Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopatana.ja

jak pomoc siostrze...

Polecane posty

Gość zaklopatana.ja

witam. mam mlodsza siostra(19 lat). spotyka sie z pewnym chlopakiem juz 4,5 roku. problem polega na tym ze chlopak ten pochodzi z nieciekawej rodziny- jego ociec naduzywa alkoholu, ma lepkie rece i problemy z prawem. matka zmarla wskutek zawalu (albo upicia). jeden brat byl scigany przez policje, a drugi zajmuje sie handlem samochodami (podejrzewam ze nie jest to do konca glowne zrodlo utrzymania). chlopak siostry pracuje od niedawna w jednej firmie, bez zdanych przekretow. ogolnie, rodzina nie ma zbyt dobrej opinii,kojarzeni sa jedynie ze wszystkiego zlego. chlopak stara sie byc wporzadku( choc kiedys o nim chodzily pogloski ze kradnie i zadaje sie z nieodpowiednimi ludzmi), rzadko do niej przyjezdza ze wzgledu na naszych rodzicow. nie akceptuja go po prostu.i pewnie nigdy go nie zaakceptuja. szkoda mi siostry bo widac ze meczy sie z tym wszystkim.chcialabym jej jakos pomoc ale nie wiem jak... chcialabym zeby byl aszczessliwa i ulozyla sobie zycie, jednak boje sie ze z nim niczego dobrego nie zazna... mial ktos podobna sytacje?

Gość lu ne
sama musi podjąć decyzję, to jej życie i nie powinnaś też wywierać na niej presji, po prostu ją wspieraj i jeśli już to delikatnie namawiaj do zakończenia związku ale wtedy kiedy ona wyraźnie zaczyna temat

Gość hermenegildaaa
ja tak mialam. tez bylam w jej wieku i mialach chlopaka starszego i z inna przeszloscia;/ wyszedl na ludzi, w domu nikt go nie akceptowal;/ spotykalam sie u niego, az po chyba 2 latach jaaakos sie przekonali,raz ze bylam juz dorosla, a dwa,ze w wieku 23 lat zaszlam w ciaze. takze troche sie dzialo prze te lata. moge ci powiedziec,ze rodzina z czasem zmienila o nim zdanie. zyjemy godnie, jestemy malzenstwem-z wyboru nie z ciąży:) niech sie siostra nie poddaje. jak kocha,niech z nim bedzie. spotykac moga sie u niego,skoro wasi rodzice tego zwiazku nie popieraja. nam sie udalo, jej tez sie uda. sa ze soba dlugo, dadza rade.