Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyleoile

ból żeber w ciąży

Polecane posty

Gość tyleoile

Witam serdecznie, pozwoliłam sobie na założenie tego forum bo spędza mi sen z powiek jedna bolączka. Otóż jestem w ciąży, a tak uściślając w 40 tygodniu (termin był na 13/12/11) i strasznie bolą mnie żebra. Od mostka kilka poniżej po prawej stronie. Niby synek się obniżył a żebra jak bolaly tak bolą. Nie dość, że zmęczona jestem, bo przez bóle pleców nie mogę spać to jeszcze na dniach ten przeszywający ból żeber. Czy któraś z mam (przyszłych, obecnych) również miała podobne bóle? Cóż one mogą oznaczać?

Gość mama111
Mnie tak bardzo bolały(żebra ,tkliwa skóra)po prawej stronie.Nie było wygodnej pozycji.Lekarz robił mi usg pęcherzyka żółciowego bo tylko na to wpadł,ale nic nie znalazł.Była to właściwie moja największa niedogodność ostatniego trymestru i frustrowało mnie,że nie mogę sobie z tym poradzić.Lekarz rozkładał ręce i tłumaczył,że narządy wepchnięte pod żebra,że ucisk,że takie ułożenie dziecka(boczkiem do mamy,bardziej na prawo).Pocieszę ,że po porodzie minęło.Bolało mnie jeszcze spojenie łonowe,ale to już inna historia.Wkrótce urodzisz,więc i dolegliwość minie.Pozdrawiam.