Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEUDANESWIĘTA

NIE CIESZĄ MNIE ŚWIĘTA :(

Polecane posty

Gość Olsa
ja nawet tego nie czytam :(

Gość idz sie leczyc
tobie psychiatra potrzebny i to juz. od paru lat piszesz te bzdury.

Gość prawdziwaiiiinnnnndiankazkafe
Wiecie ja się NIGDY nie dam rodzinie królewskiej w Londynie. W dupie mogli mnie mieć, ale pieniądze mi się CHYBA należały. Jeszcze od nich. I tyle. Chyba to rozumieją i tyle. A jak nie to niech się idą UTOPIĆ bo szkoda na nich sznura. Wody też, ale w jakimś ścieku mogą się utopić jak dla mnie. Za moją opinię w Polsce. Ostatniej , najgorszej. ZA CO? No za co? I tyle :( A wiecie oni w tej Anglii mogli i tak być z 1 rzeczy. Ja ich nie pomawiam, ale z tej rzeczy mogli być i tak byli. I to wiedziano do królowej Wiktorii, a dalej już nie. I czemu. A czy oni mieli rodowody to nie wiem, jak to leciało wiecie to też nie wiem, ale to sobie doczytam - siedzę w domu to sobie to znajdę i tyle. I czemu ta Wiktoria taki rodowód przyjęła a nie normalny to nie wiem i tyle. Szkoda jej było i tyle. No to jej sprawa. I koniec :(

Wiecie skoro mnie adoptowali bez papierów to mogli mi powiedzieć - wyjedż do Londynu, ja tam mogłam być i tyle. Ja tam nikomu nie przeszkadzałam. Albo paszport USA po studiach bo nic nie wyszło. Bo o co ja mam pretensje wiecie. O to, że robiłam bez sensu doktorat, że miałam nazwiska , nie potrzebowałam żadnego doktoratu - uczelnia beznadziejna, koniec i kropka. I paszport USA i tyle. Ja niemiecki uszanuję ze względu na Skarbka i tu na 1 legendę i tyle. Bo to Chiny z tego można miec też i tyle. I Indian i wszystko. Ale wiecie - to jest takie ogłupianie człowieka. Ja żadną Niemką nie jestem i tyle. A Polska to jeden pass USA, wszędzie tak przegrałam i co ja mam więcej o tym myśleć i tyle? Bez sensu wszystko i koniec :( A tej rodziny nie chcę komentować. Sami dla siebie mieli być dobrzy, a nie latać nie wiadomo gdzie. Co oni zrobili? Nikt nie jest idealny, ale wiecie też ode mnie żadnego współczucia bo nie dość, że ta rodzina pierdolnięta w łeb, to nie moja wcale, ja nic nie wiedziałam, że na kasę wzięta, ani pieniędzy nie umiem zarobić, ani niczego. Ani o matce ani o dziadkach i tyle. I ja już nie chcę rozmawiać, a te pieniądze MOJE w Polsce POWINNY BYĆ i ja nie będę pracować ani jako polski wyrobek ani nie wiadomo kto to jest tylko pytanie - co dalej z tą rodziną królewską w Londynie i jak ma wyglądać wiecie ich rozkład dnia. Gdzie mogą łazić a gdzie nie powinni - takie coś. I tylko tyle. Bo oni też korzystali z tych pieniędzy matki i je wykorzystywali i tak narobili tragedii. A ja mam teraz matkę i babcię i to koniec jest historii i tyle :( A braci żadnych już nie mam - 2 rodowody za wypalenie petem w pracy na dzień dobry. Nigdy się tak nie zachowywałam, nie rozumiem tego i tyle. Ja miałam przestać myśleć po prostu TĄ rodziną w życiu, ale przez siostry mi kredyty nie pasowały. Do 30 roku życia na wynajmach mieszkałam. Ani mieszkania nie miałam. Teraz bym się wyniosła - ani pracy już nie mam , niczego. Co mogą wszystko mi popsują , zgnoją, Polski nienawidzę - no to z czasem i tak sie z tego głupiego pańśtwa - piekła wyniosę i tyle. Byle nie do USA. Nie tam na pewno nie. Nie ma po co. Po amazonie do USA? Bez sensu i tyle :( W góry - gdzieś gdzie coś można zrobić. W jakieś tam i tyle. :(

