Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mika240

jaki laktator

Polecane posty

Witam wszystkich :) jestem właśnie na etapie zakupu laktatora, póki co przeglądam fora, szukam po necie czytam opisy różnych laktatorów- efekt jeden wielki znak zapytania! Czy możecie mi coś polecić, jakie są wasze opinie i sugestie? Czy któraś z was zna/ używała może laktatora ameda? z góry dziękuje:)

Gość Miraculum5
ile kobiet, tyle opinii o laktatorach. Musisz sama zastanowić się do czego Ci trzeba go. Ja mam laktator ręczny Akuku, najzwyklejszy w świecie i jestem zadowolona. Odciągam mleko sporadycznie, jak mam przepełnione piersi albo muszę wyjść bez dziecka. Kupując laktator uwzględnij: - jak często będziesz odciągać pokarm - po co będziesz odciągać (bo jeśli dla karmienia, to warto robić to szybko, więc lepszy elektryczny, poza tym nie opracujesz się tak machając ręką ) - na który model Cię stać :D Elektryczne są o niebo droższe niż ręczne. Mój kosztował 55 zł. - sprawdź czy do laktatora jest dołączona butelka. Mnie mąż kupił z pojemniczkiem, ale bez smoka, więc się bawię w przelewanie potem... To jest uciążliwe.

w sumie nie zastanawiałam się nad kwotą. Raczej nad tym by był nie zawodny, wygodny w uzyci. Zazwyczaj tak jest, że co tanie to drogie. Wiec zdaje się na Was - na wasze doświadczenie

zamierzasz odciągać pokarm regularnie czy sporadycznie? ja mam laktator Medela Mini Electric,jestem zadowolona, ale jest bardzo głośny, dlatego jeśli miałabym jeszcze raz kupować to kupiłabym model Swing tej samej firmy,miałam przyjemność używania go kilka dni i jest cichutki, tylko sporo droższy od mini electric. jeśli zamierzasz odciągać sporadycznie powinien wystarczyć laktator ręczny

mam nadzieje, że bedę go używać regularnie. Ponieważ wracam do pracy. Mam nadzieje, też że uzywanie laktatora nie wpłynie jakos negatywnie i nie strace pokarmu. Albo trafie na jakis wadliwy model chce też unikać tego że mam w domu kilka i każdy zły

Gość Miraculum5
Laktator raczej poprawia laktację niż pogarsza, bo przecież oprócz dziecka on też "ssie" mleko i dzięki temu wysyłany jest sygnał do przysadki, ze trzeba produkować więcej.

Ja miałam ręczny Aventa,jednak uzyłam go tylko raz i teraz sprzedaje. Po prostu nie karmilam piersia,mialam za malo pokarmu,zeby mozna bylo cokolwiek odciagac

ja mam reczny avent i jestem zadowolona. nawet przy sciaganiu wiekszej ilosci nie usycha mi reka ;p

Gość anego
Ja miałam zwykły z apteki Lakta Plus za ponad 30 zł. Super i szybko się odciągało. Kupiłam też używany nuk elektryczny ale chodzi głośno i powloi odciąga pokarm,ręcznie szybciej szło. także lepszy był ten z apteki a odciągałam długo, przeszłam zapalenie i mały nie chciał ssać więc odciągałam mu długi czas i pił z butli.

Gość eyyeyeye
TYLKO i wylacznie MiniElectric Medeli. sciągalam nim 6mcy i karmialam mala-(nie chciala piersi) genialny jest.wlasnie planuje go sprzedac:)

Gość DorotaTSD
Ja mam elektrycznego NUKa i szczerze polecam, oto co mi się najbardziej w nim podoba: - pojemnik na mleko, który jest jednocześnie butelką. Po ściągnięciu dokręcałam smoczek i od razu karmiłam małego lub zakręcałam pokryweczkę i wstawiałam do lodówki. - dwustopniowy system odciągania (najpierw pobudzanie produkcji, potem odsysanie pokarmu) - regulacja siły ssania ( zbawienne przy popękanych od gryzienia przez dziecko sutkach) - zasilanie bateriami lub z sieci

Gość a jamyślęże
ja mam ręczny Avent, polecony przez wiele osób, również polecam, kosztował chyba z 90zł na allegro z wysylką, ma dwa pojemniki i smoczek więc można od razu z niego karmić bez przelewania :)

wstrzymaj się do porodu, chyba że masz możliwość pożyczyć, ja pożyczyłam od koleżanki chico ręczny taki jak Avantu i mi wogóle piersi nie chciał złapać, ale też miałam mało mleka, później mąż mi kupił Madeli ręczny z tłokiem jak strzykawka i takie ręczne są dobre bo mają możliwość dużej siły ssania co u mnie było potrzebne to słabo leciało mi mleko, ale żałowałam że jednak nie kupiłąm elektrycznego, bo po miesiącu złoszczenia się dziecka na słabo lecące mleko odciągałam ręcznie, przez co zaniechałam laktację i karmiłam tylko do końca 3 miesiąca :-( W madeli smoczka nie było ale można dokupić. Mi nieraz ręcznie szybciej szło ściągnięcie niż laktatorem

Gość xxyntia
Na poprawę laktacji skuteczniejszy od laktatora jest femaltiker na słodzie jęczmiennym, po którym szybko wraca pokarm także ściągać nie trzeba.

Gość gość
Dziewczyny, mam do sprzedania używany dosłownie dwa razy laktator tommee tippee, cena 50zł + przesyłka. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, napiszcie na macpl@o2.pl . Dorzucę jeszcze nowiutki puder do pupy Nivea ;)

Gość gość
Ja się nie mogę przekonać do tego urządzenia

Gość gość
Ja kupiłam elektryczny tommee tippee w Akpol Baby. Teraz mają 20 % obniżkę, więc polecam wybrać coś dla siebie. Ja z mojego jestem bardzo zadowolona. Jest wygodny, praktyczny i całkiem komfortowy.

Ja po 4 laktatorach zostałam przy elektrycznym lovi prolactis. Jest super wykonany, w miarę cichy, nie miałam po nim problemów z brodawkami, liczył mi czas ściągania i długo by jeszcze pisać. Jak dla mnie lepszy od dużo droższej medeli, której też używałam. A jaki ładny ;p

Gość gość
ja jakos nie moglam przekonac sie do elektrycznego, mialam reczny i bylam zadowolona.

ja mialam tez reczny, elektryczny za bardzo mnie ciągnął i po prostu bolalo, ja mialam tani z akuku, ale okazal sie lepszy niz te wszystkie drożyzny, bardzo dobrze ściagal pokarm i rączka byla tak zrobiona, ze moja mnie od uciskania nie bolala

Gość gość
Philips Avent natural beast pump to jest to :) reczny dobry jestem zadowolona

Gość gość
Marion Silver- a ile dalas za ten swoj z akuku? chyba tez nie bede inwestowac jak na razie w elektryczny, wydac pieniadze na cos co niewiadomo czy sie sprawdzi...

Gość gość
reczny z akuku kosztuje ok. 50 zl, to naprawde niewiele w porownaniu np. z elektrycznym, do ktorego nie kazda mama moze sie przekonac :)

Gość gość
Marion Silver- a gdzie ten laktator z Akuku kupilas? Zamawialas przez neta czy w jakims sklepie stacjonarnym spokojnie mozna kupic?

w internecie kupilam, ale wiem, ze niektore akcesoria akuku sa w pepco od niedawna, ale czy laktator to ci nie powiem, bo nie wiem