Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jajaberetyhe

Mobilny internet - plus czy orange?

Polecane posty

Gość Jajaberetyhe

Witam. Jeśli ktoś się na tym zna to niech mi pomoże:) jestem na studiach no i nie mam możliwości innej niż mobilny internet. I teraz nie wiem czy bardziej opłaca się w orange czy w plusie? Aktualnie siedzę na telefonie więc nie mam okazji poszukać zbyt wiele informacji bo jest to męczące na telefonie. Pomoże jakaś dobra dusza? Jakie są pakiety i transfer i limity w obu sieciach?

Gość gienia co swiat zmineia
a ja mam do laptopa w play-u place co miesiac abonament 49 zl i jest super.

Gość sdfghjkl
ja mam iplusa i jestem średnio zadowolona.Przede wszystkim sprawdz mape zesiegu ,bo nie wiadomo jaki w danym miejscu jest zasieg.Moje poczatki byly trudne bo strasznie wolno chodzil teraz sie poprawilo ale to jednak nie to sama co net na kablu.

Gość osd0909
mam orange i tragedia z plusa ma znajomy nie jest to jakiś full wypas ale mówi że jak na telefon to jest ok Osobicie orange nie polecam

Gość Orangeee bleee
Orange nie polecam !!! Szajsssss

Gość Jajaberetyhe
A co nie tak z orange? Bo właśnie byłam już w orange i się zastanawiałam.. W lutym będę mieć na próbę playa, ale np telefon mam w plusie i nie wiem jak z internetem. A jak to jest, kupuje sobie "kartę" przykładowo za 30 zł i tam mam ileś tych GB do wykorzystania a czy mam limit czasowy? Np ze w ciągu miesiąca muszę to wykorzystać?

Gość zapytaj kredek jak bedzie
zadzwon do DOK plusa, oni teraz wprowadzili LTE, to jest jedna z najszybszych technologii transferu bezprzewodowego, natomiast nie wszedzie jest. taka dokladna mape ma tylko wsparcie techniczne plus internet, oni pracuja co dzien od 8 do 22, wiec mozesz dopytac

Gość sdfghjkl
ja place co miesiac 49.90. dostajesz bądź kupujesz w salonie modem,karte taka jak do telefonu i uruchamiasz.Opcji abonamentu jest kilka,dobierasz taka jak tobie odpowiada.

Gość magda...,
a w jakiej sieci masz tel komórkowy?

Gość Jajaberetyhe
Aha no ale jak z tym limitem , mam określony czas żeby go wykorzystać czy mogę doladowac wtedy kiedy poprostu mi się skończą GB

Gość magda...,
ja mam w orange i jestem zadowolona. Limit czasowy jest taki jak ważność połączeń wych czyli w orange teraz rok. Za np 50 zl masz 2.7 gb z tym ze te 50zl mozesz wykorzystac na rozmowy.

Gość Jajaberetyhe
Aha ale to żeby dzwonić to ta kartę muszę wyciągać? :p czy przez jakiś komunikator np da się dzwonić?

Gość tajaga
mam play na kartę i jest ok za doładowanie 30zł jest ok2 giga - do tego wykupuję sobie co miesiąc pakiet "nocny transfer" za 10zł i od 24 do 9 rano mam net za darmo. Na zwykłe przeglądanie stron te 2 giga w zupełności na miesiąc wystarczają - filmy ściągam lub oglądam w nocy. Nie chciałam pakować się w abonament a modemu też nie musiałam kupować bo komórka mi za modem służy

Gość w złotym wieku
+ play pomarańczowo

Gość magda..,
ja akurat wykorzystuję jako modem tel kom. wiec z dzwonieniem nie ma problemu:-P dla mnie to najtańszy internet ale rowniez lepszy od iplusa.

Gość idb93
Zachęcam do skorzystania z oferty mobilnego internetu w sieci Orange. Sam wczoraj podpisałem umowę z tą firmą i mogę gorąco polecić ! :) orange.pl/kid,4002010828,id,4003859704,article.html

Gość statham
Zapisz się już teraz na testy internetu LTE i korzystaj z internetu w swoim smartfonie gdziekolwiek jesteś! > http://tr5d.pl/r/r5dkonkurs-lte

Gość gość
Polecam internet Plusa, bardzo odradzam orange! Kupiłam internet orange mobilny, średni pakiet. Żałuję!! ŻAŁUJĘ!! Nie podpisujcie umów z Orange!! Jestem bardzo niezadowolona. Pomijam już, że oszukano mnie przy podpisywaniu umowy. Od razu przestrzegam - na infoliniach opowiadają bzdury a jak potem człowiek chce dochodzić praw i walczyć o swoje to nie udostępniają nagrań. Jeśli chodzi ogólnie o obsługę klienta to zarówno w sklepach stacjonarnych, na infoliniach jak i poprzez biuro obsługi klienta jest tragedia. Brak kompetencji, te same teksty pod tytułem "prosimy zresetować router". A to nie router jest kiepski tylko internet. Bardzo odradzam. Często się psuje, wiecznie zwalnia. Klient do niczego nie ma prawa, jedynie co przychodzi mu płacić wysoki rachunek i tyle. Żałuje wyboru orange bardzo. Przestrzegam.

Gość malwinajacek45
Miałam mobilny internet w tych 2 sieciach i z każdą był jakiś problem. Albo bardzo słaby zasięg albo problem z obsługą klienta. Teraz z żoną od 7 miesięcy jesteśmy w play i nawet gdy wyjeżdżamy z rodziną za miasto to internet dalej działa. http://www.play.pl/oferta/play-internet/

Gość aabuenaa
Jeśli szukasz szybkiego i niezawodnego internetu mobilnego to polecam zerknąć na ofertę polskiego operatora sieci komórkowej Otvarta. W zależności od tego czy chcesz mieć stałe czy zmienne IP ceny za abonament miesięczny wahają się od 14,99 zł do 44,99 zł miesięcznie.

Gość Marzek
A może Play? LTE działa epicko, spokojnie mogłam grać w League of Legends, czy ściągac filny z internetu, czy nawet oglądać online. Jak nie miałem lte to nawet w najgoszej dziurze łapał mi zasięg (przy wierzchowie w zach-pom) A dodatkowo w Play internet za granicą jest za darmo ; o http://www.play.pl/uslugi/nielimitowany-roaming-ue/

Gość gość
www.xoxowifi.com - nielimitowane WiFi nawet poza Unią Europejską, może komuś się przyda.

Gość gość
Wszędzie internet jest naprawdę taki sam. Pamiętam jak ja wybierałam z mężem internet do naszego domu to tylko chodziło nam byśmy mieli cały czas dobre łącze, żeby była stała opłata i w razie jakiś pytań to by infolinia była nam w stanie pomóc. Ale https://www.upc.pl/internet/promocje/oferta-specjalna/ to rzetelna firma gdzie wszystko jest na tip top

Ja się niestety niezbyt na tym znam... Dlatego też nie będę w stanie pomóc...