Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hailey

Biblioteka a KRD

Polecane posty

Gość Hailey

Dziś dostałam powiadomienie ze zostałam wpisana na listę Krajowego Rejestru Długu przez Bibliotekę Miejską. Fakt mam 3 książki, które mam w domu od jakiś 9 miesiecy. W zeszłym roku się przeprowadzałam i zapomniałam zmienić adresu zamieszkania w bibliotece. Państwo ktorym sprzedaliśmy mieszkanie zawsze powiadamiali nas o listach, które przychodziły na nasze azwisko, i o żadnym liście z biblioteki do mnie nie było mowy. I mam pytanie, bo na powiadomieniu które dziś dostałam nie pisze ile mam zapłacić kary, czy to jest normalne, że na takich powiadomieniach nie piszą ile mam zapłacić wierzycielowi? Proszę o odpowiedź, dziękuję :)

Gość szlachetna Gośka
normalne gdzyż policzą ci za każdy dzień zwłoki więc do momentu aż wreszcie ruszysz dupcie i oddasz knigi:D

Gość Hailey
Nie no, mam zamiar iść tam jutro. Czyli liczą to tam na miejscu? Nie wiesz może jak to liczą?

Gość szlachetna Gośka
niestety nie:(

Gość powiem i ja .....
każda biblioteka ma prawo inaczej naliczać zwłokę od swoich dłużników

Gość ja kiedyś bekłam za ksiązki
350 zł, teraz latam grzecznie oddawać;)

Gość MajkiQ
hardcore, tak przez bibliotekę do krd być wpisanym, mi chyba to grozi za mandat. Jak tam Twoja sytuacja? wpis w krd wyczyszczony, jak coś to słyszałam, że można na http://www.big.pl/ bezpładnie pobrać informacje o sobie, czy jest się wpisanym czy nie

Oni tylko straszą. Z KRD dostałam tylko zawiadomienie, że wisze bibliotece kase za zaległe książki. Poszłam tam i pani powiedziała, ze 2x wysyłali do mnie pisma, ale w ogóle do mnie nic nie przyszło NIC! Powiedziałam jej to , ona spojrzała w swój notesik dłużników i naliczyła mi mandat 20 zł :)

Gość nie chce mi się myśleć :D
ale jaja ! 2 dychy i tyle problemów ? A tych złodziei na górze nikt nie ruszy ....

Jakiś rok temu dopiero u nas mieście ruszyła akcja KRS , wiec myślę, że bardziej chcieli ludzi nastraszyć a przy okazji jakiś budżet zdobyć.

Gość inzynier serwisowy bann
ludzie macie problemy z matematyką 9miesięcy = 9* 30dni * ( od 5 do 50groszy za dzień zależy od biblioteki) = czyli od 13,5pln do 135pln

ha, i tu Cię zaskoczę. U mnie w bibliotece jest mniej niż 5gr za dzień zwłoki.