Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlachetna paczka

Szlachetna paczka

Polecane posty

Gość szlachetna paczka

akcja szlachetna paczka zostala zakonczona. czy ktos zna moze inne podobne akcje? dziekuje za odpowiedzi

Gość no to dupa blada
Ja znam taką akcję. Nazywa się opieka społeczna, czyli finansowanie patologii, aby miała za co chlać, palić i płodzić kolejne dzieci na kolejne zasiłki. Takie akcje, podobnie jak opieka społeczna w obecnej postaci, nic nie zmienią na korzyść dla społeczeństwa, wręcz przeciwnie.

Gość znam - możesz mi wysłać
jestem biedna.

Gość szlachetna paczka
nawet jesli to jest pomaganie patologii czy nie uwazasz ze raz w roku mozna pomoc, a dzieciom zrobic mala przyjemnosc. czy nie uwazasz ze nawet taki pijak nie zasluzyl na chwile radosci. jezeli raz w roku patologia ma miec " brzuch" pelny to ja chetnie pomoge

Gość hańdxia
najlepiej kurva nagradzać patologię, która nie chce iść do roboty bo im się nie opłaca harować za 1000 zł diedzą , palą fajki i czekają na dary a takie gamonie jak wy nagradzają wy idioci nagradzacie siebie , chcesz zaspokojenia swojego sumienia a tych nierobów krzywdzicie bo będa czekać na następne dary

ja nie jestem patologią. Ale mam sąsiadów - którzy dostają takie paczki. Nawet nie chce im się rzeczy (ciuchów) sprzedawać - tylko noszą do ubrudzenia i wyrzucają na śmietnik. Raz w nieświadomości dałam im trochę fajnych rzeczy (nowych). Po kilku dniach znalazłam na śmietniku. A na alkohol mają. Zresztą może nie mają - sami pędzą bimber. Nie mam zamiaru ich uszczęśliwiać.

Gość no to dupa blada
Nie, nie uważam. Rozumiem, że te dzieci się na świat nie prosiły, ale sorry cię, mi państwo zabiera znaczną część moich zarobków, nie dając praktycznie nic w zamian (poza oczywiście przywilejem życia tu), i w związku z tym mnie nie stać na fundowanie sobie dziecka w tej chwili, mimo że teoretycznie moja sytuacja nie jest zła. Więc nie uważam, że oprócz podatków i innych haraczy które płacę na państwo i z których jest finansowana między innymi ta pożal się boże opieka społeczna, powinnam jeszcze coś im dawać. Daję im przez cały rok moje podatki i składki zus, z których sama pewnie nic nie będę miała, bo wszystko rozdrapią renciści i matki na zasiłkach.

Gość szlachetna paczka
rozumiem wasze rozgoryczenie ale czy naprawde chec pomocy jakiemus biednemu dziecku to jest cos zlego?

nie jest nic złego. Ale tylko tym, którym na 100% taka pomoc jest potrzebna. Co z tego, że rodzina mam 10 dzieci (tak - biednych i głodnych) - skoro te dzieci i tak nic z tej paczki nie zobaczą nawet. Znam małżeństwo pijaków, które stworzyło rodzinę zastępczą - po to, by żyć z dzieci i gonić je do roboty (np zbierają grzyby, jagody i sprzedają - te dzieci oczywiście). Jak to możliwe, że nikt tego nie kontroluje? Nie wiem. Pewnie kontroluje, ale raz na rok może być czysto i ładnie w mieszkaniu, a dzieci nie poskarżą, bo się boją. Ja też pomagam - ale w inny sposób. Gdybym za to brała kasę - to ie byłabym biedna :-D ale wolę tak.

Gość szlachetna paczka
nikt nie zna zadnej alternatywy do szlachetnej paczki?

Gość im możesz pomóc
mam. Zapraszam Cię na to forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html Zapoznaj się z nim proszę. Tam właśnie ludzie głównie zgłaszają się po pomoc, bo są w ciężkiej sytuacji z różnych przyczyn. To nie jest forum jak kafeteria, gdzie można oszukiwać. Tamci ludzie się weryfikowani, często odwiedzani i sprawdzani zanim udzielona im zostanie jakaś pomoc. Zapoznaj się z historiami tych ludzi i jeśli chcesz pomóc to bardzo fajnie, zapraszam Cię do nas.

Gość kameron
pomagaj ludziom, których znasz.

akcja- tvn-owska atrakcja ,ta cała szlachetna to pokazanie nierobom i patolom że dobrze postępują . Ot cała "idea"

Gość tak dokładnie !
właśnie widzę jak pomagacioe na tych emamach , jedną zgnoicie a drugiej wysyłacie od xx lat ,albo wspieracie te z ogromną ilością dzieci i koniecznie niepracujące , pomocne pożal się boże

Gość szlachetne zdrowie...nikt
się nie dowie.....gdy wezwie pogotowie.....place kooorwa zus i karetka do mnie nie przyjechała kiedy miałam atak kolki zółciowej....... a kooorwa do patologicznego sąsiada przyjeżdżają co moment bo jak twierdzi boli go głowa a cały dzień najebany łazi....... hooooja w życiu się nie przyczynię do pomagania szlachetnej paczce niech zdechną te zasrane gnoje "pan Paweł ma 60 lat i jest bez pracy i prawa do zasiłku,z powodu choroby nie może podjąć żadnej pracy,gdyż zdrowie nie pozwala...... żona pana Pawła pani Joanna ma rente w wysokości 800 zł pani Joanna choruje......wspólnie z nimi mieszka ich niepełnosprawna intelektualnie córka Barbara wraz z synem 2 letnim Jonaszem....... Pani Barbara pobiera rente 570 zł plus pielegnacyjne z mopsu 120 zl oraz alimenty na Jonaszka 240 zł .... rodzina jest bardzo biedna i prosi o pomoc..... korwa znam te bande chlaja ciagle i sie awanturuja zasłaniaja sie choroba......gnoje

Gość im możesz pomóc
Tam może zarejestrować się każdy. Każdy! jedna osoba Ci się spodoba i jej pomożesz, drugą uznasz za nic nie robiącą patologię i zgnoisz. Ja nie odpowiadam za to co ludzie piszą i robią. Ważne, że coś się dzieje. Ze ktoś jednak pomaga. Raczej gnojenie i wyzwiska są tępione i do takich akcji nie dochodzi. A jeśli ktoś usilnie nie chce wysłać dokumentów i nie potwierdza swojej sytuacji nie dostaje pomocy. Wiele, wiele osób uzyskało tam pomoc. Nie ma tam konkretnych osób, które pomagają zawsze. To są ich decyzje, ich pieniądze i ich wola komu akurat zechcą zaufać. Autorce tego tematu daje szanse na zapoznanie się z historiami tamtych ludzi. Niech sama oceni czy chce komus pomoc. A to, ze inny forumowicz wyraza się źle nie znaczy, ze my nie mamy pomagać. Na emamach tez siedza tylko ludzie i tez maja prawo do zlosliwosci, zlego humoru czy wyrazenia wlasnej opinii. Jednak na pewno nikt tam nikogo nie obraza, chyba, ze jakis troll. Ja na pewno jesli nie jestem zainteresowana pomoca jakies osobie to po prostu sie nie wypowiadam wierze, ze ktos inny jje pomorze. I bardzo wiele kobiet tam uzyskuje pomoc, a im wiecej pomocnych emam tym wiecej dzieciaczkow bedzie moglo sie usmiechnac:).