Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helios_gaja

Oczekiwanie...ale na okres

Polecane posty

Gość helios_gaja

Hej! Czy są tu dziewczyny które tak ja oczekują na okres, który jakoś nie chce nadejść?? Nie jestem z panikar, która z każdym miesiącem wkręca sobie ciąże, ale to co w tym cyklu sie działo jest co najmniej dziwne... Zwykle okres mam w 23 d.c , a dzisiaj 25 i nic. Wiem że dwa dni spoznienia to nic, dlatego nie robie poki co testu, poczekam jeszcze pare dni. Z mezem zabezpieczamy sie za kazdym razem gumka, dochodzi we mnie i zadna nam nie pekla, dlatego nie sadze by moglo dojsc do zaplonienia, jednak... Od ok.10 dni bola mnie piersi (mocniej niz zwykle), w polowie cyklu mialam niemily bol chyba jajnika (caly prawy bok mnie bolal przez kilka godzin), teraz zamiast okresu mam białą wydzieline (jest jej sporo) i czasami boli mnie brzuch tak jakby okres zaraz mial nadejsc jednak nie nadchodzi. Nie wiem co sie dzieje:)

Gość a odpowiem
hej ja tez wlasnie czekam na okres, z tym ze mam dopiero 24 dzien cyklu, a ze mam nieregularny to moge jeszcze z tydzien czekac, o ile nie dluzej bo troche sie stresuje, a przez to juz nie raz przesunal mi sie okres..

mogę Cie pocieszyć faktem ,że Mi spóźnia sie już drugi tydzień . zabezpieczenia nie było ,ponieważ byłam świecie przekonana ,że mam dni niepłodne. teraz juz sama nie wiem .

Gość helios_gaja
no ja wlasnie mialam zawsze dosyc regularny, dlatego narazei te dwa dni uwazam za naturalne przesuniecie:) ja sie nie stresuje (no moze troszke), ty też odpuść, bo naprawde można od tego zaczac sobie wkrecac ciaze:) a masz jakies objawy PMS??

Gość helios_gaja
loveisinter - a robilas test?? dwa tygodnie to rzeczywiscie dlugo:| ale nie musi to o niczym świadczyć

Gość bąbka choinkowa
ja juz nie mam 2 miesiace.... w ciazy nie estem pewno, za 2 tyg do gina ide ciekawe co powie

Gość bąbka choinkowa
w ciazy nie jestem na pewno mialo byc

helios_gaja robiłam dziś test . wyszła mi jedna mocna kreska i druga ledwie widoczna, wiec stwierdzam ,że w ciązy nie jestem .. jednak na wszelki wypadek za pare dni powtórze test tyle ,że z pierwszego moczu .. mam nadzieje ,że tym razem wyjdzie pewniejszy . bąbka choinkowa czemu ta pewność ,że w ciąży nie jesteś ?

Gość bąbka choinkowa
bo ostatni stosunek mialam 6 listopada, potem moj chlopak wyjechala ja robilam 5 testow ciazowych z moczu i 3 testy z krwi na hcg i wszystkie daly wynik negatywny nie wiem co mi moze byc, boje sie ze jakas choroba pije malwe czarną juz tydzien ale nic nie daje :O

Gość helios_gaja
no wlasnie sa rozne powody zatrzymania okresu. wiadomo najpopularniejszy---ciąża, ale nie jedyny. dlatego daleko mi do paniki ciazowej. wiadomo jak sie sex uprawia to trzeba liczyc sie z kazda mozliwsocia, ale myśle że nie mam az takiego ,,farta" by należeć do 2% osób stosujących gumki, a jednak wpadajacych:) zreszta nie znam osobiscie osob ktore mimo poprawnego stosowania wpadly - slyszalo sie opowiesci, ale to byla zawsze kolezanka kolezanki, albo ciotka stryjka mietka...

Gość bąbka choinkowa
loveisintheair nie chce cie straszyc ale moja kolezanka wlasnie ma coreczke 3 miesieczna z takiej ledwo widocznej drugiej kreski

Gość bąbka choinkowa
no pozno bo myslalam ze jestem w ciązy ale jednak nie

Gość bialamasajka
Ja jestem w odwrotnej sytuacji :) Mam nadzieję, że okres się nie pojawi. Widziałam, że co niektóre z was mają nieregularne cykle. A słyszałyście o mikroskopach owulacyjnych? Pomogą wam określić dni płodne. Na pewno będzie łatwiej.