Wiecie ja chcę moją kasę od matki - jak nie chcą tego dać to tylko przez to, że są ustawieni po te pieniądze na swoje cele - ta rodzina królewska. I wiecie HISTORYCZNIE tyle ile mogą być w tym Londynie, ale czemu nie chcieli się poddać. Tyle racji mieli. Ja wiem o co tam poszło o to, że w sumie Henry 8 musi się wynieść, a oni mogą byc. ALE JAK? Z CZEGO? i tyle :( Co wy - to wszystko są przekręty. Tak jakoś tam NIBY mogą być, ale... i tyle :( A czy ma to sens? A ja wiem. Pół na pół i tyle :( Nie moja sprawa - teraz juz mogą być wiecie ale to co mnie to obchodzić wszystko powinno. Ja tylko miałam wiedzieć, że wzięta na kasę. Bo nie stałam o siostry? JAK MIAŁAM STAĆ O SIOSTRY? Nie umiałam. A po co mi siostry? Ja miałam babcię i miałam być oddana babci - do dzis mam babcię i spadajcie. I matkę też TYLE ILE i koniec :( I to wszystko. A czemu mi nie dali ani grosza? Bo tacy oszuści. Ale wiecie o co mam pretensje - po średniej ogrodniczej te pieniądze gdyby nie doszły to bym SŁUSZNIE pretensje mogła mieć, a tak? SZKOŁA Z LITERKĄ R - weżcie przestańcie. Co to miało byc? Siostry to nie rozumiałam w ogóle. Jakie siostry? Co wy . To wiedziały, że adoptowane, a ja? i tyle :( Wszyscy wszystko wiedzieli a ja nic. Wam wali na łeb, sami se tak żyjcie. To sie ani powiesić nie da i tyle. I jeszcze niemiecki paszport ze złodziejstwa tej rodziny - i tak 20 ludzi się zabiło. Ale czy to moja wina? No że poszłam do liceum i tyle. A ogrodnicza? No też by mi ten pass porwali. Chociaż... ale może byłoby jeszcze gorzej wtedy i tyle. Nie wiem. Ciezko powiedzieć :(

Niestety widzicie oni mnie nie chcieli bo SAMI sobie ustalali reguły, ale czego. WŁASNEJ KANALIOWATOŚCI? To nie są ich pieniądze i nigdy nie były. Oni mnie okradli. Oni przynajmniej mieli mi jak człowiekowi powiedziec, ze mam pieniądze, ale niczego nie dostanę. Ktoś tam - może w banku. Po prostu coś miałam wiedzieć. A tu na kasę byłam wzięta. A jak ja miałam te pieniądze zyskać , dostać? A w ogóle co to za pomysł był, że ja jestem w Polsce. Wy tego nie rozumiecie. ROdowód by mi babcia dała i nie potrzebowałam żadnego rodowodu od ojca i tyle. A rodzina królewska miała być NIESTETY wzięta za pysk jak to można powiedzieć, a tak DO DZIŚ ROBIĄ CO CHCĄ. Oni rządzą - no np. kontem matki, żeby robić co chcą. JEst to normalne w ogóle? I tyle. I sie nie dam im i koniec. Pieniądze sa moje i tyle :(

Wiecie teraz pasuje im znaleźć mnie i urwać mi głowę, ale mnie nie ograją. I nie wiedzą czemu i tyle. I nie umieją. No właśnie. I szlag ma ich trafić. Jednak się lepiej nawróciłam niż oni, a życie to mi takie zgotowali. Psy i koty mają lepsze i tyle. Ale oni są. Normalne kanalie i tyle. Ale nie dałam sie i wszystko gra i tyle. Oni mogą mnie zatrzaść jedynie w banku, ale też niczego mną nie zyskają. Pieniądze w Polsce matki. Co za różnica gdzie i czyje są. A wiecie PRAWDA JEST TAKA, że oni mieli sobie spisywać jak oni zarabiają, co oni robią żeby zarabiać I JAK SIĘ ZNALEŹLI w Londynie bo to sie wyczuwa - oni MOGĄ TAM BYĆ ale co? Z czego? Jak sie znaleźli? Jak to sie stało, ze Niemcy w końcu jakoś tam do nich się przyznali coś tam coś tam... takie rzeczy. Jak to sie stało? I tyle. No to trzeba sobie poczytać i tyle. Nic z rodowodami. Albo właśnie jakieś rodowody. Tylko nie do końca o to WYŁĄCZNIE chodzi.

