Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do napisania pracę

Jest tu jakaś fryzjerka? chodzi o modelowanie włosów

Polecane posty

Gość mam do napisania pracę

Od tego roku zaczęłam naukę w zawodzie technik usług fryzjerskich. Mam teraz do napisania pracę o modelowaniu włosów ale nie może być to regułka tylko krok po kroku opisane jak to zrobić. Typu klientka przychodzi do salonu z długimi/półdługimi/krótkimi włosami i opisać mycie, później suszenie i modelowanie. Tylko kompletnie nie wiem jak to napisać, ponieważ zajęć mieliśmy niedużo i nikt nam nie wytłumaczył jak pisać taką pracę. Nie chcę gotowca, ale może podalibyście jak mniej więcej to napisać? Szukałam na necie ale nic konkretnego nie znalazłam. Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź

Gość również ucząca się
musisz dokladnie krok po kroku (w myslnikach) opisac co robisz, tak jakbys mówiła o tym osobie która kompletnie nie ma pojęcia co robisz.W pracy musisz napisac np, ze nakładasz szampon na dłoń a następnie przenosisz go na włosy klientki, masujesz okrężnymi ruchami itp. A co do modelowania to napewno ze dobierasz szczotkę ,wyznaczasz sekcje, separacje, spinasz klamrami, nie zapominaj również o pelerynkach w przypadku czesania na szczotkę bedzie do modelowania.Ważne jest równiez utrwalanie fryzury, dezynfekcja narzedzi.