Gość helios_gaja
loveisinhear - najlepeij poworz test, bedziesz miala pewnosc, a babko choinkowa nie martw sie na zapas, nie musi to byc nic powaznego, moze cos sie chwilowo porypalo w twoich hormonach ale da sie to szybko naprastowac??:)

Gość hujowo mi dzis
bialamasajka wypierdalaj my checemy ciote!!!!!! kurwa mi juz 3 dni sie spoznia!! boje sie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość helios_gaja
bialamasjko, w takim razie tobie zyczymy nic innego tylko braku okresu:) ja ogolnie nie prowadze obserwacji dni plodnych i nieplodnych, mniej wiecej wiem kiedy one wypadaja, ale zawsze sie zabezpieczam bez wzledu na dzien cyklu.

Gość bąbka choinkowa
no mam nadzieje ze to rozregulowanie hormonow tylko :) nigdy nie mialalm regularnych miesiaczek ale nigdyu az tak :( nie odchudzam sie ... a moze przez stres....

ale moja przyjaciółka tez takie problemy miała, ale później wszystko sie wyregulowało , życzę Ci zdrowia .. nie martw się na zapas i wynocha na lekarza ! bialamasajka no życzymy Ci braku okresu ;))

Gość helios_gaja
jezeli masz duzo stresob to moze byc powod, przekonasz sie jak pojdziesz do lekarza:)

Gość stukot kopyt
DZIEWCZYNY NIE BOJCIESIE! IDZCIE DO GINEKOLOGA ON PRZEPISZE WAM LUTEINE BADZ COS INNEGO I W CIAGU KILKU DNI DOSTANIECIE OKRES. DA WAM TEZ COS NA UREGULOWANIE CYKLOW I WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE :) no chyba ze jestescie w ciazy wtedy przez najblizsze 9 miesiecy okresu nie będzie ;)

Gość helios_gaja
ja tam narazie zadnej luteiny nie potrzebuje, czekam sobie spokojnie czekam na okres:)) pewnie przyjdzie, a jak nie to zobaczymy co dalej:)

Gość bąbka choinkowa
heh no ide do lekarza ale zapisalam sie dopiero za 2 tyg, chcialam wczesniej ale nie bylo juz miejsc, a prywatnie szkoda mi pieniedzy :P

Gość Do autorki piszę sobie
Wiesz mojego męża ciotka właśnie jest w 6 tyg 4 ciąży po stosunku z prezerwatywą!Broń boże nie chcę cię straszyć ale zdarza się:)

Gość bąbka choinkowa
helios_gaja a czujesz sie jak przed okresem?? bo mnie bolallo podbrzusze i piersi ale przestalo i juz nic nie boli heh tak jakby zablokowalo sie cos

bąbka choinkowa miałam identycznie, podbrzusze polało Mnie niesamowicie .. bóle były potworne, myślałam ,że będę miała obfitą miesiączke, pierwsi też mnie bolały, ale później już bóli nie miałam , a okesu jak nie było tak nie ma dalej ..

Gość helios_gaja
no czuje sie jak przed okresem ale bez przesady. cycki bolaly mnie strasznie ale od 2 dni jakby mniej, czasami mam takie skórcze jakbym za chwile miala dostac, ale nic sie nie dzieje, jedyne co zdarza mi sie teraz a nigdy wczesniej nie zdarzalo to to ze zamiast glodu odczuwam mdlosci, ale nie biore tego za jakakolwiek oznake, bo po pierwsze na mdlosci to raczej za szybko. mnie nic nie przestraszy, zwłaszcza ciotka meza:D w ostatecznosci jakby sie zdarzylo (tfu tfu) dziecko, potem nie zaufam juz durexom:)

Gość bąbka choinkowa
no wlasnie ja tez myslalam ze lada dzien dostene okresu, ciagle latalam do ubikacji i sprawdzalam ;) ale nie dostalam i bole tez przeszly, dziwne

Gość bąbka choinkowa
co do mdlosci to jak myslalalm ze jestem w ciazy to mialam ciagle mdlosci rano i na dodatek wydawalo mi sie ze mi brzuch urosl i to sporo heh tak więc psychika bardzo duzo moze zdzialac