Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co kurwa, no co jest lepsze?

technik ekonomista czy technik hotelarstwa?

Polecane posty

Gość co kurwa, no co jest lepsze?

który zawód lepszy?

Gość ladaco jest z wami
ekonomista

Gość pimpiciaa
hotelarstwo

Gość ttfffhu
moja corka po roku zrezygnowala z hotelarstwa

Gość ttfffhu
ekonomistow wielu potrzebuja a co technik jest to jest a potem mozna jeszcze administracje czy bankowosc zrobic

Gość ttfffhu
zrezygnowala? nie do kona jej to leżalo , wiec rzecz gustu

Gość ladaco jest z wami
bo za dużo się gziła po wyrach:D

Gość ttfffhu
końca*

Gość ttfffhu
gziła -- znasz z wlasnego doswiadczenia ? praktyk w pierwszej klasie nie miala by sie gzic

Gość ladaco jest z wami
już ja tam swoje wiem.

Gość ttfffhu
ty wiesz tyle ze masz doope w tyle nie ma lepsze czy gorsze , zalezy od zainteresowan i co chcesz robic dalej w zyciu

ja się uczę na technika ekonomiste ale za chuja mi nie idzie poza tym mam beznadziejną klasę i nie wiem czy rezygnować czy nie:(

Gość ladaco jest z wami
może i mam doope z tyłu za to twoja córa miała w doopie:D

hotelarstwo ekonomsitów jest pełno sama jestem po tymkierunku egzamin zawodowy zdany a pracy nie ma po hotelarstwie mozesz predzej cos zalapac bo coraz wiecej wymagaja wyksztalcenia kierunkowego

Gość xau
uczęszczam do najlepszego zespołu szkół ekonomicznych w moim województwie. w szkole tej są w profile : technik ekonomista i technik hotelarstwa ( chyba teraz jeszcze będzie coś z turystyką). szkołę tą lada moment kończę. Po tych kilku latach nauki wiem tyle ze technik ekonomista był dość dobrym wyborem. nawet jeśli w przyszłości będę robić coś całkiem innego wiedza tu nabyta będzie przydatna:) u mnie w szkole róznice między hotelarzami a ekonomistami są takie : w klasach ekonomika mniejwiecej pół na pół są dziewczyny i faceci, w hotelarzu przewaga dziewczyn ale nie jakas znaczna. dziewczyny z ekonoma dość symaptyczne i normalne. a hotelarzu pełno "kryś" wyglądem przypominających galerianki, tynk odpada z każdym krokiem. wiadomo nie wszystkim ale w porównaniu z ekonomem takich niesypantycznych tępych lachonów jest sporo. faceci z ekonomiku też bardziej inteligetniejsi. Poziom nauki jest wyższy, przedmioty zawodowe są w ekonomiku trudniejsze. w hotelarzu z tego co nieraz widze np uczą sie układać serwetki na stołach itp. Matura zdawalna podobnie z niewiele lepszymi wynikami u ekonoma. Ekonom wg mnie ma minus tylko taki ze niektóre rzeczy których sie tam uczymy mogą być po jakims czasie nie aktualne bo prawo, rózne ustawy(np o rachunkowosci) mogą sie z czasem zmieniać, oraz wiekszość rzeczy dotyczy tylko polski więc jesli ktos planuje wyjechac po szole za granice to wiedza mu się jakoś bardzo nie przyda. po za wyuczonym zmysłem ekonomicznym oraz przedsiębiorczym co sie z wyciu przyda zawsze. dodam jeszcze ze praktyki ekonom ma w firmach, bankach, czasem urzedach - zazwyczaj nie zbyt odpowiedzialna praca z papierami, segregowanie archiwizacja itp, hotelarz w jakis hotelach i motelach. tam róznie bywa. koleżanka moja z hotelarza która była bardzo reprezentacyjna (wysoka blodnynka) i trafiła na dobry duży hotel, mogła nawet podawać jedzenie i zbierać talerzy na sniadaniu od gości hotelowych. u innych osob praktyka wygladała jeszcze mniec ciekawie.

Gość kasiulahaa
Idź na hotelarstwo, raz dwa skończysz szkołę, pójdziesz na bardziej praktyczne szkolenia póki jeszcze Unia dopłaca. Sprawdź w stowarzyszeniu B-4 http://www.turystyka.b4ngo.pl/ (barman, barista, kelner, menedżer, zarządzanie)