Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiji

chłopak arab

Polecane posty

Gość jiji

witam :) poznałam chłopaka araba, ale boję się tego związku...chciała bym porozmawiać z kimś, kto ma lub przeżył taki związek ...

ja nie przezylam, ale zastanawia mnie co budzi twoje obawy?

Gość noniewiemcopoiedziecbrakslowno
jery, znowu sie zaczyna

taaa ,moja znajoma jeszcze z podstawówki przeżyła ,co prawda ledwo ledwo ale przeżyła ,teraz leczy się w szpitalu psychiatrycznym . i nie jest to żart.

Gość mirabelllla
poczytaj stare tematy,nie szukaj tu usprawiedliwienia,dobrze wiesz sama co zrobi ci arab,nie oszukuj się i nie pchaj w to gówno.nie chce mi sie nawet ci tłumaczyc,araba nawet nie powinnas zapoznawac ,ba,a nawt patrzec w stronę tego ścierwa

ci z polnocnej afryki w wiekszosci teraz wyczaili ze latwo dostac paszport unii jak sie szybko jakiejs lali ze wschodniej europy oswiadcza (choc troche jeszcze to potem trwa;-) - zmierzam do tego ze te z zachodniej juz nie sa takie chetne na zeniaczke;-))))

Gość kornikon8
kretynka -autorka ,w tym samym czase założyła 2 tematy,ten oto a drugi to"zwiazek z marokańczykiem" .choc ja ci napierdole ,przynajminiej jestem swój ziom:D

Gość Szymuś
Lepiej pójdź na groby młodych kobiet. Najpierw odwiedź te które nieprzeżyty. W ich półświatku funkcjonują morderstwa honorowe. http://religia.onet.pl/publicystyka,6/morduja-zeby-bronic-honoru-rodziny,23711,page1.html

Gość Dokładnie to samo napisze
Maroko Tunezja Egipt Slodza laskom z Europy wsch bo dziewczęta naiwne i głupie A chlopcom wychowanym w biedzie, pracującym jako poslugacze czy sprzątacze w hotelach aż sie marzy wyrwać laske ozenic i dostać paszport Angielki czy Niemki nawet na nich nie spojrza ale Polki Estonki czy wegierki owszem Trzymaj sie z daleka To samo zło !!!

"Slodza laskom z Europy wsch bo dziewczęta naiwne i głupie A chlopcom wychowanym w biedzie, pracującym jako poslugacze czy sprzątacze w hotelach aż sie marzy wyrwać laske ozenic i dostać paszport" dokladnie sama mam sporo przyjaciol w egipcie (kairze) z tym ze oni pracuja w dobrzeoplacanej branzy jak IT - i jakos nie widze zeby "rwali" na potege europejski - owszem znam jedno mieszane malzenstwo z ok. 10-letnim stazem - ale obydwoje to ludzie o wysokim stopniu specjalizacji zawodowej "Angielki czy Niemki nawet na nich nie spojrza ale Polki Estonki czy wegierki owszem Trzymaj sie z daleka To samo zło !!!" polki w ogoel ptrzez ten patriarachat sa strasznie czule na punkcie zamazpojscia;-))

ta moja znajoma była przepiękną kobietą ,inteligentna , wykształcona ...po prostu nie do wiaty że wyszła za takie COŚ .Była nie jest ... teraz to cień człowieka :(

Gość Dokładnie to samo napisze
Maroko Tunezja Egipt Slodza laskom z Europy wsch bo dziewczęta naiwne i głupie A chlopcom wychowanym w biedzie, pracującym jako poslugacze czy sprzątacze w hotelach aż sie marzy wyrwać laske ozenic i dostać paszport Angielki czy Niemki nawet na nich nie spojrza ale Polki Estonki czy wegierki owszem Trzymaj sie z daleka Zniszczy ci życie upodli , kase bedzie chowal i ciulal i wysylal rodzinie, zrobi czarnego dzieciaka którego bedą przesladowac w szkole ..... Wymieniać bez końca To samo zło !!!

Gość DruidMorales
każda polka lecąca na arabów powinna zostać publicznie wychłostana nahajem na goły tyłek, gdyż jest głupia i totalnie nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa takich związków

Gość roara
osobiscie mialam doswiadczenie z arabami i uwazaj na niego dziewczyno. dowiedz sie sporo rzeczy o nim, o jego kulturze, o jego rodzinie zanim wdasz sie w ziwazek z nim

Gość jiji
obawiam się wszystkiego , bo słyszy się same złe rzeczy ...ale zastanawiam się "a może on jest inny"

Gość Ale musisz mieć niskie poczuci
PoczuciE własnej wartości, być desperatka żeby sie podniecic chwila fałszywego zainteresowania ze strony jakiegoś brudnego może chorego ale cwanego dupka ( oni pieprza turystki jak tylko mOga wiec kila albo i AIDS mogą być twoje ) Szukaj bialego chłopaka który pokocha cię bezinteresownie Już lepiej na Ukraińca zwróć uwagę

Gość jiji
nie mam niskiej samooceny , i kto powiedział ze arab nie może kochać , oni też mają jakieś uczucie , nie możemy wszystkich mierzyć jedną miarą .

