Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfgsjiesg

Mam 15 lat i mam WĄSY!!

Polecane posty

Gość jfgsjiesg

Cześć. Mam dopiero 15 lat , jestem dziewczyna i mam już wąsy. Wiem że powinnam wyrwać je pęsetą ale to okropnie boli. Są jeszcze inne sposoby oprócz tego i wosku? I co mam z tym zrobić?

Gość inkkkkkkkka
Koniecznie do endokrynologa!!!!!!!!!!!Masz zaburzenia hormonalne,za wysoki testosteron,na to sa leki

Gość 5446754674
Wydaje mi się, że dojrzewasz i dlatego rzucił Ci się wąs. :P:D Na wszelki wypadek usuń je woskiem i obserwuj co się będzie działo. :classic_cool:

Gość 4575478548654
Nie słuchaj inki, mieszkam we Włoszech i co druga nastolatką ma pod nosem wąsy. :D

Gość 234364758
Czemu nie wosk? Jest skuteczny, po pierwszym razie włosy odrastają po 2 tygodniach, po każdym kolejnym dopiero po miesiącu. Najlepiej robić to ciepłym woskiem u kosmetyczki jak ktoś nie ma wprawy (bo robiąc to nie umiejętnie, możesz oderwać pasek razem ze skórą... ). Trwa tylko chwilę, aż tak nie boli no i jest tanie.

Gość a gdzie idziecie?
Kosmetyczka za 20 zl robi brwi i wasik. Nie rob tego sama bo tylko mozesz pogorszyc sprawe.

Gość historykk
u mnie jak sie okazuje było to uczulenie na gluten.... tez tak mam... :(

Gość jfgsjiesg
nawet nie chcecie wiedzieć, co mam w majtkach. strach normalnie

Gość nie usuwałabym tego bo
sypnie Ci się gorszy (to mit, że woskowanie i depilacja osłabiają, wręcz wzmacniają, bo mieszki włosowe wzmacniając cebulkę, "bronią się" przed wyrywaniem). Nie słuchaj bzdur, że masz zaburzenia, bo nie sposób tego stwierdzić po Twoim opisie. Drobny wąsik, meszek ma niemal każda kobieta. Zaburzenie jest, gdy przyjmuje on postać włosów zarostowych (takich jak zarost u mężczyzny) lub gdy mocne owłosienie występuje w miejscach nietypowych dla kobiet. Zwykły "kobiecy" wąsik to żadne zaburzenie :O Polecam rozjaśnianie zamiast usuwania. Wpisz w google "sally hansen" rozjaśniacz do włosów. Sally hansen to marka kosmetyczna, robią niezle rozjaśniacze do włosków na twarzy i ciele. Trochę to kosztuje, ale też starcza na dość długo. Niestety ciężko dostac w regularnej sprzedaży, ja zamawiam w necie.

Gość jfgsjiesg
ostatnio próbowałam jeździć rowerem, ale jak mi się włosy łonowe wkręciły w łańcuch to z bólu dzwonek odgryzłam

Gość 234364758
rozjaśnione włosy i tak widać.... ja bym usunęła, przecież to nic strasznego

Gość jfgsjiesg
A słyszałam też o kremach veet specjalnych do twarzy. Jak myślicie nie lepiej by było nim, czy szybciej by odrastały?

Gość 234364758
kremy rozpuszczają chemicznie włos i nie "lapia" wszystkiego tak jakby sie chcialo

Gość gość
W majtkach to Coco Jambo.

Gość gość
Ja również mam 15 lat i jeszcze godzinę temu miałam wąsik. Wyczytałam gdzieś w internecie o rozjaśniaczu firmy SALLY HANSEN. Zakupiłam go w drogeri internetowej ekobieca za ok 35.00 zł i jetsem zachwycona. Włoski są wręcz przeźroczyste. Możesz się przestraszyć komentarzami na jego temat, o tym, że po nałożeniu piecze, ale po pierwsze pieczenie jest bardzo słabe, a po drugie, moim zdaniem WARTO. Pełna nazwa tego produktu to " EXTRA STRENGTH CREME HAIR BLEACH", jak już mówiłam firmy Sally Hansen. Serdecznie polecam.

Gość prawictwo pospolite 114
slyszałem ze soja jest dobra dla kobiet z problemami hormonalnymi .. Spożywaj czesto soje , może wąsy sie zmniejszą Soja zawiera jednak genisteinę i dadzeinę, należące do fitoestrogenów. Są to roślinne związki, które w organizmie ludzkim działają podobnie do estrogenów, czyli hormonów żeńskich.