Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina_vvv

Strach dziecka przed lekarzem- co zrobic?

Polecane posty

Gość Karolina_vvv

Moja 10 letnia córka boi się chodzić lekarki. Zawsze muszę ją namawiać zeby iśc. Jeszcze gorzej jest jak ma dostawać zastrzyki a te ma często. Jak Wasze pociechy reagują na zastrzyki i jak sobie radzicie przed kłuciem?

no to co ty w cholere masz za dzieci? jedna sie boi chodzic do lekarzy druga w wieku 12 lat wagaruje i sparwia problemy wych?/ otrząsnij sie babo :oalbo nie zakladaj prookacji

Nie zawsze może to wynikać z winy dziecka. Może powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza na jakiegoś bardziej przyjaznego dzieciom pediatrę? Do zastrzyków chyba nikt dziecka nie przekona, najlepiej z nim porozmawiać,powiedzieć,że każdy przez to przechodził,nawet mama!

z winy dziecka? ja panicznie boje się zastrzyków jako dziecko zamknęłam siew łazience jak pielęgniarka przyszła mi dać zastrzyk przez godzinę nikt mnie nie mógł z niej wyciągnąć

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
ja też strasznie się bałąm lekarzy, zastrzyków, a najbardziej dentysty i trwało to długoooo, byłam jakoś w 5 podstawówce i zwiałąm dentystce z fotela do szkolnego kibla (podobnioe jak moja przedmowczyni)

W końcu zastrzyki to nic przyjemnego, nie dziwmy się więc że dzieci czy nawet dorośli się ich boją. Ale czasami są koniecznością! @Karolina_vvv Twoja córka ma dopiero 10 lat, więc to Ty decydujesz że musicie iść do lekarza, nie pozwól by dziecko się buntowało i potrzebowało namowy. Wiadomo, że do lekarza nie idzie się dla przyjemności, ale zdrowie jest najważniejsze. Może córka zraziła się tylko do tego konkretnego pediatry. Popytaj swoje koleżanki, może polecą Ci jakiegoś innego lekarza do którego chodzą ze swoimi pociechami.

Gość on alaways sad
Dziesięcioletnie dziecko jest już za duże na fochy przed lekarzem, co innego maluszek, ale taka panna to wstyd :o pewnie rozpieściłaś córę to teraz masz :p

to byla prowokacja, zobaczcie temat z ktorego dnia, przylapalam autorke ze zakaldala topiki i zmyslala historyjki pisząc ze ma tylko jedno dziecko a w kazdym temacie dziecko w innym wieku bylo i inna historyjka , tak jak rzekomo jej 12 latka ktora uprawia sex i pije na umor alko, tez to czytalam :D Trool pisal ze ma jedno dziekco a zliczając jej opowiastki o dylematach wychowawczych to wyszlo ze ma z kilkanascie kazde w innym wieku :D