Wiecie oni ta rodzina PRAWDOPODOBNIE mieli bardzo wysokie, biblijne rodowody w tych Niemczech, a zachowywali sie jak ostatnie zerska i tak poszli TOTALNIE w kasę i te rodowody im się potraciły. Pózniej byle jakie mieli a póżniej w ogóle. I stali sobie chyba, ze Angliki wcale nie mają, kłócili się i w końcu poszli do Anglii. Ale to mogę nie mieć racji i tyle. I koniec. No i sobie w taki sposób - jakieś tam rodowody mają robią sobie KOMPLETNIE co chcą. I jeszcze historia tego rodu, ile ich na prawo, ile na lewo i zrobiły sie z nich potwory a te rodowody - w ogóle jakby nie istnieją i tyle :( I to wszystko :(

Dla mnie ta rodzina to ostatnie świnie są, ci tu to samo - nic tylko kasa i tyle. A USA? I tyle. Ani passu USA nie mają. Gdzie ten ojciec mnie oddał? NIenormalny wariat i tyle. I z całej historii nie mam nawet stałej umowy o pracę. I żadną Niemką nie jestem. Polką też, ale Niemką wcale. Jednak ze względu, że męczyłam sie z tym rodowodem tyle lat, trochę język, ogólnie że mają byle co to już zostawie ten paszport. Choc wiecie - bez sensu. No bo ja z ojcem nie chcę żyć. ALE GDZIE ON MNIE ODDAŁ? Żeby jeszcze tak nie cyganił. Weżcie przestańcie. No to choć na passy USA i tyle. Ja nie mogłam dostac z takiego układu ani grosza. Z tej szkoły ogrodniczej mi powiedzą, ale co dalej? Jaka praca? No i gdybym wiedziała, ze MAM JAKIEŚ PIENIĄDZE to bym sie nie dała. Tu po prostu była BIEDA Z NĘDZĄ, komuna. Ta rodzina miała wyjechać za Hitlera do USA i tyle. Tacy byli. Oni wpadli w nędzę TO NIC NORMALNEGO NIE BYŁO. Weżcie przestańcie - oni byli normalni. Nie byli normalni. Najpózniej w 1945 miało ich tu nie być i koniec. I zostali oszukani są tragiczni jak moja matka czy babcia. I nie dość, że swoja tragedia to jeszcze cudza. Bez przesady. I wiecie - to by mogło być też, ale to trzeba wiedziec. A przepraszam - jak z takiego czegoś miałam dostać pracę stałą? Przecież to jakbym W GŁEBOKIM DOLE SIEDZIAŁA. No sorry i tyle :(

Wiecie SKĄD JA MIAŁAM WIEDZIEĆ ŻE JA JESTEM Z ANGLII? W szkole mnie wyzywali TROCHĘ, ze z Rosji - coś se pieprzyli i tyle. A tu miałam związany rodowod na stała pracę. No i to jest takie straszne, z tego się nie da niczego domyślić , wy tego nie rozumiecie. Oni do dziś mnie ogrywają, ja to odplątuję jakoś ale to całe życie zmarnowane. Ja sie miałam powiesić w podstawówce i po mnie. Pęteleczka i koniec. A tak? A teraz? Co dalej bez kasy matki? To samo. Samobójstwo - taka rodzina to była. JAK TEN OJCIEC - wariat. Za życie sie brać nie - do dziś jakieś PIERDOLONE W ŁEB brygidki , książę Karol , rodzina na odległość, matkę mi zatrzasł on też - czemu sie nie ożenił? Za życie nie brał? Co on do mnie ma. Jedynie, że mnie wilkom do lasu nie dał żeby mnie zeżarły. Wszystko bez sensu KOMPLETNIE i koniec. Nikt mnie nie chciał, ani grosza nie dostali , wszystko na mnie i tyle. I nic tylko kasa, kasa - no wiecie rodzina - to jednak NIE JEST MOJA RODZINA. I teraz bo im jest przykro a mnie nie. A bez pieniędzy sie dzieci nie bierze. Człowiek wychodzi za mąż, rodzi dzieci i ogranicza ich liczbę bo tyle umie wyżywić i koniec. A nie kłamie cudze dzieci biorąc je na kasę, że są MOJE - gdzie? i tyle. No to rodowód. Nawet to wykorzystane, złe. A po co mi KK? Co - na obiad mi dają? Jeszcze mogłam być zakonnicą. PO CO? i tyle :(

