Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doswiadczona mama 29

CZY MOJ NIEMOWLAK NIE JEST ZA GRUBY?

Polecane posty

Gość a ja.....
basiiuniia23 ale Twoja córka jest malutka, więc nie porównuj

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Moja córka w tym wieku też była "ogromna", i właściwie w każdym:) choć teraz już to się tak nie rzuca w oczy, bo nie jest niemowlakiem ...ale co się dziwić, skoro z mężem jesteśmy "sporymi"ludźmi -nie grubymi, ale wysokimi i hmmmmmm potężnymi. Mała ma teraz 2 lata, jest wysoka i szczuplutka. Bez sensu dla mnie jest to porównywanie dzieci:O

Gość Hop_Siup
adzia1982 nie słuchaj.mój też tak ważył,teraz ma 22 miesiące i waży 15,6 kg a wzrost 96 cm....wyciągnie się niecale 2 l i prawie 16 kg? to tez sporo mój syn ma 2 l i 4 m-ce i waży niecale 14 kg przy 104 cm

Gość Hop_Siup
ale znam takie przypadki o jakk pisze autorka moja szwagierka tak zapasla corke od niemowlaka ,ze dzis 11 letnia dziewczynka wazy 73 kg :/ wyobrazacie to sobie??? ona nie zna innego jedzenia jak pizza,kebab,hot-dog,hamburgery,chipsy,cola,itp śmieci

Gość Hop_Siup
i co najgorsze,ze matka nie widzi w tym nic złego,zawsze ma przygotowaną odpowiedz"wyrośnie"

Gość ojejku;))
to moj synek to patyk;) 5msc konczy i ma75cm i 7,2kg urodzil sie3,5kg 56cm

Gość Uważam że bohaterowie historii
Autorko a czy ty nie cierpisz albo nie ciarpiałaś na cukrzycę (ciążową)? 4 miesięczniak normalnie nie ma takiej wagi ani długości. A jaki ma obwód główki? Bardzo duże i ciężkie dziecko ale może to genetyczne ?

Gość kdjednhjdnjd
75 cm mają zazwyczaj 10 miesięczne dzieci a rozmiar 80 to teoretycznie dla 12 miesięczniaka więc jeżeli 5 miesięczniak ma 75 cm długości to również duże :)

Gość ojejku;))
no dlugi jest;) ale strasznie ruchliwy wiec chudzinka:)

Gość blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moja córka w dniu urodzenia: 3,7kg i 59 cm.Teraz ma 2 lata, waży 14kg i mierzy dokładnie 100cm. Rozwijała i rozwija się prawidłowo.I nie ma co się dziwić takim parametrom, bo mąż i wszyscy w jego rodzinie są wysocy i szczupli. Dziwi mnie to Wasze porównywanie.W mojej rodzinie jest 11-letnia dziewczynka, chuda jak patyk. Przy różnych okazjach znajomi i rodzina załamują nad bidulką ręce, że taka zabiedzona, kruszynka, chudzinka i zastanawiają się dlaczego tak jest.A wystarczy przecież spojrzeć na rodziców - obydwoje chudzi:)

Gość zdzicha zdzicha
Ale tu niektore glupie pindy siedza. Dziecko ogromne na swoj wiek,ale jest do wagi tez odpowiednio wysoki. ulomek to.to raczej nie jest,ale nie jakis tucznik,bez jaj

Gość No to może...
Mojej koleżanki synek w 4 miesiącu ważył 10 kg - na samej piersi. Wyzywali ją wszyscy dookoła - że tuczy dziecko. Lekarz nie widział żadnego problemu. Poszłam zobaczyć tego "potworka" i co? Śliczny chłopiec, długi to i waga odpowiednia. Teraz ma prawie rok i nie widzę żeby chociaż w maleńkim stopniu był podtuczony. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a jeśli i wzrost i waga są poza granicami siatek centylowych to jest wszystko w porządku.

Gość hdjfjkgkriyst
OMG 8900 na 4 miesiące to dużo! Nawet jak długi jest! Mój na 9 miesięcy miał 8 kilo!!! Ale od kuzynki syn ( utuczony zdaniem wszystkich ) jak miał 4 miesiące to ważył ponad 7 kg, na pół roku miał już 10!!! Na 8 miesięcy 12kilo!!! Karmiony piersią i od początku do picia dostawał wode z glukozą :o ale jak lekarz im mówił że gruby to odpowiadali że jest tylko na piersi :o I nie wiem jak syn autorki, ale ten jest małym grubasem! Nogi ma "ulane" - kolan nie widać bo mu fałdy na nich wiszą! Siusiaka nie widać w ogóle, za to wczesnie "siedzial" bo jak go posadzili i oparli plecami o coś to do przodu nie polecial bo opieral się o brzuch :o potrafil tylko na boki ale to wymagalo troche wysiłku :o nóżki do buzi zaczął wkładać mając 8 miesięcy bo mu brzuch cały czas przeszkadzał :o Ciekawe jak dziś ma się dziecko autorki?

Gość doswiadczona mama 29
teraz synek skonczyl 10 miesiecy i jest normalnym dzieckiem- zeszczuplal, wydluzyl sie. Kochaniutki jest ❤️

stary temat ale sie dopisze... moj synek w wieku 4 mc-y wazyl 9,4 kg przy wzroscie 70,5 cm, karmiony tylko piersia; martwilam sie bardzo ze taki grubasek; oboje z mezem jestesmy wysocy, w naszych rodzinach nie ma otylosci wiec pediatra nas uspokajal ze nie ma sie czym martwic; teraz synek ma 2 lata, wazy 16 kg przy wzroscie 94 cm; rozwija sie prawidlowo, jest bardzo sprawny ruchowo;