Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeńka24

Puszyste tylko się nie obraźcie

Polecane posty

Gość myszeńka24

fakt, jestem chuda i to bardzo, może nawet jak Anja Rubik, tyle że troszkę niższa jestem, ale jak tak patrzę na "masywne" panie to dziękuję Bogu że jestem chuda... Nie mam zadnej anoreksji ani nic z tych rzeczy, po prostu taki mam typ urody. Ale gdybym miała jakieś 50 kg nadwagi to bym chyba się zapłakała. Wolę być jak to niektórzy określają "wieszakiem" niż szafą dwudrzwiową...

Gość eheheheh.
ulżyło? :D

Gość hfghh
Po jaki chooy to piszesz? Po co obrażasz i wymagasz nie obrażania sie????

Gość myszeńka24
nie chciałam nikogo obrazic zresztą nic obraźliwego tu nie napisałam

Gość majdaryjka
No to obyś nigdy nie miała tych 50 kg za dużo. Ale wiedz, że równie w życiu bywa...

Gość hfghh
Ale gdybym miała jakieś 50 kg nadwagi to bym chyba się zapłakała. Wolę być jak to niektórzy określają "wieszakiem" niż szafą dwudrzwiową... Myslę, że nikt nie lubi nazywania "jesteś szafa dwudrzwiową" :o

Gość zezowata baba
ja też nie rozumiem takich bab dziadów wiem że ludzie czasami lubią zjeść tam 2 czy 5 kg nadwagi to tam ok no ale 50 to przecież dla zdrowia źle mi się wydaje że jedzenie może się przerodzić w nałóg szkoda mi tych ludzi

Gość frentii
dziekujemy za podzielenie sie ta gleboka refleksja, na pewno myslalas nad nia dlugi czas, wiec badzcie dla kolezanki wyrozumiali:D

Gość Tante Marianne
myszeńko, lepiej rozstań się ze swoim przywiązaniem do figury ZANIM dopadnie cię na przykład niedoczynność tarczycy :D

Gość myszeńka24
ale ja nie mówię tutaj o odchudzaniu, nigdy się nie odchudzałam. Może ta chudość to jakiś mój defekt- każdy coś ma, nie? :) a puszyste panie bardzo często stają się takie przez własne zaniedbanie lub też brak czasu na to żeby o siebie zadbać

Gość myszeńka24
hfghh ja tutaj porównałam dlatego że mnie często określają "wieszakiem" i jakoś się tym nie przejmuję ani nie obrażam, także szafa tu była dla porównania, a co do zdrowia to robiłam już przeróżne badania no i wszystko wg lekarzy jest ok.

Gość kwartnik
popieram autorkę i rozumiem, że są kobiety tak zwanej 'grubej kości' i taką puszystą budowę ciała ale jeżeli kobieta z powodu jakiś niepowodzeń upiera się (znałem takie) że będzie wyglądać jak słonica i objada się na okrągło czipsami , ciastkami, czekoladą, kebabem i zad rośnie to takiej kobiety wcale nie żałuję, powinna się leczyć na głowę u dobrego psychiatry , w pewnym momencie się budzi z palcem w nocniku, że wszyscy pouciekali i jest jeszcze jedna grupa głupich kobiet, tyją ponieważ łykają prochy antykopcencyjne biorąc prochy bez wizyty u gina , znam kobietę , jeszcze pół roku temu wyglądała jak gwóźdź a teraz przypomina słonicę :(

Gość Szafa dwudrzwiowa
Widzisz wieszaczku, Ty tylko możesz przy mnie powisieć. Niektórzy lubią za coś chwycić, inni wolą wieszaczki. Tobie przeszkadza moja nadwaga, mi przyszkadza wychudzenie.

powodow otylosci jest mnostwo, najczesciej choroby pozyjesz, zobaczysz ja w twoim wieku mialam figure modelki i nic w tym nie bylo nadzwyczajnego... zobaczymy czy bedziesz taka zgrabna majac 60 lat :p

Gość myszeńka24
kwartnik ja nawet tabsy brałam po to by utyć i nic :/ ale tak jak mówię wolę żeby było mnie mniej niż za dużo :)

Gość myszeńka24
Twuśka ale ja nie mówię o starszych paniach :) takie "babcie" powinny mieć ta kilka kilo więcej, bo aż miło się przytulić :) Mówię o młodych kobietach, 20+ lub 30 +

Gość kwartnik
dobra ale brałaś tabsy przepisane przez lekarza a ja znam takie 'modelki' , które łykały świństwo kupione na bazarze

Gość kwartnik
no dobra dziewczyny , przyznajcie się bez bicia, czy tu są 'modelki' , które w środku nocy robią porządek w lodówce ?

