Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara 1986

Nie chce mi się chodzić do pracy/..

Polecane posty

Gość klara 1986

pracuje 5 dni w tygodniu po 8 godzin i zarabiam marne tysiąc złotych. Przeczytam właśnie temacik o zarobkach i się załamałam. Każdy po 5 tysięcy zarabia a ja tak mało. Na dodatek muszę córkę(1,5 roku) z babcią zostawiać a ona tak nie lubi z nią zostawać. Wychodzę płacz, przychodzę histeria... już nie mam siły. W dzień wolny nawet na krok nie zostawi mnie samą. Tak się zastanawiam czy warto?? Mąż zarabia 3 tysiące ale pracuje od 5 do 17, ciągle go w domu nie ma. Ciągle gonimy za tym pieniądzem, ciągle na coś brakuje. Budujemy dom i musimy oszczędzać. A kiedy na wczasy, kiedy iść do restauracji. Co to za życie

Gość kroniki_portowe
Nie czytalas dokladnie tematu o zarobkach.. Po 5 tys. to mezowie zarabiaja, a laski normalnie po 1 tys.

Gość laura26
kochana ja cię doskonale rozumiem,co prawda ja mam 2 tys,na rękę ale jak mam zostawiać moją córcię kochana to serce mi się kraje,i identycznie jak u ciebie jak wracam czy w weekendy to ona nie odpuści mi nawet na minutę,tak tęskni,prawktycznie oprócz pracy to nic nie moge zrobić i tylko się bawimy,pieszczę ją,całuje,okazuje miłość. Ale też już rzygam tym,że idę do tej roboty na tyle godzin i kasa,którą oboje zarabiamy się tak rozchodzi na żarcie ,paliwo do 2 aut,mleko małej,pampersy,rachunki!mam dość!nic odłozyc się nie da!

Gość laura26
widze,że nawet jesteśmy w podobnym wieku,ja jestem 85r.

Gość klara 1986
nam cała kasa idzie w dom. Ale do końca daleko a kasy brakuje. Oszczędzamy już na wszystkim, nawet córkę na nocnik desperacko nauczyłam sikać żeby na pampersach przyoszczędzić. A teraz święta jakieś prezenty wypadało by kupić, większe zakupy zrobić ale nie ma bardzo z czego. Sylwester nie długo.. ludzie kiecki na bale kupują a nam szkoda gdziekolwiek iść bo taki bal z 300zł nie mówiąc o stroju, fryzjerze.

ehhh jak ja bym tak chciała :/ oddać dziecko komuś za darmo pod opieke i iść na te kilka godzin do pracy i się tam zrelaksować chociaż za ten 1000zł... ja od półtorej roku nie pracuje i juz mam dość ale jeszcze drugie tyle przede mną bo nie mam z kim małego zostawić a na nianie nie zarobie, ale jak tylko syn pójdzie do przedszkola to ja lece do pracy bo się nudze w domu tylko pranie, sprzątanie, gotowanie......

Gość klara 1986
Ludzie na łeb upadli gdzie napisałam że nie chce mi się gotować??? Wyjęłaś zdanie z kontekstu. Chodziło mi o to że nie ma kasy na jakąś rozrywkę, relaks, odpoczynek.

Gość klara 1986
:P:P:P:P:P Niby tak bo wyjdę do ludzi a nie ciągle w garach ale głównie chodzi mi o to że nie warto za te tysiąc złotych tyle stresu i cierpienia przysparzać dziecku. Serce mi się kroi jak wychodzę do pracy.

Gość laura26
Klarze może i babcia zostaje za darmo ale ja płace siostrze normalnie.

twoja córka ma już 1,5 roku więc czas najwyższy by się nauczyła że może zostawać z kimś innym niż tylko mama i mama widocznie ją za bardzo rozpieszczasz a babcia już nie i stąd te awantury :P

Gość klara 1986
laura26 ile płacisz siostrze??? Pytam z ciekawości bo czasem i ja siostrze córkę podrzucam bo moja mama tez pracuje