Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monroe20

Niemowle po wylewie:-(

Polecane posty

Gość monroe20

Moj synek ma 10 m-cy. W 2 m-cu zycia stwierdzono u niego poprzez usg mozgu wylew 2 stopnia. Czego nastepstwem jest wzmozone napiecie miesniowe i opoznienie w rozwoju ruchowym:-( byl rehabilitowany metoda vojty. Jakies 2 m-ce temu pediatra pow ze rehabilitacja juz nie jest konieczna. Wiec ja zakonczylismy. Synek jest tez pod stala opieka Neurologa x uniwersyteckim szpitalu dzieciecym w krakowie. Dzis mielismy wizyte i jestem przerazona. P.neurolog pow ze nie mozna bylo przerywac rehabilitacji i ze malemu zaroslo juz ciemieczko a nie powinno w 10 m-cu i ze jest to powod do niepokoju bo powinno zarosnac na ok.1.5 roczku. Dala skierowanie na tomografie komputerowa glowy ale nic wiecej nie chciala pow:-( Czy z tym ciemiaczkiem to prawda ze nie powinno tak szybko zarosnac? Bardzo prosze o rady bo przyznam ze sie niepokoje. Bede wdzieczna za kazda odp.

Gość monroe20
A moze ktos z was mial lub ma podobna sytuacje. Piszcie prosze.

Gość Nie półtorej roczku
Tylko półtorej roku , ale to i tak niezle ze nie napisałas "maluszkowi " współczuje kłopotów z synem ale zdrobnienia mnie wkurzaja

Gość monroe20
Ok. Mniejsza ze zdrobnieniami. Czy ktos moze mi jakos pomoc,doradzic w tej kwesti. Bardzo prosze:-(

Gość I wspanialy skrot
"pow" . Od kiedy "pow" to skrót od "powiedział". Jakas nieogarnięta jestes kobieto. Poza tym - google Ci nie dziala? W takim razie let me google that for you: http://lmgtfy.com/?q=ciemi%C4%85czko

Gość monroe20
Potrzebuje porady nie lekcji poprawnej polszczyzny. A co do przegkadarki google to juz tam zagladalam.

Gość Jak zaglądałaś to po co
dalej zadajesz głupie pytania. Masz jak byk napisane kiedy się zrasta ciemączko. Poza tym zastanowiłabym się 100 razy zanim o zdrowie wlasnego dziecka pytałabym w takim miejscu jak kafeteria. Ale Twoje dziecko, rób co chcesz.

Gość moja jest lepsza
moj synek jest zdrowy a ciemiączko mu zarosło jak miał roczek, w wieku 10 miesięcy mial na opuszek wiec nie prawda ze musi zarosnąc w wieku 18 miesiecy, chyba zalezy jakie dziecko mialo ciemiączko po narodzinach, jasne ze inaczej bedzie gdy dziecko urodzilo sie z ciemiączkiem 2x3 cm a inaczej 1x1,5 cm ( moj synek takie mial) zdrowka dla twojego synka!!!

Gość Autorko bardzo mi przykro
ale musisz myśleć pozytywnie! to normalne że się martwisz, ale Twój syn wyczuwa Twoje nerwy i niepokój a to mu nie pomaga w rehabilitacji. Uważam, ze nie powinnos ię przerywać rehabilitacji i dziwię się Tobie jako matce, z etak łatwo przyjęłaś to do wiadomości. Jak już się zaczyna rehabilitację to NIGDY nie trwa ona tydzień, dwa czy miesiąc, ale miesiącami i latami :-O Ja jestem logopedą, więc ze swojego doświadczenia mogę CI powiedzieć, abyście udali się do logopedy, aby zaczął wykonywac odpowiednie masaże zewnętrzne twarzy i wewnętrzne jamy ustnej aby wspomóc prawidłowy rozwój mowy. Czy Twój synek głuży? gaworzy? mówi?

Gość monroe20
Widze ze ktos na moim temacie chce wyladowac jakies swoje frustracje ale ok. Dziekuje za odp. Jezeli jest ktos kto boryka sie nie tylko z problem ciemiaczka ale tez z wylewem okoloporodowym u dziecka to prosze pisac.

Gość monroe20
Byl rehabilitowany ponad pol roku. A pani doktor ktora pow ze juz wszystko jest ok jest tez specjalistka od zaburzen sprawnosci ruchowej i rehabilitacji metoda vojty. Dlatego jej uwierzylam.

Gość monroe20
A jesli chodzi o gaworzenie to tak od ponad miesiaca synek wydaje dzwieki typu:gu,ga,gr,ma ma,dada,baba,papa.