klocki lego -lalkę Barbie -zestaw małego kucharza -plecak -kilkanaście gryzaków -zdalnie sterowany samochód o prędkości minimum 30km/h -pendrive -słodycze -grę planszową "zostań chirurgiem" Historia opisana na piekielnych ;/ bo to piekielna sytuacja

No to sobie wybrali skromne i tanie zabaweczki. Mam nadzieje że powiedziałaś tej kobiecie co o tym myślisz?

Gość wy naprawde w to wierzycie????
:O Moglabym uwierzyc jeszcze, ze matce dzieciakow bylo przykro, ze najblizsza rodzina nie zrobila chociaz najtanszych paczuszek dla ich dzieci ale w ta liste NIE WIERZE!

Gość 12345u473490
hehehe LEGO taki przedieteny zestaw kosztuje 200zl!!!!!!!!!! upadła na głowe?

Gość olaolaolaola
to powiedz, że twoje dziecko chce laptopa od nich i jak nie dostanie, to będzie mu przykro

Gość PannaLL
Autorko podaj linka do twojej historii na Piekielnych :) A co do tematu też uważam, że twoja szwagierka kupiła byle co twojemu dziecku żeby mieć prawo teraz żądać od was bóg wie jakich prezentów dla swojego stada. Ja bym kupiła po czekoladzie dla dzieciaków a ich bezmózgą matkę olała.

Gość PannaLL
Dobre z tym laptopem:) Powiedz jej, że prezenty dla jej dzieci wyniosą was tysiąc zł. więc ona dla waszego dziecka też musi kupić prezent w tym przedziale cenowym, jak nie kupi to wy też nie:D

Mogę zrobić foto listy jakby co. To i tak wersja uproszczona, mąż pracuje jako kasjer więc oni myślą, że ma jakieś rabaty na te rzeczy. Te lego kosztuje 40 zł,

Gość 12345u473490
no z lidla:p strasznie biedny zestaw a taka cena:P helikopter 100zł:p

Gość 12345u473490
a barbie ogladalam:P tez dorga, i kucyki pony:P

Gość olka rolka parolka
Ale co to za wigilia bez prezentów? Nie mówię o zabawce Chicco czy Fisher Price dla każdego dziecka, jednak coś za 20 zł dla każdego mogłabyś kupić... Ja mam w rodzinie ok 10 do obdarowania i każdemu coś kupuję - a "bogata" nie jestem

Gość dokładnie dynamika relacji
a najuczciwiej by było jakbys wprost i bez skrupułów oznajmiła teściowej i szwagierce, ze od tego roku każdy robi prezenty swoim dzieciom i tyle! przeciez dzieci nie wiedzą od kogo sa prezenty i nie widze powodu, zebyście wy musieli wydawać kasę na 8 dzieci a oni tylko na 1 :-O

Dobra, jak mężulo wróci to spróbuję z nim znowu pogadać. Najgorsze jest to że to jego rodzina, a nie moja. Jego najbardziej szkoda. Pozdrawiam, dziękuję każdej z osobna, która mi dobrą radą posłużyła i nie życzę Wam takich sytuacji

Gość PannaLL
No nieźle szwagierka umyśliła sobie w główce, żeby z was sponsorów zrobić. Myślę, że jakbyście się ugięli to chciałaby z was zrobić frajerów, którzy na każde urodziny i imieniny ich dzieci musieliby kupować prezenty:)

Gość bezczelnasssssss
skoro oni dali Ci listę prezentów to np Ty im też daj listę i niech kupią Twojemu dziecku laptopa :D a jak sie nie zgodzi to kup tak samo po misiu i już

Gość a ja bym chciala z ciekawosci
autorko,oni poprostu szukaja naiwnych zeby miec problem z glowy.Ich dzieci ich zmartwienie!! Patrzcie na siebie.Ja nawet jakbym miala kase za ten tupet i nierobstwo i tak bym tego nie kupila.

Gość Kłoliberek
Jeżeli to najstarsze to dziewczynka to za dwa lata sama będzie miała dzidziusia i następny prezent będziecie musieli kupować:D

Gość stazzzzzzzz
ok. rozumiem cie autorko ze jestes wkurzona po tym jak zobaczylas te liste prezentow. ale z drugiej strony nie mscij sie na dzieciach ze maja glupich i nieodpowiedzialnych rodzicow. i nigdy nie wysmiewaj sie z ich jako rodziny wielodzietnej. znam taka jedna co sie nabijala z rodziny wielodzietnej a w ostatecznym rozrachunku te dzieciaki z tej rodziny wyszly na ludzi a jej jedynak to porazka.

Gość historykk
myslę, że to prowokcja...

Gość Znam ten typ
Moja kuzynka ma 6 dzieci. Mieszkają w baraku (2 pokoje + kuchnia), pracuje tylko jj mąz i to sezonowo (ona twierdzi ze ma male dzieci ale najmlodsze juz chodzą do zerowki) i są mistrzami w wycyckiwaniu wszelkiej mozliwej pomocy. Ja i mąż mamy tylko jedną córkę. 3 lata temu byla sytuacja ze mialam ogromne problemy z kręgoslupem, nie pracowalam pol roku, grozila mi utrata pracy i kalectwo zaś leczenie pochłonęło wszystkie nasze oszczędnosci. Corka była wtedy w trzeciej klasie gimnazjum a w związku z tym ze miala isc do liceum z internatem zaproponowalismy jej ze kupimy jej laptopa...z tym ze propozycja padla we wrzesniu kiedy bylam zdrowa (choroba dotknęła mnie w listopadzie) a glupio nam bylo lamac obietnice wiec zapozyczylam sie u brata by jej tego laptopa kupic. W Wigilie jak zawsze objechalismy wszystkie dzieciaki z rodziny a jako ze kuzynka byla ostatnia na liscie to moglismy usiąść przy kawie. Corka poszla gadac z najstarszą corką kuzynki (ten sam wiek) i pojechalismy. Nastepnego dnia dostalam telefon z pretensjami jak to sie stalo ze jej dzieci dostaly TYLKO po sto zlotych i ze moglibysmy chociaz raz im pomoc skoro mamy lepszą sytuacje i kupic wspolny komputer jak corce. Okazalo sie ze jak dziewczynki sobie gadaly o prezentach to corka powiedziala ze dostala laptopa bo wyjezdza do szkoly z internatem. Ręce mi wtedy opadly. Nastepnego dnia pojechalam do kuzynki i powiedzialam ze ma mi w ciagu tygodnia oddac 1200 zl ktore jej pozyczylam a jak nie to idziemy do sądu (mialam 6 świadkow :P). Kase odzyskalam a do nich juz nie jezdze. Nie musze sAie z nikim rozliczac co kupuje wlasnemu dziecku, stan zdrowia mi sie polepszyl a kuzyneczka dzwonila miesiąc temu czy bym jej pieniedzy nie pozyczyla bo dzieciaki sie pochorowaly a ona w ciazy i nie mają za co swiat zrobic. Pojechalam z 50 zl i receptą na tabletki antykoncepcyjne Daj palec a utną całą reke :/

Gość mala bnfdiouhg
fajny topik, i podobaja mi sie rady, o zabawkach, ktore halkasuja, laptopie dla twojego dziecka etc... zgdzam sie ze swtwierdzeniem, ze to dzieicioroby, w glowie mi si enie miesci ze te dzieciaki zyja w 2 pokojach, poki sa male nie ma problemu, ale co bedzie potem?? Ja na Twoim miejscu spedzalabym swieta z Twoją rodziną, a np wielkanoc z tesciaową, albo postawila sprawe jasno, ze was nie stac:/ i koniec