Wiecie no co ja mam jeszcze napisać? NIENAWIDZĘ rodziny królewskiej w Londynie i to sie nigdy nie zmieni. Nienawidzę również ojca - jest nieudolnym życiowo wariatem. GDZIE ON MNIE ODDAŁ i tyle. I KOMU? i tyle. Też zrobił mnie na kasę - nie wiem - dla mnie to kompletne zero, jak te brygidki i tak dalej. Rodowód mam zmieniony, nikt się do mnie nie dobierze. On do dziś miał siedzieć. Tu ojciec - taka sama kanalia - też miał siedzieć, przestępca , recydywista - bo ja nic nie robię. Przynajmniej coś sobą prezentuje - no tak z 5-10 trupów i TAKA SAMA JESTEM i tyle. Bo sie nie chcę z nikim zadawać - ile masz trupów i nie siedzisz i to wszystko. Wybaczcie. W 2 szkole umowy stałej też nie mam przez morderczynię. Robiłam jakiś pierdolony w głowę doktorat to tak skończyłam BO NIE WIEDZIAŁAM ŻE WZIĘTA WYŁACZNIE NA KASĘ. Zawsze mogę żyły sobie podciąć i po mnie. I NIE CHCĘ POGRZEBU. Żeby było jasne. Zostawić mnie w lesie - do lasu pójdę żyły sobie podetnę i mnie nie ma i koniec. I NIE ŻYCZĘ SOBIE ŻADNEGO GROBU. Co wy sobie wszyscy nie myślicie i ten wasz chory umysowo kościół SWIĘTY? W to trzeba WIERZYĆ ze kościół jest ŚWIĘTY - to wszystko. A mnie mogliście zabić. I tyle mogliście mi zrobić DOBREGO W ZYCIU. A reszta bez znaczenia. Bo to jeszcze litość nade mną by była w mojej sytuacji, a tak? Bo ja nie mam litości. A wy macie? Matka w ciąży była to sie urodziłam i tyle. Zdrowa i cała. A tak? I tyle.

Wiecie - mogli mi choć paszport USA przysłać.Naprawdę. To jeszcze bym COKOLWIEK zrozumiała. Uwierzcie mi. I wtedy pretensje że z Londynu nie byłam i nie umiałam się tego domyślić. A tak? Co oni wszyscy sobie nie wyobrażaja? Że co? Że ja jestem z rodziny królewskiej? Nigdy o tym nie słyszałam. A to wszystko zagiżdża. Całe życie. Tak jak wam ten wątek zagiździłam i tyle. I w razie co idę do lasu. zagrzebię się w liściach wiecie, potnę się żyletką i nikt mnie nie znajdzie. JAK MOŻNA KOMUŚ ZROBIĆ COŚ TAKIEGO? 36 lat sobie na mnie jadą, ja nawet dzieci nie mam. Przestańcie. Zwykłe wieśniaki z Polski. I koniec rozmowy ze mną. I jeszcze NAWET MAM STUDIA tylko nie wiem po kiego CHUJA , że tak napiszę. A pracy stałej to do emerytury nie dostanę. Nawet w zdechłym sklepie. Takie tu mieli wymagania. Bo ja bym wolała w sklepie sprzedawać wiecie, a nie doktoraty robić i kariery. PO CO MI TO? A jak ta rodzina ma tę stała pracę? Co ja o tym wiedziałam? Ale w liceum to chyba wiedzieli co się dzieje i mogli mi choć TYLE powiedzieć. I to wszystko. I jeszcze bym coś rzeczywiście osiągnęła w tej Polsce, a tak to sobie żyjcie TYLE TRUPÓW nie wiadomo czyich. Moich. Moich? Kiedyś się okaze i tyle. Widocznie tak sie dzieci nie bierze NA KASĘ. I tyle. :(

