Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniek 1986

krosty po goleniu

Polecane posty

Gość maniek 1986

Macie jakis sposob na czerwona skore i krosty po goleniu?? Tylko nie piszcie ze wizyta u dermatologa bo to juz mam za soba.

Gość saamotny mily
goliłeś włosy na siusiaku ?

ja tam po goleniu nic nie mam. Golę się przeważnie jednorazówkami, najpierw myję twarz i szyję wodą z mydłem, po goleniu jeszcze raz, na koniec woda po goleniu i jest ok. Ale ja mam normalną skórę. Ty masz widocznie skłonną do alergii i powinieneś używać preparatów dla alergików. Podobno dobre są te z serii AA.

facet ma problem, a wy go wykpiwacie. Te z AA podobno są naprawdę dobre. Koleś z pracy miał problem taki jak ty i właśnie ich używał.

Gość kiiiiii,
golisz włosy na jajach ?

przede wszystkim nie golić 'na sucho', tylko na piankę albo żel pod prysznic. jeśli jednorazówką to tylko taką z nawilżającym paskiem. i po goleniu smarować jakimś dobrym łagodzącym kremem, poproś panią farmaceutkę to cos ci poleci :)

gol sie tylko 'z wlosem', nie pod wlos - uzywaj chlodnej wody, a po goleniu balsam lagodzacy - podobno tez jest dobry nivea - bialy do wrazliwej skory

jak się goli z włosem to jest efekt drapania przy dotyku, dlatego warto oprócz tego przejechać raz pod włos. Te z Nivei dla mnie były okropne. No ale to może ja wolę wodę po goleniu niż balsam. Z AA jest taka woda antyalergiczna i bezzapachowa.

no takie rzeczy, żeby używać pianki albo żelu ( do golenia a nie pod prysznic!!!) to chyba każdy facet wie.

Gość maniek 1986
jestem chyba ekstremalnym przypadkiem, gole sie maszynka gilette, stosuje zel do golenia vichy niby do cery wrazliwej, po goleniu cetaphil i niestety to niewiele daje nastepnego dnia chodze czerwony a kazda kroste tak jakby bardziej widac.

ja też się golę gillettem, tak jak chyba większość społeczeństwa. Golisz się codziennie? Bo ja tak co drugi trzeci dzień.

Gość absolutely not
Jestem kobietą. Czasem zdarza mi się zmasakrować skórę maszynką (nie wiem od czego to zależy ale właśnie czasami wyskakują mi po depilacji maszynką krostki), to wtedy zawsze ratuje się sudocremem. Z tym, że posmarowany tym nie wyjdziesz niestety nigdzie, bo krem jest bardzo gęsty, ewentualnie możesz się smarować na noc. Ale ekspresowo "leczy" podrażnioną skórę.

Gość maniek 1986
nie codziennie tylko co ktorys dzien, zarost mi rosnie dosyc wolno ale denerwujace jest jak sie golisz wieczorem a rano nadal jestes czerwony.

Gość absolutely not
To jak golisz się wieczorem to smaruj się sudocremem.

tak tak, sudocrem - krem na odparzenia pup niemowlaków, mnie nie raz wybawiał z podrażnień. dostępny w drogeriach w działach dziecięcych w szarych pudełeczkach. polecam :) ale skoro używasz takiego dobrego kremu (dla mnie) jak cetaphil i nie pomaga, to naprawde nie wiem, ale może rzeczywiście powinienes isc do dermatologa?

Gość maniek 1986
Do dermatologa chodze regularnie, niestety niewiele sa mi w stanie pomoc. Jak to w kwestii problemow z cera niestety ciezko sie tego pozbyc...