Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka m

dziecko mało mówi:/

Polecane posty

Gość lidka m

powiedzcie mi czy jak prawie trzyletni chlopiec mowi tylko mama tata i baba to jest jeszcze ok?

Gość No wiesz raczej
nie bardzo jest ok

Gość no ro to
moje dziecko rozgadało się mając ok 3,5 roku ale wcześniej mówiło wiele różnych słów. mama, tata i baba to nie na poziomie 3 latka. A co na to pediatra??

Gość lidka m
tez mi sie tak wydaje:/mojej kuzynki dziecko prawie nic nie mowi.nie wyglada ,zeby sie tym specjalnie przejmowala.gdzie powinni sie udac z tym chlopcem?

Gość lidka m
no i wlasnie nie mam pojecie czy oni z nim gdzies poszli.dziecko jest bardzo spokojne,troche jak by zylo w swoim swiecie.wszystko rozumie co sie do niego mówi,ale nic nie mówi.

Gość no ro to
pediatra na początek a potem logopeda, laryngolog itp.

a nie wpadlas na to ze twoje rodzone dziecko nie jest typem gaduly tylko jest i bedzie taki malomowny z natury.Moj mąż ma 40 lat jego syn 15 i do tej pory ledwo co sie odzywają,prawie nic :D

Gość no ro to
przecież to dziecko jej kuzynki a nie jej własne. :O No dzieci mogą mało mówić ale 3 słowa dla 3 latka to strasznie mało. To tyle mówią o wiele mniejsze dzieci.

no i co z tego czy jej czy kuzynki? w glownym temacie nie bylo mowy czyje, ale to malo istotne zreszta, mysle ze dziecko w swoim tepie sie rozwija i nie ma powodow do niepokoju, no chyba ze ma objawy i symptpomy autyzmu,

Gość mama z usa..
to tez jest wazne czy rodzice sa polakami,czy jedno z nich jest obcokrajowcem. Bo wowczas takie dziecko ma prawo nie mowic.

Gość no ro to
widać rodzice tego dziecka myślą podobnie. Cóż, nie mój problem.

Gość zakamarek pod schodami
Do pediatry to chyba tylko po skierowanie do specjalistow:) Nie ma co tu czekac , trzeba dzialac. Dziecko 3 letnie zdecydowanie powinno wiecej mowic ( chociaz wiadomo roznie jest czasem tak bywa z roznych przyczyn). Laryngolog i logopeda zdecydowanie :)