Jak wiecie dostanę pieniądze matki to idę na swoje i w dupie wszystko mam. I tyle. Nie wiem co bym zrobiła gdybym wiedziała, że jestem wzieta na kasę. Na pewno bym doktoratu nie robiła. Może bym wyjechała na zachód ISTOTNIE, ale tego NIE WIEDZIAŁAM. I to jest moja krzywda życiowa. Może bym w Anglii dostała pracę w ogrodnictwie. Taka jestem. I prawda mi sie należy. Tu w Polsce wszystko było złe, ja nawet do I komuni żle poszłam - wcale nie miałam tam być, ale miałam zly rodowód i poszłam. I koniec. I rodzina królewska to NIE JEST moja rodzina. To jest rodzina mojego ojca. Moja nie i tyle. Moja to matka i babcia i koniec. A w szkole się dostaje stała umowę o pracę, albo nie ma niczego i tyle. No to w moim wypadku 11 lat nie ma niczego i tyle. I koniec :( I królowa Bona , doktor Mengele i królowa Wiktoria nie obchodzą mnie. Chyba rozumiecie, ze nie nazywam sie Barbara Radziwiłówna. To są ludzie CHORZY UMYSŁOWO. Po co oni w ogóle do pracy chodzili to nie wiem. Jedno wiem. Zawsze wszystko było źle. Jednak myślałam, ze to jest moja rodzina. NIE JEST. I czemu mnie nie oddali jak pieniędzy nie było i nie było. W Anglii bym je dostała. Albo czemu nie mogłam iść do szkoły ogrodniczej? W końcu pradziadek był ogrodnikiem. No i mogłam wyjechać. Nic. Czemu nie zrobili sobie ode mnie passów USA? Czego oni chcieli ode mnie? Czego sie spodziewali? To 2 wariatów jest, trzech. A może więcej. Wybaczcie. A pass USA? I tyle. A te siostry też żle zrobiły że mnie okradły z matmy. Tak sie pozbawiły passu USA wiecie a tak? Możeby go miały. To jest Polska, a reszta to pierdoły. I tyle :(

Wiecie te pieniądze są moje i to wiem. I sie wyniosę z domu z tego i tyle. Tego mi nie wezmą. To wiem, ze to moje. A reszta mnie nie obchodzi. I tak całe życie rozwalone. Ja się miałam trzymać TRUPÓW mi powiedzą a nie babci tu. NIe ja się miałam powiesić za mamą. I tyle. Jako małe dziecko jak te dzieci w tej szkole londyńskiej. Tyle miałam zrobić. I koniec. Bo lepsze to niż żyć z pieniędzy z całowania grobów. Choć może na to samo wychodzi. Kto wie? I wiecie - ja chcę te pieniądze JEDYNIE DLATEGO, ze uwazam, że w Polsce mogą być i że za pół roku koniec tego bagna i tyle :( Jedyny powód :(

