Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DFGHJK

JAK POWIEDZIEC PO NIEMIECKU..?-POMOZCIE:)PROSZE

Polecane posty

Gość DFGHJK

SŁUCHAM CIE PRZEPRASZAM DZISIAJ JESTEM ZAJETA ON JEST LEPSZY OD NIEJ

Ich hoer Dir zu Entschuldige, ich bin heute beschaeftigt Er ist besser als Sie

Gość kiniaaaaaaaaaaaaaaaa
korzystajac zokazji moze przetluaczy mi ktos 3 zdania: Nie chce mi sie dzisiaj sprzatac po co Ci to KaZdy wie co ma robic

a do czego jest Ci to potrzebne? Przecież to jest prościzna powinnaś podstawy znać....

do szkoly podstawy matko nie dla mnie ja ucze sie jzu 3 rok niemeickiego i nic

nie dziwie sie skoro sama nie probujesz nawet i oddajesz robote innym, pewnie w szkole tez tylko spisujesz od kolezanek. Ja lubie pomagac, poprawiac i tlumaczyc ale nie lubie jak komus sie nic nie chce i sie wyrecza kims innym

to spierdalaj suko z mojego topa!!!!!!!!!!

ok sprobuje 1.ich rufe nicht heute will an. 2.Wozu dir es? 3.Jeder... nie wiem dalej

wyzej to podszyw głupi sory

ok ich rufe to jest ja dzwonie lub wolam wiec tutaj nie pasuje. To will tez niepotrzebne tam. nie chce mi sie to jest ich habe keinen Bock - nie mam ochoty na cos bo tak mowimy w przypadku kiedy czegos sie nie chce z lenistwa itp. natomiast jak nie chcesz zielonej sukienki bo nie lubisz tego koloru to ja nie chce mowisz ich will es nicht tak wiec tutaj powinno byc Ich hab keinen Bock aufzuraeumen w drugim jest zla forma oraz brak czasownika potrzebowac (brauchen) tak wiec powinno byc Wozu brauchst du es (czasownik jest zawsze na drugim miejscu) no a trzecie po prostu Jeder (wie czyli:) weiss (co czyli:) was (ma robic czyli:) er zu tun hat.

nigdy sie nie naucze tego jeyzka a Ty sam/a sie nauczylas kursy wyjazd do Niemeic?

ja jezdzilam do rodziny ktora mieszkala w Niemczech majac 5 czy 6 lat a w wieku chyba 12 juz tak na stale i do tego czasu znalam tylko podstawy takie jak Guten Tag/Nacht Danke Bitte Entschuldigung rodzice mnie od razu poslali do szkoly i tam sie nauczylam mowic poprawnie gramatycznie i tak swobonie plynnie w jakies 5 czy 6 miesiecy bo pamietam ze to bylo jeszcze przed rozdaniem swiadectw na polrocze jak mnie wyslali na wyzszy poziom i tak przez lata sie szlifowalo wzbogacalo zasob slowek itd. dla mnie cokolwiek napisac lub powiedziec po niemiecku to zaden problem tak jak po polsku ale wiem ze osoby ktore sa po kursach czy sie ucza tego jezyka maja podobno bariere mimo ze znaja wszystkie zasady itp to w rozmowie wszystko im z glowy wylatuje.

ja bym chciala sie nauczyc ale sama chyba nie dam rady dla mnie to jest trudny jezyk to załapania

mychol dzieki wielkieeee

Gość vzjhfd
ich hoere dich. entschuldigung, ich habe heute keine Zeit. er ist besser als sie. ich habe heute keine Lust aufraumen. Alle wissen, was sie tun sollen. jeder mensch weisst, was er soll tunen. wozu brauchst du das?

vzjhfd po co piszesz z bledami skoro i tak juz jest napisane poprawnie? Chcesz robic ludziom na zlosc? ;)

kiniaaaaaaaaaaaaaaaa nie ma za co. CO do języka to generalnie problem to chyba jedynie gramatyka prawda? Bo słówek się można wykuć wiele na pamięć, problemy zostają z poprawną odmianą itp. ogolnie j.niemiecki nie jest jezykiem trudnym a nauka jakiegokolwiek obcego jest bardzo ciekawym zajeciem uwazam :) zycze powodzenia, a bierzesz udzial w jakis dodatkowych kursach czy moze korzystasz z samouczka jakiegos?