Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaprszylamamusiaaaaaaaa

kobietki w ciazy jak dbalyscie o siebie???POMOZCIE MAM WIEEELKA DEPRESJEEEE:((:(

Polecane posty

Witam wszystkie kobiety w i po ciazy, otoz mam problem:( Jestem prawie w 3 miesiacu ciazy i czuje sie STRASZNIE!!! I to wcale nie fizycznie o nie, niemam mdlosci tzn mam czasami tylko mi niedobrze, ale chodzi mi o wymioty, jedyne co to bolace piersi i co pare dni biegunka:( Chodzi o moja psychike, otoz przestalam cwiczyc(niemam pojecia co moge robic, skakanie na skakance odpada , brzuszki tez, robilam to wczesniej, ale teraz chyba niemoge, hmm przysiady??nawet to by pocieszylo) , czuje sie we wszyskim GRUBA I BRZYDKA!!to sie robi straszne, juz chyba 3 tydzien niekocham sie ze swoim partnerem-zasypiam ciagle zmeczenie, ale to samopoczucie jest NAJGORSZE!!Kobietki co moge zrobic aby bardziej o siebie zadbac, (kosmetyki antycelluitowe??wyszczuplajace chociazby na uda??cwiczenia, dieta(oczewiscie niemowie tu o odchudzaniu), krem brazujacy??(bo solarium niemozna) ja NIC niewiem co mozna a co nie , oczewiscie fajki, alko itp to wiadomo..pomozcie mi oraz innym dziewczynom podniesc sie na duchu, chce sie czuc KOBIETA !!Jestem mloda a czuje sie jak 60latka...masakra:( aha i jeszcze jedno pytanie w ciazy mam caly czas temp 35,3 do 36,5 to tez raczej niejest normalne? Pozdrawiam!!!

ktos mi zaraz powie-teraz tak przezywa a co bedzie pozniej -wiem dlatego wlasnie chodzi mi to samooakceptacje, jakiec cwiczenia zeby sie niezapuscic(a wlasnie tak sie stalo:( ), fajne balsamy??jedzenie zdrowe, makijaze???rady/?? slowa otuchy!

Gość asdasdasdbgdsfd vgre
zapisz sie na basen, samo pływanie nawet jest wskazane (tylko zabnych hydromasaży i biczy wodnych). Dużo spaceruj. Ja diety nie zmianiałam tylko zamienilam kawe rozpuszczalna na zbożową. A kremy i balsamy uzywałam te same co przed ciążą. Do 8 m-ca brzucha nie było widać.

Gość rudzielec, 22
to, że jesteś w ciąży, nie znaczy, że musisz przytyć 30kg.Po prostu, nie jedz słodyczy, zastąp je owocami, słodycze Cie zgubią a owoce to witaminy.

Gość czikibambobucza
ja chodzilam na joke przed a potem dla ciezarnych, przygotuj tez miesnie kugla itd poszukaj po internecie jest mnostwo takich zajec no i dieta!!! ryby i warzywa i owoce tylko i wylacznie to jadlam. Nie jadlam zadnych slodyczy ani nie pilam kawy!! To pomaga kiedy organizm jest oczyszczony nawet skurcze porodwe sa lzejsze!! Polecam tez daktyle ale NIE DUZO bo zawieraja duzo cukrow, ten special szczegolnie przed rozwiazaniem kiedy zaczna sie skurcze, naprawde pomaga:)

ja dodam ze jestem b niska 158 ;/

Gość czikibambobucza
joge*

dzekuje wam za rady kochani, postaram sie cos znalesc w interenecie i podniesc na duchu, chce znow byc ta wesola, zadbana dziewczyna jak wczesniej, ale jak narazie czuje sie do dupy

Gość czikibambobucza
To hormony! Nie daj sie tak syzbko co!! Jesli bejbi jest planowane to przypuszczam ze Twoj partner jest dojrzalym mezczyzna a nie szczeniakiem. Pomimo wszelakich opini moim zdaniem caly okres ciazy plus porod bardzo scala oboje rodzicow. Wszystko sie zaczyna i konczy w naszej glowie, pamietaj.

tak dzidzi bylo planowane i moj partner to nie szczeniak:) ale on juz tez ma dosc mojej wiecznej ''depresji'' , stalam sie poprostu okropna, chamska, zimna, spiaca, zmeczona, .................BOZE!!