Powiem wam jeszcze TAKĄ RZECZ - moja rodzina Z ANGLII to oni nie są żadnymi arystokratami. My nigdy nie byliśmy arystokratami TAKIMI JAK W EUROPIE. Nie - my byliśmy ROLNIKAMI mozna powiedziec, a na koniec docelowo byli to bankierzy i tyle. Lasu nie wycinaliśmy bo byliśmy na POŁUDNIU USA i przyjechaliśmy tam jak już nie było lasu i tyle. Taka to jest rodzina i nic nie mamy wspólnego z rodziną krolewską w Londynie, a wcześniej arystokracją niemiecką - bo oni są z Niemiec. I przepraszam za moje słownictwo, ale jednak każdy chce żyć normalnie. I wiecie pózniej coś się komuś zaczyna wydawać, dostaje ktoś jakiejś schizy. Np. matka zakonnica - MOJA i np. ja coś widziałam w na przykład ubraniach zakonnych , w jakichś długich spódnicach - a skąd miałam wiedziec, że matka to BYŁA zakonnica albo że pisała książkę o Ani Shirley. Albo np. włosy - czemu ja chciałam mieć długie wlosy - ja miałam mieć krótkie wiecie i liczyć, liczyć i jeszcze raz liczyć. Po co ja miałam długie włosy? Schiz jakichś dostałam i tyle. I powiem wam nie chcę obrażać tej rodziny tu, ale to nie jest moja rodzina. Co ja robię w tej Polsce? Nic tylko mnie wykorzystują. Brata w Holandii mi ograli, roślinę mi ograli. Ten angielski to jeszcze tam oni w to i już NIC ZE MNIE NIE MA i tyle. Naprawdę :( No wiecie - ja sie nie dam nikomu i koniec :( My byliśmy american farmers i z Indianami MY żylibyśmy dobrze. Mój ród i tyle. Ci co tam przyjechali to nie. I dlatego np. babcię boli serce i głowa że tak ukarała Indianina, a miała wsadzic Otto do pierdla wiecie i cała kasa od razu moja, a tak? Ale będę dobra dla ludzi jak dostanę pieniądze. A tak zostaje mi zagrzebać się pod liściami w lesie i spuścić sobie krew z żył bo nie mam na chleb i tyle. Ja nie miałam być w tej miejscowości wiecie. Ja miałam być w Anglii z babcią. I dlatego tak cenię Indian bo tyle mi zawsze zostaje spuścić krew sobie i ZASNĄĆ jak Indianka. No ale wiecie kasę mam w Anglii i też tak może być że zasnę jak Indianka, na drugi dzień kasa i zaś mnie ta rodzina okradnie bo ja nie wiedziałam, ze nie jestem ich, że na kasę wzięta, i tak ludzi pozabijałam. A do stałej pracy w Polsce nie pójdę - takie piekło mi zrobili. ZOstaje mi tylko swój biznesik DLA RODZINY. KK nie szanuję, ale WIERZĘ że jest święty. Szanuję go bo to od Boga, a reszta bez znaczenia i tyle. I wiecie - tu gdzie mieszkam to na cały świat mam wpływ. Ale nie powiem jak. I tylko ja to wiem. Kiedyś moja babcia będzie tak umiała. Moją babcie bardzo szanuję i to wszystko. A rodziny królewskiej nie bo ja w ogóle mam gdzieś cała arystokrację. I CAŁĄ EUROPĘ. Tacy byli i sie spuścili ze ściekami - jak oni. I tylko mnie boli, że mnie tak okradli jak ta Bona, tu jeszcze pass USA mi ukradli, siostry matmę - ale wiecie ONE MOGĄ BYĆ - 2 bankierki zawsze dobrze się o nich wyrażę. Ukradły mi coś, ale też coś osiągnęły. Na koniec samobójstwo i koniec :( No a reszta? Nie o to mi co prawda chodziło, no ale... jak pewnego dnia dowiem się , ze żeby dostać pieniądze to starczyło mi iść do szkoły ogrodniczej to chyba wezmę i sie normalnie załamię ktoś powie. MAŁO POWIEDZIANE. No ale wiecie - czy to było realne? Bo tak żałuję że nie poszłam do tej szkoły ogrodniczej. To bym w miarę normalna była, a tak? :( I tyle :( I tylko mam matkę i babcię i nikogo więcej. I tyle. I koniec. I starczy. Przynajmniej nic mi złego nie zrobią. I tyle. A moje słownictwo wybaczcie mi ale sami nie wyrażacie się lepiej na tej kafe zwłaszcza. I widzicie już jestem ta FARAONKĄ. Jaką mogę być cyferką? Zgadnijcie? i tyle :(

