Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Kasa dla Grecji - tak czy nie?

Polecane posty

czytaj wawcia ignorancie. znasz taki kraj usa?:D "Bez złudzeń. Upadek Grecji będzie miał gigantyczne skutki dla Polski. Osłabienie wzrostu gospodarczego w Europie, mocne uderzenie w system bankowy. New York Times analizuje skutki bankructwa Grecji dla Ameryki. Amerykańskie banki nie lokowały dużo w obligacje Grecji. Ale nikt nie wie dokładnie ile. Amerykańskie banki są także dużymi graczami na rynku derywatów. Upadek Grecji wstrząśnie rynkiem instrumentów pochodnych. Jeżeli uderzy w odległą Amerykę, uderzy w nieodległą Polskę, o której myślimy sobie czasem, że jesteśmy na zupełnym out-cie światowych finansów." poczytajcie sobie fachowe pisma będziecie widziec i wiedziec wiecej niz czubek wlasnego nosa🖐️

Dla mnie wystarczy mój własny rozum i wypowiedzi specjalistów które każdy moze sobie poczytac czy obejrzec w tv Dziwne ze Ci zwiazani z rządem chwalą pomysł pomocy A Ci nie związani tylko głupio się śmieją - że pomoc dla grecji to jeden z głupszych pomysłów rządu No i ciekawe - mamy różnych specjalistów?:D

Gość Mój_dzień
Bieda w oczy kole. Owszem jest ciężko, ale by było jeszcze gorzej gdyby nie fundusze Unijne, z których wszyscy korzystamy. Pośrednio lub bezpośrednio. Polska jest krajem, który otrzymał najwięcej pieniędzy ze środków unijnych a my oczywiście marudzimy. I owszem, patrzycie na tą sytuacje tylko przez pryzmat niesprawiedliwości.

"Ewentualna upadłość Grecji byłaby co prawda kolejnym bankructwem państwa w historii, ale po raz pierwszy mogłoby to mieć skutki globalne, nieporównywalnie większe, niż np. bankructwo Argentyny w 2001 r. - uważają ekonomiści." i dalej... http://www.www.deon.pl/wiadomosci/biznes-gospodarka/art,1648,globalne-skutki-ewentualnej-upadlosci-grecji.html czytać kurna tępaki:D zkladasz topik na kafe, pytasz tu...pytasz na kafe zamiast sama sobie poszukać, poczytać w necie czasopisma polskie i zagraniczne i tematyce finansowej i gospodarczej i wtedy wysnuj wnioski. z lenistwa ci sie nei chce? czy co? nie kumasz co tm piszą?

Gość a kogo ma obchodzic
adalis86 Dla mnie wystarczy mój własny rozum HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA! mowie ci, idz dzieciakowi pieluche zmien. Po co wy sie wysilacie w tlumaczeniach. plebs dobrze dodawac nie umie a wy chcecie zeby zrozumial jak dziala miedzynarodowy rynek finansowy. ja pierdole..jakie dno. Nara!

nie tylko wladze w grecji sa winne ale i spoleczenstwo!!! nieodpowiedzialne "Niezdolna do spłaty swych długów Grecja wiosną 2010 roku była pierwszym krajem strefy euro, który zwrócił się o pomoc UE i MFW. Rok później kraj wciąż jest pogrążony w kryzysie. Grecja nie sprostała programowi oszczędnościowemu, ma kłopoty ze ściąganiem podatków (szacuje się, że jedna trzeci populacji ich nie płaci) i z prywatyzacją." jedna trzecia nie placi podatkow!!!

Topik brzmiał: Kasa dla grecji - tak czy nie? PRosiłam o odpowiedzi TAK albo NIE Nie pytałam o wyjasnienia bo roxumiem cała sytuacje

W Grecji najniższa emerytura to 1200 euro. Przeliczcie to sobie na zl.bo w polsce moja mama ma 750zł a pewno i niższe są!!! Więc jakim prawem mamy im dokładać,okradając siebie???????????? Ja sie KUŹWA pytam?????????????????????????????????????