Gość janosikjanos
ale po co to wogole piszesz? masz jakies pytania potrzebujesz jakiejs rady? wiesz,ja tez jestem "chuda" tak jak Anja Rubik i nawet wysoka (175) i duzo znajomych mi mowilo ze powinnam zostac modelką z taką figura ale pisze to nie po to zeby się chwalic albo kogos obrazac tylko po to bo nie rozumiem po co ty to piszesz? przeszkadza ci ze ktos jest "przy kosci"? i bzura to ze takie osoby o siebie nie dbają-wrecz przeciwnie,bardzo dbają ale takie sa geny i ich uroda i nic nie mozna an to poradzic,mozna troszkę oczywiscie poprawic sylwetkę stosujac drakonskie diety i cwicząc ponad siły ale po co? mi podobaja sie bardzo takie zaokraglone kształty ktorych ja sama nie mam zarowno u facetow jak i u kobiet. jestes strasznie zakompleksiona.

Gość sybillah
autorka ma racje, i mowie tu czesciowo z doswiadczenia. Moja siostra ma 30 lat, dwojke dzieci. Po pierwszym mocno przytyla. Ja wtedy mialam sporo czasu i pomagalam jej przy maluchu i mowilam, jedz na basen idz pojezdzic rowerem ale to guzik dalo bo jak ja siedzialam z dzieckiem to jechala albo na zakupy albo na kawe do znajomej. Nie chciala nawet schudnac.

Gość myszeńka24
janosik nie jestem zakompleksiona, na powodzenie u facetów nie narzekam, a temat napisałam dlatego że widziałam zwiastun rozmów w toku "chude vs puszyste" czy coś w tym stylu

Gość Szafa dwudrzwiowa
Kochanie, Ty jesteś jeszcze młoda bardzo. Ja ważyłam 54kg. Potem miałam wypadek i leżałam praktycznie 3 miesiące, nie mogłam się ruszyć. Przytyłam 12kg, a odżywiałam się normalnie. Schudłam przez pół roku 8 kg. Potem zaszłam w ciąże. Przytyłam dziesieć kilo. Po ciąży nie schudłam długo czasu. Po jakimś czasie brałam tabletki anty, zapisane od lekarza, na których znów przytyłam. Przestałam je brać. Miałam kilka lat strasznie wahania wagi. Po drugiej ciąży miałam znów kilka kilo więcej. Teraz mam 70. Nie życzę Ci tgo. Mi to nie przeszkadza, mojemu facetowi strasznie się to podoba. Krzywdzi mnie tylko, że ludzie tacy jak Wy, którzy nie znają mojej sytuacji, twierdzą, że mając nadwagę trzeba siedzieć cały dzień przed TVz miską chipsów i pietnastoma batonami, na koniec przegryzając golonką

Gość myszeńka24
Szafa ja wiem doskonale że zdarzają się ... nieprzewidziane sytuacje życiowe i losowe i absolutnie nie miałam osób takich jak ty na myśli a poza tym waga 70 kg to jeszcze nie jest tragedia, nie :) ja tu mówię o wadze np jak laska ma 160 wzrostu a waży 90 kg, także się nie obrażaj.

Gość Szafa dwudrzwiowa
Ale wiesz to moglo byc rownie dobrze 90 czy 100. Nie bede teraz sie odchudzac na sile. Nie bede sie glodzic cale zycie, zeby miec fugure jaka mialam, zeby bron Boze nie przytyc. To bez sensu. Zamiast cieszyc sie zyciem bym ciagle myslala, ze tego nie wolno, tamtego nie wolno

Gość sybillah
twuska niektorzy robia to swiadomie, tzn z lenistwa

Gość janosikjanos
myszeńka24 chyba jednak jestes zakompleksiona a to ze masz powodzenie nie swiadczy jeszcze ze jestes osobą wewnetrznie spełniona i szczsliwą.inaczej nie przeszkadzałyby ci ta cy ludzie. owszem jak ktos wazy 200 kg a tez sie tacy zdarzają to juz mozna mowic o zaniedbaniu ale waga 70 czy nawet 90 to sa głownie sprawy genow, duzo kobiet jak jest mlodych to sa szczuple a potem po porodzie zmienia się gospodarka hormonalna i tyją i nic nei moga na to poradzic poza tym jak twoja siostra urodzila dziecko to pewnie nie byslala o basenie tylko zeby sie odprezyc i skoczyc na kawke z przyjacoilką jak urodzisz dziecko to zobaczysz ze czasu dla samej siebie masz praktycznie zero. poza tym sa tez powody psychiczne i one tez się odbijają ludziom na wadze, i nie powinno się osądzac takich osób ani tym bardziej wysmiewac.

Gość jak można się obrazić
z powodu posta na forum :o