I teraz zobaczcie - do kogo porównać lady Dianę Spencer? Początek dynastii hanowerskiej w Londynie - skad oni się tam znaleźli? I tyle. Tyle ze Szkotów - pożar Londynu - tak sie tam darli i ich wyrzucili NA PEWNO, a powiem wam urodzona ta Zofia widzicie w roku pożaru może i w dzień pożaru. Kto wie i tyle. To muszę sprawdzić kiedy ten pożar wybuchł. Kto wie? Może w dzień też i tyle. Nie wiadomo. Ale jakiś pożar w tym jest. I tyle. Nieszczęśliwa księżna i kochanka znalazła sobie. I KONIEC tej historii zobaczcie 30 lat w więzieniu. CZEMU? I teraz? Czy to była prawda? Te 30 lat w więzieniu. I tyle. To jest Diana Spencer MOIM ZDANIEM. I początek Niemców w Anglii wiecie. I tak teraz mają HISTORIE PARLAMENTU ode mnie, a tak? I tyle. I mieli ich skreślić - to był koniec - jak sie to zachowują. I to jest DOBRA OPINIA a Henry 8 ma złą opinię wiecie. Daremni ludzie i koniec :( I widzicie został im dalej kto? A nie wiem kto - z Hiszpanią coś mieli robić i ludzie zaczęli wyjeżdżać i tak chyba zaczął się ten mój ród, że nie było nic z Hiszpanią, a to już koniec Anglii i tyle. I dosłownie tak zaczęli emigrować przez Niemców - a jak sie to zachowują co to robią i tyle. Jeszcze sobie to doczytam ale pasuje mi to idealnie. I koniec też bo co - na razie nie widać następcy i tyle :( Zofia Dorota z Celle, ang. Sophia Dorothea of Celle (ur. 15 września 1666 - zm. 13 listopada 1726) - księżniczka Ahleden, królowa Wielkiej Brytanii. Zofia Dorota była jedynym dzieckiem Jerzego Wilhelma, księcia Brunszwika-Lneburga, oraz hugenotki Eleonory d'Olbreuse. W 1682 wyszła za mąż za swojego kuzyna - Jerzego Ludwika, który w 1705, po śmierci swojego teścia i wuja - Jerzego Wilhelma, odziedziczył księstwo Lneburg. Jerzy Ludwik został później również królem Wielkiej Brytanii jako Jerzy I (dzięki swojej matce, Zofii Hanowerskiej, która była córką Elżbiety Stuart - córki króla Jakuba I). Nieszczęśliwa księżna Ich małżeństwo nie należało do szczęśliwych. Zofia Dorota była często łajana za niestosowanie się do zasad etykiety. Jej mąż i ona równie często mieli ostre i poważne kłótnie, ale ich stosunki nieco się poprawiły po urodzeniu się ich dzieci. Jerzy Ludwik miał jednak kochankę Melusinę von Schulenburg i wkrótce zaczął wyraźnie zaniedbywać oraz lekceważyć swoją żonę, aż jego rodzice osobiście prosili go o zachowanie większej dyskrecji w kontaktach z kochanką. Obawiali się, że małżeństwo ich syna zostanie zerwane i będą musieli oddać posag Zofii Doroty. Mąż zareagował na te prośby pozytywnie i od tego momentu zdradzał swoją żonę w sposób mniej widoczny. Zofia Dorota sama znalazła sobie kochanka - Filipa von Knigsmarck (brata Aurory von Knigsmarck), który później nagle zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. 28 grudnia 1694 mąż Zofii Doroty rozwiódł się z nią i uwięził w Ahlden (Aller). Pozostała tam uwięziona przez ponad 30 lat, aż do swojej śmierci.

