Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nesteaaaaaaaaaaaa

Niemowle przesypia noc

Polecane posty

Gość nesteaaaaaaaaaaaa

Dziewczyny doradzcie mi. Moj 2 miesieczny niemowlak przesypia mi cala noc. Zasypia ok 21,22, budzi sie o 8,9:) czy powinno mnie to niepokoic Waszym zdaniem? bylam u poloznej i u pediatry no i uzyskalam dwie rozne odpowiedzi:)

Gość avent4
Padaj na kolana i dziękuj losowi :) Wiem, że niektórzy każą budzić ale olej to. Będzie głodne to się obudzi. Gdyby miało tydzień to jeszcze, ale 2m-ce to jest ok, widocznie już wie że noc jest od spania :)

moja miala tak samo przesypia noce od ok 2 miesiąca. Polozne zalecaja budzic ale ja nie budzilam. Corka spala bodajze od 21 do 7 non stop. Przez sen nie chciala jesc. Jak chce spac niech spi. Nie martw sie nie umrze z glodu jakby chcialo jesc to by jadlo cala noc.

Gość kasiaaaa,,,,,,,,,,,
mój obecnie dwulatek także przesypiał całe noce od urodzenia. Wtedy mnie to niepokoiło ale wszystko jest ok, ciesz się bo niewiele matek ma takie szczęście. Dzisiaj ma skończone dwa lata i nadal tak ma. Rano budzi się bardzo głodny.

Gość mamama27
ciesz się - broń boże nie budź - możesz tylko ważyć raz za czas czy dobrze przybiera - ale ja ci zazdroszcze - mój ma 1,5 roku i jeszcze ładnie nie śpi choć już nie je

Kobito Ty się ciesz z tego ,a nie martw:) mój ma 6 miesiecy i budzi się po kilka razy w nocy.

Moja taz sie budzila kilka razy ale odkad dodaje jej kleiku do mleka to spi ladnie

Gość dddqwd
nie martwic;) moja corka spala od 17 do 10 rano:P dawalam jej jedzenie przez sen, ostatnia butelka o 22, i pierwsza o 7 rano, ale od tej 10 do 17 nie spała w ogole, ehh to byly czasy;) teraz ma roczek , spi od 7 do 7,

Gość nesteaaaaaaaaaaaaaa
dzieki dziweczyny:) pocieszylyscie mnie:) ale to fakt, rano budzi sie mega glodny:D

Gość avent4
Mój mały miał 10 dni gdy po raz pierwszy przespał noc. Lekarz wpadł w panikę, że koniecznie budzić na jedzenie, ojejejej. No to ja - matka od 10 dni, kompletnie zielona - próbuję się do zaleceń stosować i budzę. Acha, powodzenia. Dziecko mnie olało, śpi w najlepsze, paszcza zaciśnięta, za cholerę nie będzie jadł i koniec. Ten błogostan trwał miesiąc, teraz ma pół roku i budzi się 3 razy. Jak ja zazdroszczę wam tych śpiochów :)

Gość nesteaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no wlasnie to jest druga strona medalu, nie ma szans go dobudzic:) tak jak mowisz, paszcza zamknieta i koniec. Jak slysze, ze ktos karmi dziecko przez sen to az ciezko mi uwierzyc:)

Gość Tummy-Tub
Jeśli dziecko przez dzień jest żywe i dobrze przybiera na wadze, nie powinno Cię to martwić;) Także myślę, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Gość kjdhjhjf
sie ciesz moj ma pol roku i o 3, 4 nad ranem juz wyspany jest:P

Gość kurczas sweet chili ;)))).....
kobieto to się ciesz,i nie budź.Jak jest tak jak piszą dziewczyny-dobrze przybiera na wadze, dziecko jest żywe,wesołe-nie ma powodó do niepokoju.A budzenie nocne czasem może maluszka wkurzyć.Dla pewności zrób może podstawowe badania krwi,moczu,kału,dobre wyniki rozwieją twoje wątpliwości,i pozwól dziecku spać ile tylko chce ;)