Gość czikibambobucza
Moge zapytac ile wazysz?

Poczekaj na koncówke ciąży :) A tak poważnie to - na cwiczenia uważaj - chyba, ze nie ma zadnych przeciwskazań. Pierwsze miesiące są cholernie ważne dla rozwoju maluszka a i łatwo go "narazic" na niebezpieczeńswo. Co robic by czuc sie dobrze w swojej skorze? Przede wszystkim odpowiednio dbaj o jej nawilżenie. Smaruj odpowiednimi kremami, balsamami. Dbaj o wlosy. Jak trzeba to zafarbuj bys nie straszyła odrostami. Nie objadaj się. Jedz mądrze tzn nie kalorycznie ale dość często. I pamiętaj o zębach! Mi się strasznie pogorszył ich stan ale jak tylko urodzę to postaram się by wrócily do dawnej świetnosci!:) Piszesz, ze nie masz sił na seks..Kochana - ja mam zakaz nawet orgazmów przez całą ciąże i to dopiero jest "problem". Ale czego sie nie robi dla maluszka?:)

Gość cismarch
Nie wolno używać na brzuch kosmetyków brązujących, antycellulitowych, wyszczuplających ani ujędrniających- zawierają szkodliwe składniki (odsyłam do składu kosmentyków). Ja smaruję się Oliwka dla dzieci - całe ciało, mam jędrną, gładką jedwabistą skórę. Przed ciążą też ćwiczyłam, odstawilam ćwiczenia całkiem. Absolutnie nie wolno robić brzuszków bo mięśnie brzucha w ciąży się "rozchodzą" i nie są na swoim miejscu - możesz zrobić sobie krzywdę. Na basen nie chodzę, bo nie chodziłam przed ciążą i nagła zmiana flory bakteryjnej pochwy w ciąży może skończyć się stanem zapalnym (ale nie musi). Basen jest generalnie polecany. Ja po prostu spaceruję, uwierz kilka minut pod górke i dyszę jak stara babcia. I mimo że bez ćwiczeń to nie grubnę. Jestem na półmetku i przytyłam dopiero 1,5 kg. Nie obżeram się jak świniak, ale diety tez nie mam ( wciąży dieta?!), ważne aby zdrowo, różnorodnie, rozsądnie jeść. Jeśli chodzi o makijaż, to bazą jest korektor pod sińce pod oczkami :d niestety w ciąży mam widoczniejsze...maluję się normalnie. Ubieram w spodnie, sukieniki, a nie chodze jak dziad w dresach. Czuję się wspaniale :)

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Brak ochoty na seks w I trymestrze ciąży jest zupełnie normalny. Kiedy przejdzie Ci maksymalnie zmęczenie, w II trymestrze to odbijesz :) Ja obecnie jestem w 7 miesiącu ciąży i przybieram na wadze (tak jak pokazują właściwe dla kobiet w ciąży kalkulatory wagi), ale nie planuję przybrać więcej niż 12 kg. Dlatego też chodzę na jogę dla kobiet w ciąży, gdzie nie ma żadnych brzuszków ani podskoków bo to może zaszkodzić maluszkowi. W ciąży nie cwiczy się mięśni prostych brzucha, tylko skośne, ale trzeba to robić pod okiem specjalisty. Dodatkowo kolosalnie ważne są ćwiczenia obręczy barkowej, mięśni kręgosłupa i mięśni miednicy. Na basen nie chodzę, ale może jeszcze zacznę, bo skończyłam szkołę rodzenia i mam okienko w moim grafiku ;) Co do balsamów brązujących - nie polecam, bo mogą Ci się zrobić plamy. Najlepiej po prostu nawilżaj skórę, dbaj o depilację, kup ładne perfumy. To wystarczy, nie musisz być skwarką, a przecież w II trymestrze Twoja skóra zjaśnieje, poprawią się włosy i paznokcie. Tak już działa natura. Jedz zdrowo, racjonalnie. Wyklucz słodycze i niezdrowe jedzenie. Na zachcianki pozwalaj sobie bardzo rzadko. Co do temperatury to moim zdaniem powinnaś skonsultować się z Twoim lekarzem. Ja miałam wyższą - 36,8. Pozdrawiam i życzę i samych radości w ciąży.

