Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

dużo kasy

Polecane posty

Gość zdziwionaa

dzisiaj weszłam na swoje konto i zobaczyłam na nim ponad 10000 złotych, na koncie powinno sie znajdować około 300 zł czyli wygląda na to że ktoś mi przelał 10000 zł, nie znam tej osoby, co mam zrobić? zgłosić to do kogoś?

Gość mariolkaaaaaaaa144444444
Szybko je wydaj bo jeszcze ktoś się rozmyśli i będzie chciał zwrotu :P

Napisz mi swój email podam ci mój nr rachunku , nie będziesz mieć problemu ja ci pomogę :)

Gość zdziwionaa
normalnie to bym skakała z radości ale boję się że potem będa kazali mi zwrócić tą sumę, nie wiem co robić :P

Gość czaka od norisa
mozesz wydac,jesli pieniadze znajduja sie na twoim koncie to juz nikt nie ma prawa zadac ich zwrotu,tylko skarbowka moze sie przyjebac jesli ogolnie masz niskie dochody ze tu nagle 10 kafli🖐️

czaka od ... trochę to nie do końca tak , jeżeli nie słusznie przesyłasz na czyjeś konto wpłatę to masz prawo do pisemnego żądania zwrotu , ale takie cuda rzadko się zdarzają

a tak na serio powinnaś być uczciwa. pewnie ktoś się zorientuje i wybierze się do bank wyjaśnić sprawę. powinnaś ją zwrócić.

ale co wyjasnic sprawe, to jego problem ze mu sie nr konta poje.bal, przeciez nie autorki :O moze rownie dobrze powiedziec ze czekala na przelew od cioci z zagranicy i myslala ze to to 🖐️

Gość projektantka wnętrzXYZ
Sami nie mogą zabrać ci tej kasy, musisz wyrazić zgodę. Jak wydasz, powieszże wygrałaś w jakimś konkursie i myślałaś, że to nagroda przyszła. Ale musisz liczyć się z tym, że ktoś będzie chciał to wyjaśnić

Gość zdziwionaa
sprawa już wyjaśniona - to wynagrodzenie za sprawę którą już zapomniałam. Byłam parę miesięcy temu na wymianie uczniów w Kenii i obiecano mi bo 1 pln za każdego loda z połykiem zrobionego starszyźnie z plemienia, więc się uzbierało :)

no no, wcisnij skarbowce , to z ta Kenia. To w sumie bedzie wiarygodne...

Gość zdziwionaa
to ktoś się podszywa podemnie z tym ostatnim postem. idę zaraz do banku bo w bankomacie chyba nie można aż takich sum wyciągać(?) wezme tą kase do domu i poczekam jakiś czas zobaczymy czy ktoś się odezwie :)

Gość czaka od norisa
kto kurva smie kasowac moje posty?

Gość zdziwionaa
oczywiście jestem taką debilką że nie przeczytałam danych zleceniodawcy przelewu no i nie czytałam co grozi za nienależnie pobrane świadczenie.....ale ch...z tym raz się żyje

Gość zdziwionaa
no właśnie czytałam i napisałam, że nie znam tej osoby. to co mam zrobić? zostawić te pieniądze na koncie?

Gość jak zostawic
przeciez to nie Twoja kasa , jak zostawic .. odeslij na dane z przelewu ktory przyszedl - proste Kodeks Cywilny, art. 405-414 -o tym mowi , wiec kase bedziesz musiala oddac . W sumie jezeli to wina banku to maja zastrzezony czas na poprawienie bledow w ksiegowniu , jezeli to blad banku sami odesla z Twojego konta do nadawcy kase , Jezeli osoba prywatna to nie musisz oddawac , ale na droge sadowa ktos moze wstapic ( kasa nie mala to pewnie nie podaruje) sprawe na pewno przegrasz i zaplacisz ta sume razem z odsetkami wlascicielowi i kosztami sadowymi. Ja bym sie nie łakomila zeby narobic sobie problemow.

Gość lepiej zostaw tą kasę
poczytaj sobie w necie o bezpodstawnym wzbogaceniu się. Osoba, która pomyłkowo wpłaciła na twoje konto tą sumę ma prawo domagać się zwrotu tej kwoty, a jeśli nie oddasz po dobroci to może domagać się zwrotu na drodze postępowania cywilnego. Zalecam lekturę KC. Zgłoś do banku, że coś takiego się stało. Ten, kto wpłacił prędzej czy później się zorientuje i będziesz mieć problemy.

Gość lepiej zostaw tą kasę
jak zostawić - czytasz w moich myślach ;)

Gość konieczynkaaaaa
zostaw te pieniądze na koncie nie ruszaj, i nie słuchaj tu głupot ze jak ktoś się pomy;lil to teraz możesz kasę wydać na co chcesz a potem powiesz ze wygrałaś itp. ktos moze żądać zwrotu i ma do tego prawo a ty bedziesz musiala oddac wiec nie wydawaj, poczekaj a nalepiej podpytaj w banku