Gość jesl
uciekaj przed zwiazkiem z arabem...ja bylam i to byla moja zyciowa pomylka

Gość no to ja nie rozumiem,,
tak glupie sa tu wpisy jaki glupi narod mamy. Tak, nasluchalismy sie tragicznych historii glupiutkich poleczek i ich wielkich milosci przywiezionych z wakacji w tunezji, egipcie lib maroku. Tyle ze nie kazda historia zwiazku polki z arabem jest tragiczna i nieszczesliwa, tyle ze o tych zakonczonych happy endem sie nie mowi, bo to nic ciekawego. Za to trabi sie o kazdym dramacie i to jest normalne, ale nie wolno popadac w skrajnosci. Jest wiele udanych zwiazkow miedzykulturowych, tylko do tego potrzeba dwoch dojrzalych i madrych osob. Kafeteria to forum dla dzieciakow, i dzieciaki sie tu glownie wypowiadaja, wiec nic dziwnego, ze na haslo "ARAB", sypia sie od razu obelgi. Oprocz glupich poleczek, sa jeszcze madre kobiety, ktore same beda w stanie ocenic jakim czlowiekiem jest jej partner - Arab, na ile beda w stanie zaakceptowac niuanse kulturowe i na ile beda same sobie i swojemu malzonkowi chcialy pozwolic. Madre kobiety to potrafia. A te niemadre to maja wieksze problemy w zwiazkach z wlasnymi rodakami niz ich kolezanki z arabami i nie trzeba im araba do krecenia telenoweli.

Gość jiji
ale dokładanie przecież niektórym się udało , i są w szczęśliwym związku.

mialam kolezanke w liceum - w tym czasie poznala araba - on mieszkal w Polsce. byli ze soba kilka lat, pozniej slub, dziecko. i nagle on chcial wyjechac do siebie z rodzina - na jakis czas. szybka prsestala dawac znaki zycia - po kilku miesiacch tylko skontaktowala sie z rodzina, ze chce uciekac do kraju, ze to nie ten sam czlowiek, za ktorego wyszla, ale on nie chce jej pozwolic i oddac jej dziecka. dalej nie wiem, co sie z nia dzieje - pozniej tylko bylo plotki, ze nie wrocila do Polski

Gość i ja tez nie rozumię
kurwa, jak w dzisiejszych czasach mozna byc jeszcze tak tępym, arab to arab, dobrze wiesz z czym to sie kojarzy, poczytaj artykuły o dziewczynach którym udało sie wyjśc "cało" z takich zwiazków a nie na kafeterii bawisz sie klawiszami, ile masz lat 17?

jiji Pojęcie szczęścia jest względne. Co rozumiesz przez to słowo? Oczekujesz związku partnerskiego, opartego na zaufaniu, miłości i szacunku? Jeśli takiego czegoś oczekujesz, to z arabem tego "szczęścia" nie osiągniesz, bo dla arabskiej kobiety to "szczęśliwy związek" znaczy całkiem coś innego. Ona nie oczekuje od męża szacunku, zaufania czy miłości, bo w ich kulturze takie coś nie istnieje, mimo to arabska kobieta może być szczęśliwa, jak jej mąż utrzymuje rodzinę i nie jest zbyt surowy wobec niej i dzieci, wtedy taka arabka jest szczęśliwa, więc sama sobie odpowiedź, co rozumiesz pod słowem "szczęśliwy związek"

Gość szczęśliwa :)
obawiam się wszystkiego , bo słyszy się same złe rzeczy ...ale zastanawiam się "a może on jest inny" Walni się w głowę dziewczyno bo potem płakać będziesz!!!!! Ci ludzie tak mają że na początku są czarujący i wydaje się że kochają a po śluie piekło jest!!! Mam kumpelę co poleciała na takiego cuudownego faceta który po 6 miesiącach chciał ślubu, ona szczęsliwa się zgodziła a potem czar prysł i po pysku dostała, dzień po ślubie pokazał jej kto jest panem!!!! są już po rozwodzie ale piekło z nim miała!!! Wiej dziewczyno i nawet nie patrz na tych ,,lowelasów,,

Gość szczęśliwa :)
Do : no to ja nie rozumiem,, Nie mieszaj autorce w głowie!!!! nawt jeśli,podkreslam jeśli jeden na 100 arabów jest ok to co? ma dziewczyna ryzykować?!!!! nie wierzę że taki związek może być szczęśliwy!!!! za dużo widziałam!!! To inna kultura i dla nich kobieta nie jest partnerem tylko jest daleko za swoim panem, pies jest wazniejszy od kobiety!!!!! baba ma robić co jej pan nakazuje i tyle na temat!!!!!!!!!!!!!!!

Gość chilliredka
hej ja ja jestem w malzenstwie zturkiem jesli to dla ciebie nadal 'arab' to daj znac mozemy pogadac na priv

Gość wannika
ale Polacy to glupi narod. Ja wyszlam za araba, od 10 lat zyjemy za granica szczesliwi z dwojka dzieci :) nie ogranicza mnie, nie bij itd. szanuje niewiem wogole o czy wy piszecie takie historie tez mozna byloby napisac o Polakach pijakach,ktorzy bija zony to sa wyjatki, pomyslcie nad wlasna glupota i tepota.....jestescie tacy ograniczeni w mysleniu, rozmow w toku sie na ogladalo .....

Gość wannika
do przeczytaj sobie o zwiazku ____________________________ jestes tak tepa lub tepy, jakis jeden przyklad ze smieci wyciaglas i swiecisz, a wiesz takich przykladow o Polakach tez jest wiele