Gość UPORZĄDKUJE SPRAWY
TŁUMACZĘ UWAGA!!!!!!!!!!!! 1. Polska nie pozycza Grecji, a pożycza MFW (międzynarodowy fundusz walutowy), żeby on miał ewentualnie z czego pomagać. Żeby było śmieszniej my mamy w MFW linie debetową do kwoty 30MLD PLN, więc im pożyczamy, ale sami też możemy pożyczać jakbyśmy potrzebowali. Ta linia kredytowa jest płatna. :-) 2. Co się stanie jak grecja padnie. Jak Grecja wyjdzie z euro to tak na 100% nikt nie wie jAk to będzie. Szacuje się, że koszt na jendego Greka wyjścia z euro to około 11500 EUR, plus spadek PKB kilkadziesiąt %, stagnacja na długie lata, ale potem może być lepiej. Koszt dla Niemiec rozpadu strefy Euro to około 4500 EUR na głowę, czyli jedna wypłata, Niemcy na rozpadzie dużo nie stracą a w dłuższej perspektywnie zarobią. TERAZ Polska: Nasz kurs waluty jest ustawiony w stosunku do innych walut wg kursu do EURO, jak padnie EURO, to rope będziemy mieli po 10PLN i to moment bo musimy ją przecież importować. Brak funduszy unijnych n.p. dla rolników, brak inwestycji zagranicznych. Jest tego dużo więcej to co napisałe to malutki fragment.

a kogo ma obchodzic O prosze jaki znawca Rzuca się jak smród po gaciach - wpadnie - rzuci błotem i wypadnie A Sam nie napisał nic mądrego Chwali się że rozumie a nic na to nie wskazuje Tylko śmiać się czy płakać nad takimi "specjalistami"

Gość dfsdgvlliuoi
3xNIE! jak biedna POlska ma pomagac bogatszym krajom to jest PARANOJA

bredni?:D nawet nie przecztal a wie:D kurwa jasnowidz:D to ciekwym, powiedz mi jak jest. co sie stanie jak zbankrutuje grecja. wiesz? opisz mi co sie stanie:D skoro jestes mądrzejszy od analityków rynków finansowych, agencji ratingowych, ekonomistów w polsce i za granica:D:D:D: świat czeka na scenariusz po bankructwie grecji jaki widzi w swojej głowie wawcia powraca. no napisz tylko znowu nie ucieknij!!!!

Tym razem ja Słuchaj A dlaczego nie może być tak że pomagają państwa które mogą i Grecja nie upada? A Polska która sama ledwo przędzie nie wciska pomocy tam gdzie nie trzeba? No powiedz jaki sens w tym jest?Że do pomocy rwie się państwo które ma problemów wewnętrznych od groma i trovchę?

Gość Pani Sekutnieca
Mają wyspy w basenie Morza Śródziemnego, Egejskiego i Kreteńskiego. Niech dzierżawią ruskim czy amerykańskim miliarderom na powiedzmy 25 lat. na bank znajdzie sie niejeden chetny na taką dzierżawę nawet w Polsce pośród nowobogackich i byłych gangsterów co dorobili sie fortun.

Gość Talula21
Ciężko patrzeć, jak twój drugi dom zatraca się i ginie. Moja mama jest Greczynką, ja sama urodziłam się i mieszkałam przez jakiś czas w Salonikach. Mam ogromny sentyment do tego kraju i chciałabym aby żyło się tam jak najlepiej, zresztą jak w Polsce. Rząd sam jest sobie winien takiej sytuacji. Może gdyby w Grecji nadal obowiązywały drachmy nie euro to dałoby się jakoś obronić. Mam nadzieję, że Polska jak najpóźniej zdecyduje się na euro. Tak na prawdę to tylko kraje spoza strefy euro sa w stanie obronic sie przed kryzysem.

Po bankructwie grecji będzie tylko lepiej,może rozp...li sie unia,której polityka plega na-dajcie nam kase ,my was podzielimy ,a za to ze dzielimy zostawimy sobie wiekszą część- Jasne?

Gość takajednazladziewczyna
dziwna jest mentalność polaków, brać z uni to i owszem ale dać do uni to już nie, bo to nasze. CZy polacy myślą że zawsze tylko brać będą? No sorry ale jak się brało to wcześniej czy później trzeba kasę do tego wspólnego worka dorzucić.

NIe znam sie na globalnych finansach ale chyba musimy pomagać skoro już weszlismy do wspólnoty. Poza tym jak u nich pierdolnie to pewnie i my polecimy za nimi więc pomaganie leży w naszym interesie. Aczkolwiek uważam, ze Grecy moga dzierżawić wyspy i troche kasy zawsze im wpadnie :P

hahaa widze ze zaczynasz kamuflowac brak wiedzy niesmiesznymi zarcikami. czekamn na odpowiedz, bo rozumiem ze uwazasz ze wszyscy sie mylą i nie trzeba oopomagac grecji to chce zebys to jakos uzasadnil, jakies argumenty. jakis inny argument niiz "to nie sprawiedliwe wiec chuj im w dupe" chce zebyc mi wyjasnil co sie stanie na swiatowych rynkach finansowych jak grecja zbankrutuje;)