i widzicie - TAKIE SĄ ANGOLE - uczcie się rozumu i tyle. Sprzedali tę Dianę za jakąś Niemkę i za romans ze szwedzkim kochankiem i tyle. I wziął król niemiecki żonę w więzieniu zamknął i czemu to tak mogło być? Bo tak mówił w parlamencie książę Karol - tak się tłumaczył. A teraz sobie zobaczcie takie coś: ====================================== Od urodzenia był dziedzicem ojca w Hanowerze i Brunszwiku. Po matce (córce Elżbiety Stuart) był prawnukiem króla Anglii i Szkocji - Jakuba I Stuarta. W 1682 ożenił się z Zofią Dorotą z Celle i miał z nią dwoje dzieci. Małżonkowie nie przepadali za sobą i Jerzy wolał towarzystwo swojej wieloletniej kochanki Melusine von der Schulenburg, którą później mianował księżną Munster i Kendal w parostwie Irlandii. Miał z nią co najmniej troje dzieci. W międzyczasie Zofia Dorota wdała się w romans ze szwedzkim hrabią Philipem Christophem von Kningsmarck. Wywołało to skandal na hanowerskim dworze i gniew Jerzego, który postanowił zabić kochanka żony. Knigsmarck został zabity w lipcu 1694, a jego ciało wrzucono do rzeki. W morderstwie hrabiego brało udział czterech dworzan Jerzego. Jeden z nich otrzymał za to sumę 150 000 talarów, w owych czas roczne wynagrodzenie wysoko postawionego ministra. W grudniu 1694 Jerzy wziął rozwód z Zofią i nie ożenił się ponownie. --------------------- i sobie to przemyślcie. I to dobrze.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny mi w Mikołajki zmarła koleżanka. Miała 22 lata. Wszystko się potoczyło tak szybko. Jesrem załamana, żyję jak w jakimś śnie, nawet na pogrzeb nie będę chyba w stanie iść bo jeszcze bardziej się dobiję

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Może ma ktoś rady jak sobie z tym poradzić, z tym strasznym smutkiem

No i co ??? Gdzie tu coś napisaliście??? Co miała robić biedna Diana żeby działało, ze na dworze królewskim dzieje się ŻLE. CO MIAŁA ROBIĆ ta - w istocie biedaczka taka jak i ja. Otóz miała znaleźć sobie SZWEDZKIEGO kochanka. A z kim ona się zadawała? I widzicie - bo ona miała rodzinę, a ja nie. ALE JAKĄ? Nawet nie byli w stanie jej wymyślić szwedzkiego kochanka, którego ZAGNIEWANY Karol by zabił przy użyciu 4 sług i wrzucił do rzeki. I TYLE. NAWET TYLE nie potrafili jej wymyślic. I skończyła z Arabem i tylko ZAGNIEWANY MĄŻ się zgadza. Nic poza tym. No i ile miał dzieci zagniewany mąz bo być może ponad 4 dzieci. Nie wiadomo i tyle. I wiecie wszystko na mnie, a co ja winna? A mnie pasuje coś robić tylko gdy dostanę całośc pieniędzy. I wiecie zamiast tego karola zganić za tę historię i WYRZUCIĆ tych głupich i chorych na łeb Niemców to lepsi Niemcy niż Szkoci i koniec. I tyle :(

I widzicie bo do czego zmierzam. Tacy książęta to dużo wiedzą. Dużo. O romansach kto miał ile dzieci. I teraz powiedzcie CZEMU oni byli sobie tacy niemoralni? Czemu oni sobie na to pozwalali? Z żoną 2 dzieci, z kochanką 3 dzieci a TO BYŁ POCZATEK!!! Tak się Szkoci zachowywali jak przyszli? Takie rzeczy robili? I wiecie - ten Karol do parlementu sobie szedł i tak Dianę spławił. Ona tego nie rozumiała zupełnie, a nawet to by powiedziała, że z kochanką Jerzy I miał 3 dzieci. A czemu nie dali rady temu Jerzemu I. Przecież obrzydliwy. CZEMU? I czemu oni sie utrzymali. A ja wiem czemu. I myśleli, że nie wiadomo co, a chyba się potępił za ten uczynek ten Jerzy I i koniec. Z jkedną troje dzieci, z inną 2 dzieci. W zasadzie nie wiadomo po co. Czemu nie dał sie żonie rozwieść? I to było IMPERIUM BRYTYJSKIE przy użyciu Niemców. A nagle królowa Wiktoria MORALNA - bo wszystko po cichu na pewno. To się jeszcze okaze, ale nie omieszkali NIE ZAPOMNIEĆ o tym. A o innych rzeczach ZDECYDOWANIE zapomnieli. No tyle ile się dowiem - no jak już cos to PRZYPADKOWO. Bo tak pasuje bo coś tam. Daleko mi do nich sie dowiem - CHWAŁA BOGU NAJWYŻSZEGO i tyle wam napiszę :(