Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pure and naturallllllllllllll

czy moge połroczniaka posadzic w spacerowce??

Polecane posty

moja cora ma pol roku, sama jeszcze nie usiadzie, ale jak sie ja tak ulozy to siedzi z poparciem, niestety z gondoli juz wyrosla i zasnatawiam sie czy moge posadzic ja w spacerowce? czy lepiej siedzenie obnizyc?

Gość Pisanna
Jeżeli sama nie siada to nie sadzaj jej na siłę! Dopiero kiedy zacznie sama!

Hm To zalezy Jeśli w miarę stabilnie siedzi z podparciem to owszem możesz Ale jesli sie zsuwa i widac ze nie daje rady to nie sadzaj jej w spacerówce Mój syn siedział z podparciem od 5 miesiąca Od 6 siedział sam Ale nie przymuszałm go - sam próbował siadać aż mu się udało

a nie masz możliowości w gondoli podnieść troszkę oparcia?? ja dzięki temu objeździłam z synem całą zimę ( w gondoli sie nie mieścił)Wydaje mi się, że w gondoli maluszkowi jest cieplej mniej wieje itd.... dopiero na wiosne tzn w lutym zmieniłam na spacerówkę.

Gość Killmee
ja mojego małego posadziłam w spacerówce jak miał 6 miesięcy

Gość ja sadzałam jak dziecko
właśnie już było stabilne z podparciem, ale na maks. 10-15 minut po tym czasie dziecku było wyraźnie niewygodnie i chciała już być w takiej pozycji. Niestety w tym czasie spacery były raczej noszone na rękach, no bo ani już nie chciało leżeć ani nie umiało dobrze siedzieć. To taki czas przejściowy, potem spacerówka była ciągle w użyciu

Gość ja sadzałam jak dziecko
nie chciała

Gość gilena
no to fakt,ciut za wczesnie,ale jak cos polozysz pod spod,obnizysz podparcie,nie powinno byc zle:)

no wlasnie ona sie juz nie miesci w gondoli nogi jej wysają, ja mam wozek 3 czesciowy, wiec wystarczy ze wyjme gondole i pod tym mam spacerowke, ktora da sie podniesc to podparcie na rozne tam wysokosci

Ja mam podobnie skonstruowany wózek i moj synek jezdzi juz w pozycji połsiedzącej - tak aby mógł sie pogapic ale jak chce mu sie spac to opuszczam i zasypia. Samodzielnie siedzi dosc stabilnie.

jezeli sama siada -bez pomocy np.z lezącej pozycji to mozesz posadzic,jesli nie to nei radzę i to z dobra dla dziecka radzę ;) dzieck osiada,raczkuje i chodzi gdy jest na to gotowe i jego organizm! mozesz dzieck oprzeneisc do spaceróki,ale niech lezy lub troche będzie podniesione,by nie leżała plackiem i coś widziała,ale nie sadzaj,bo dziecku niszczy sie kręgosługp...

Gość mamama27
eeee bez przesady - mój synek siedział od 6 czy 7 miesiąca a sam usiadł w leżenia w 11 m-cu! i co do 11 miałby jeździć w gondoli? ja w okresie takim "przejściowym" między gondolą a spacerówką woziłam synka we wpiętym w stelarz foteliku samochodowym - ale była późna wiosna i było w miare ciepło - moje zdanie: jak dziecko siedzi a nie leci na boki czy zsuwa sie na dół to daj spacerówke