Polecam bassen, joge dla ciezarnych, medytacja, spacery, dla relaksu dobra ksiazka, kino z mezem, kolacja na miescie, mozna jezdzic na rowerze nei intensywnie jakos,,,ale mozna do tego masaze, naprawde ciaza to nei choroba ani stan nas degenerujacy, jesli nei jest zagrozonam to mozna fajnie i aktywwnie przez nia przejsc, ja wyladnialam w ciazy nawet :D a urodzzlam dziewczynke, gorzej znosilam polog i pierwsze meisiace z dzieckiem

Gość a ja a ja
nie martw sie na poczatku tak jest, zmieni sie wszystko w piatym miesiacu na razie rob makijaz i smaruj cialo olejkiem migdalowym zeby nie bylo rozstepow

Gość nestea..........
Ja zaczelam cwiczyc tak od 15 tygodnia bo wtedy poczulam sie lepiej. Ale sa to krotkie 10-15 min cwiczenia glownie na nogi, nic na brzuch. Czasem wlaczam sobie youtuba i szukam jakis cwiczen dla ciezarnych, bo sporo tam tego. Zaczelam tez chodzic na basen.I mam tez na dvd joge dla ciezarnych. Co do balsamow to uzywam Zii dla kobiet w ciazy. Poza tym farbuje wlosy, maluje paznokcie i staram sie zawsze ladnie wygladac, nawet w weekend jak siedze w domu.

mam 158 wzrostu i 46-7kg wagi strasznie mi skacze;/:O wczesniej wazylam 44-45 i to mnie dobija;/ ale wiem pewnie panikuje i to wszystko:)

Pierwszy trymestr taki jest. Samopoczucie i libido na minusie. Ale potem jest lepiej;-) Dla poporodowy samopoczucia fryzjer , codzienny makijaż itp.

Gość nestea..........
ja tez duzo przytylam bo juz ok 10 kg a to dopiero 23 tydzien, ale jakos sie juz tym mniej przejmuje, bo wiem ze przy dziecku bedzie duzo roboty i to zrzuce.

ja myslalam o rowerku w domu...cwiczenia na rowerku..

Gość czikibambobucza
Autorko!!! JESTES SZCZUPLUTKA!! DO SEKSU ALE JUZ ZADNEGO NARZEKANIA!!! I trzymaj diete, poczukaj tej jogi u sibie w miescie bo naprawde warto i tyle!!!

Gość Eeerrr...
Wcale nie musisz rezygnowac z cwiczen tylko przez to, ze jestes w ciazy! Oczywiscie skonsultuj sie w tej sprawie z lekarzem, bo kazda ciaza jest inna, ale jesli na przyklad przed zajsciem w ciaze biegalas regularnie, to mozesz nadal biegac bedac w ciazy, bo Twoj organizm jest juz do tego przyzwyczajony. Nie mowie oczywiscie o maratonach, ale jogging po pol godziny, czy godzinke dziennie na pewno nie zaszodzi jesli ciaza przebiega prawidlowo. Ty bedziesz szczesliwa, dziecko tez, a sportowym kobietom tez latwiej rodzic:) Ja sama jestem bardzo aktywna fizycznie i wpadlabym w depresje, gdybym musiala przestac nawet bez ciazy... Powodzenia!

Gość a co zrobic jak
sie o siebie dba,dieta itp,slodycze bardzo rzadko,duzo owocow a waga i tak rosnie?? jestem w 26tyg i mam juz 12kg na plusie..mam dosc bo po pierwszej ciazy przez ponad rok sie odchudzalam i nie udalo mi sie wrocic do wagi z przed ciazy..jak sobie pomysle,ze znowu czeka mnie to samo..:O w pierwszej ciazy przytylam 27kg,ale myslalam,ze to wina hormonow no i tego,ze sobie pozwalam jesc co mi pod rece wpadlo.. teraz jeszcze odpadaja cwiczenia i spacery,bo mam problemy z kregoslupem i rehabilitantka zabronila-z reszta 10min chodzenia konczy sie strasznym bolem... basen odpada ze wzgledu na czeste infekcje....eh...znowu bede wygladac jak hipopotam..

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Do autorki powyższego postu Nie powinnaś przechodzić na żadne diety - rób tylko to, co piszesz - żadnych słodyczy, może mniej węglowodanów i ogranicz słodkie owoce. To wszystko