Ja bym bardzo się cieszyła gdyby moja 2 letnia córka przesypiała całą noc. Niestety budzi się do tej pory i pije mleko

Gość szabada
nie budź mi kazali budzić, robiłam mleko a potem wylewałam bo bardziej sie dziecku chciało spać niż jeść

Gość xbox
mój miał miesiąc jak zaczął przesypiać noce, nie budziłam go. wstawałam tylko sprawdziś czy wszystko ok. zostało mu już tak. ma 2,5 roku i nadal śpi całą noc, sam usypia. nie wiem co to znaczy nieprzespana noc.

moja corka przesypia noce od kiedy skonczyla 3 miesiace, ma teraz 2,5 roku i w sumie to nawet nigdy nie mialam nieprzespanej nocy, chyba mam szczeascie:)

Gość klaudka16x
moj od kad skonczyl 3 miesiace przesyia cale noce teraz ma 9 i dalej spi cala noc. rowniez nie wie co to znaczy nieprzespana noc. dodatkowo jeszcze wychodza mu zabki bezobjawowo, nie placze, nie marudzi zelie jak by sie nic nie dzialo. idealne dziecko mi sie trafilo. nie budz i ciesz sie ze masz takie szczescie.

Mój syn mając 2 miesiące sypiał od 18 do 5 rano. Zjadł i spał jeszcze 2h. Tak więc się nie martw. Jak zgłodnieje to się obudzi ;)

Gość gość
Moja córeczka ma 3mce a od dwóch przesypia każda noc tzn zasypia o 19a wstaje o 3na jedzenie i potem od razu zasypia i do 7 Ale za to w ciagu dnia szaleństwo nic nie śpi no i bardzo czesto się zgłasza na cycka nawet czasem co godzine dwie może dwa razy co 3godziny a tak tylko cyc. Przybiera na wadze to taki klocuszek jest, hehehe pewnie drugie dziecko da nam w palnik.

Gość gość
Wiem że temat stary ale może jeszcze o coś dopytam. Mój synek ma prawie 3 mce i też fajnie śpi. Je o 18/19, 22/23, 6/7. Nie wiem czy bym spał ciągiem od tej 18 do 6 ale mam pytanie do dziewczyn których dzieci omijaly ten posiłek. Jak wyglądały wasze karmienia w dzień? Mój Oluś zazwyczaj się robi głodny po 4h , bardzo zadko po 3(jesli już to tylko 1 dziennie), więc u nas jest 5 posiłków. A jak było u was? (Oluś butelkę dostaje)

Gość gość
Moja jest na piersi i je co godzine w ciagu dnia. Ale spi od 21 do 6 rano

Gość gość
A jak przesypia wam całą noc to odciagacie pokarm?

Gość gość
Moja ma 2,5 mc przed 22 ostatni posiłek i dudni do 8-9. Potem jedzenie i potrafi spać do 11. Nie odciagam pokarmu , nie budzę . W dzień za to wisi na cycku mniej więcej co godzine. Troche mnie to niepokoilo ale widocznie tak ma - urodzona w niedzielę :)

Gość gość
Mój synek też prawie od urodzenia przesypial noc i był aniolkem . A młodsza ma 3 lata i dalej budzi się w nocy co prawda dostaje wodę ale potrafi tak co pół godz się budzić i wołać piciu. Więc myślę że to prawda że jeden aniołek s drugi diabełek.

Gość gość
U mnie też jest Oluś :) skończył właśnie 4 mce. Je co 4h 6/10/14/18/22. Mniej więcej od miesiąca- półtorej muszę pilnować posiłków bo Oluś sam nie domaga się jedzonka na czas . Gdybym karmila go na żądanie to pewnie by wyszły 4 posiłki na dobę. Do 3 miesiąca jadł co 3h czasem 2,5h. Czasem się zdarzy że się przebudzi w nocy ale nie z powodu głodu,tylko pewnie dlatego że sam śpi w pokoju a nie z nami. Mojej siostry synek przez jakiś czas budził się w nocy na mleko a potem tylko od czasu do czasu i wtedy siostra mu wody do picia dawała i zasypial ponownie