Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynaaaaaaaaaa12

zdrowo schudnąć!

Polecane posty

Gość justynaaaaaaaaaa12

niestety ciezko mi zdecydowac sie na konkretna diete bo zawsze cos mi w niej nie pasuje , a to nie mozna , jesc warzyw czy owocow , a to nie mam jakiegos produktu w lodowce itp. chcialabym schudnac i od dzisiaj zaczelam swoja diete pierwszy krok to 5 posilkow w miare regularnych , a jadlospis wymysklam na bierzaco byle bylo zdrowo i malo kalorycznie , jezeli macie jakies propozycje na posilki w ciagu dnia to sie podzielcie :P a wiec moj dzisiejszy jadlospis: 9:30 zjadlam salatke zrobiona z pekinki tunczyka , warzych i trzech jajek , do tego pol lyzki majonezu i jogurtu n. zjadlam polowe czyli taki pelny talerz o 12 zjadlam jablko i wypilam 2 szklanki soku warzywnego 14- kefir owocowy 0% tluszczu 17 - zjadlam 2 czesc salatki i ok 50 g pistacji, herbata czerwona na 19 ide pocwiczyc na stepy a o 20 planuje zjesc pol malego ananasa co sądzicie o taki jadlospisie myslicie ze uda mi sie w ten sposob schudnac? jutro na sniadanie mam zamiar zjesc platki z mlekiem , niestety mleko 2 % mam w lodowce, na 2 sniadanie jakis owoc plus kefir z siemiem lnianym, na obiad moze jakas zupa, a pozniej tez cos lekkiego

Gość wwrrr
Na sniadanie wegle i cukry, a nie na kolacje, gdzie bardziej nadalaby sie ta Twoja salatka. Ogolnie raczej malo kalorii (choc moze podnioslas taka iloscia pistacji - jesli nie jest to 50g ze skorupkami), a cukru wiecej niz pelnowartosciowych weglowodanow - ryz, kasza, itd. I wywal kefir owocowy 0%, to musi byc pelne cukru, albo jeszcze gorzej - jakichs slodzikow!

Gość justynaaaaaaaaaa12
w salatce byly jeszcze 3 jajka i puszka tunczyka w sosie wlasnym pistacje ze skorupkami, nigdy wlasnie nie wiem czy te kalorie tycza sie samych orzechow czy podane kalorie tycza sie wagi razem ze skorupkami wiec paczka 100 gramowa pistacji ma 585 kalori , czy same 100 gram orzeczow?

Gość wwrrr
Orzechy ogolnie maja okolo 600 kcal w 100 gramach, wiec jesli paczka pistacji w skorupkach ma 100 gram, znaczy to, ze orzechow jest okolo 50, czyli 300 kcal. Jesli zjadlas polowe takiej paczki, to nie jest to duzo (a w przypadku orzechow duzo to wcale nie znaczy 'zle'). Jajka i tunczyk to jak najbardziej polecane - z uwagi na bialko - produkty na kolacje. I podobno syca na dluzej, choc w moim przypadku akurat jest inaczej.

Gość justynaaaaaaaaaa12
no to mnie pocieszylas z tymi pistacjami , i dzieki za rady :) wczoraj z rana wazylam 63,5 kg a dzisiaj z rana juz 62!!!!! fak faktem 2 razy korzystalam wczoraj z toalety plus napewno zeszlo ze mnie sporo wody , ale mysle ze pol kg to chyba na napewno schudlam, a najwazniejsze ze wogole nie bylam wczoraj glodna! po stepach zjadlam jeszcze po 20 cwiartke ananasa. dzisiaj wypilam kawe taka 3w1 , zjadlam platki z mlekiem i zaraz zjem pol ananaska :)

Gość Lulija_
Ja juz od wczoraj zaczelam swoja diete,pisalam tu gdzies wczesniej na forum, ale dzis widze cisza i nie moge znalesc tego topiku. Wczoraj zjadlam: salatka z brzuszkow wedzonych lososia(brzuszki z lososia+ogorek kiszony+pomidor+cebulka+łyżeczka musztardy francuskiej kawa jogurt udko z kurczaka gotowane bez skóry z pieczarkami i marchewka(kurczak w takiej jarzynce), do tego 2 ogoeki konserwowe 3łyżki lodów straciatella z lidla 3 jajka na miekko z musztarda + pomidor+ 3 plastry poledwicy lososiowej 1 pomarańcz herbata zielona pije jej duzo przez cały dzień okolo 5 kubkow (Wody1- 1,5 litra dziennie) Tez lubie zjesc lub wymyslec cos z czegos co mam w lodowce. Staram sie aby to wszystko bylo mniej kaloryczne. I dzis rano na wadze było 0,5 kg mniej!

Gość Lulija_
I czsem lubie pochrupać chrupki kukurydziane, maja one nie wiele kalorii a zapychaja zoladek.

Gość justynaaaaaaaaaa12
Lulija akurat wczoraj gdzies czytalam twoj menu dnia :) , razem zawsze bedzie razniej :) ja od wakacji przytylam 4 kg a wciagu 2 lat 8! zawsze musze przecholowac i nażrec sie jak swinia zeby wkoncu wziac sie za siebie. wczoraj od ttej kawy i herbat mialam problem z zasnieciem bo na codzien nie pijam ale mam nadzieje ze organizm sie przyzwyczai teraz pije kefir z lyzka lnu mielonego , a za 2 godziny ide na talerz barszczu czerwonego pychotka. dodam ze do tej pory codziennie jadlam obiad z 2 dan, i dosyc duzo jadlam rzeczy naraz i nie zdrowo

kawa 3w1 to świństwo!! nie pij tego!! i w ogóle ograniczcie cukier i węglowodany. Białko się przyda, żeby utrzymać masę mięśniową. A tak z ciekawości, nie odczuwasz głodu przy takim jadłospisie?