Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doswiadczona mama 29

CZY MOJ NIEMOWLAK NIE JEST ZA GRUBY?

Polecane posty

W tamtym tyg bylismy na szczepieniu, pilegniarka go zwazyla 8900g i 71cm. Jak myslicie??? Dodam, ze syn na dniach konczy 4miesiace, pije 5x na dobe 150ml mm + pol sloiczka zupki warzywnej.

Gość aneta psycholog
makabra, to potwor a nie nie dziecko, sorki za określenie spasiony knur powinni ci odebrać prawa rodziccielskie

Gość Matko święta
jak tak można dziecko utuczyć ?

Gość califo nimfa koro
autorko jestes idiotką jakich malo, to co robisz to przestępstwo!

Gość Uch uch
Twoje dziecko to tucznik

Gość olga warszawa
to prowokacja nie ma takich dzieci

wcale nie jest tucznikiem - jest dlugi proporcjonalny. ale widze, ze samo gimgowno tu siedzi. zmykam.

Gość Uch uch
Mówisz o ptoku męża?

Gość mamaKacpraMałego
no tak matka zawsze powie ze jej dziecko jest najmądrzejsze i najpiękniejsze choćby bylo upośledzone i podobne do bazyliszka hehee

Gość Ludzie na łeb upadli
Moja koleżanka swójemu synkowi jak miał zaledwie 2 tygodnie dawała na usta, albo na smoczek miód albo nutelle jak plakał, żeby go uspokoić :o Za kilka dni mały skończy rok i ledwo się porusza :o

Gość jak robi lew ?
Do autorki: No a jak byłaś na szczepieniu to nie powiedzieli Ci nic na temat dziecka że ma za dużą wagę ? Tu nie znajdziesz odpowiedzi i pomocy......

Gość kaftanik niebieski
moj synek skonczyl 4 mies. i wazy tylko 5800. Karmie go tylko piersia.

Gość adzia1982
nie słuchaj.mój też tak ważył,teraz ma 22 miesiące i waży 15,6 kg a wzrost 96 cm....wyciągnie się

to moja 9 miesieczna corka wazy 8500kg i ma 75cm duże to Twoje dziecko, a ile mialo przy narodzinach?

Gość małgośka 23*
jak sie zacznie więcej ruszac to schudnie

moja córka ma teraz 10 miesięcy, 76cm i waży gdzieś 10,5kg. jak miała 3,5miesiąca to ważyła tylko 6,5kg. miała pewne problemy(nie chciała zaakceptować odrazu butelki). urodziła się 4250g a spadła do 3930. Mojej szwagierki córka miałą 3200 przy urodzeniu a na 4 miesiące ważyła 8kg :p dziecku może przybywać nawet ponad 1kg miesięcznie i to jest normalne. nie uważam, że masz grube dziecko ;)

Gość do doswiadczonej mamy
Twoje dziecko nie mieści się w siatce centylowej,ale pocieszeniem jest że dotyczy to i wagi i wzrostu. mój jak miał pół roku to tyle mierzyl ale wazyl kilogram mniej. ale każde dziecko jest inne. jaką miał masę urodzeniowa? po co mu juz dajesz warzywa ze słoika. musisz uważać i konsultować z lekarzem rozszerzanie diety. nie wiem czy jest gruby ale na pewno jest duży.

Gość gość
Mój syn mając 4 miesiące miał jakoś 6-7 kg Autorko nie przejmuj się każde dziecko ma inną wagę i wzrost Faktycznie jest długi wagę ma trochę za dużą ale zacznie chodzić to i zrzucać Dbaj o to co je i nie przejadaj go i powinno być ok :)

Gość mama111
Wzrost i waga ok.97centyla.Jak nie ma rozbieżności między wagą a wzrostem t zn że jest ok.Duży-nie gruby!Gratuluję takiego faceta!;)

Gość mama111
Moja córka jak miała pół roku ważyła trochę ponad 6 kg,a rok-9,5 kg.I też była w normie bo mała się urodziła(2800).Dziecko powinno w pierwszym półroczu podwoić wagę urodzeniową, a w drugim potroić.To są wymogi do wagi minimalnej.

takie są teraz normy,kiedyś był inne. hmm czyli moja córka na rok powinna ważyć prawie 13kg, a będzie miała może 12kg. ważne to jest to, żeby dziecko równo rosło.żeby nie było nagłych skoków między wagą a wzrostem.

syn jak sie urodzil to wazyl 3750 i 59cm

Gość dla ellizyy
doswiadczona mama, nie przejmuj się - moja córka ma 4.5 miesiąca i waży 8,8 kg. Jest na samym mleku z piersi. Mi lekarz przy szczepieniu nic nie mówił, że jest za gruba. Tyle, że nie kazał jej dawać kaszek na razie, bo tuczą.

Gość dla ellizyy
córka ważyła 4kg przy porodzie. Gdzieś wyczytałam, że do 5 miesiąca dziecko zwiększa dwukrotnie swoją masę ciała. Więc u Ciebie waży tylko 1 kg więcej :) Myslę, że jak tylko zacznie raczkować to nie będzie problemu :)

Gość a ja mam gdzies
ale tlusty potworek. Kobieto,zrob cos z tym!

Autorko niczym sie nie przejmuj. Moja corka jak miala 8mcy wazyla 13kilo wszyscy sie dziwili ze duzo, dzis ma 17mcy i wazy 13,500 urosla i zgrabna z niej dziewczynka, a wilczy apetyt minal. Jedyne co mozesz zrobic to dawaj synkowi wiecej pic i to wody najlepiej.

moja córka w tym momencie wagowo jest na 25 centylu, a wzrostowo na 97 centylu. tak miała od początku urodziła się szczupła, a długa. nigdy nie było żadnych gwałtownych skoków na siatce. jak lekarze nic nie mówią to sie nie przejmuj. a z tym "jak zacznie chodzic to zgubi" to też nie jest tak do końca prawdą, ile jest dzieciaków, ktore już dawno chodzą, i sa grubaski.

Gość pracujaca mama...
a dlaczego skoro nie skonczyl jeszcze 4 miesiecy to on juz zupke je? przeciez dopiero po 4 miesiacu wprowadza sie produkty inne i pojedynczo w dodatku. po co dodatkowo go tuczysz i to jeszcze sloiczkiem? ugotuj, to choc zdrowsze bedzie. jest duzy - to fakt, ale zupka powinna zastapic jedno mleko jesli juz, a nie byc dawana dodatkowo i to w dodatku tak wczesnie....

basiiuniia23 teraz to ty przesadzasz, każde dziecko jest inne. moja córka w tym wieku jadła samo mleko ale zagęszczałam jej już kleikiem ryżowym bo na smaym mleku strasznie rzadkie kupki robiła, jadła gdzieś 5-6 razy na dobe po minimum 150ml, teraz ma 10 miesięcy i jak mówiłam jakieś 10,5kg waży,jest strasznie ruchliwa ;) jednak uważam, że to troche za wcześnie na inne jedzenie,niby dzieciom karmionym mm wcześniej wprowadza się inne pokarmy ale uważam, że to troche za wcześnie dajesz ;)