Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja ze wsi

JAK WYRWAĆ SIĘ Z ZABITEJ DECHAMI WIOCHY?

Polecane posty

Gość Alicja ze wsi

Mam 16 lat i marzę tylko o jednym: lepszym życiu. Moje dotychczasowe było koszmarem. Mieszkam w domku niemalże z drewna i gliny, mam pokoik w którym poza łóżkiem na nic miejsca nie ma, nie mamy łazienki. Totalne średniowiecze, zero perspektyw Jednocześnie wiem że mogłabym tworzyć wielkie rzeczy, jeśli tylko ktoś dałby mi szansę. Marzę o farmacji, mam nawet pierwsze twórcze próby za sobą, ALE jakim cudem mam studiować jeśli nie stać mnie nawet na bilet na PKS żeby dojechać do miasta?! Czuję się ponad innymi, tak. Nie jestem podłą egoistką i egocentryczką, ale czuję się ponad tymi wieśniakami, co nie umieją dodać 2 do 2. Oceny mam oczywiście bardzo dobre, ale przede wszystkim umiem kreatywnie myśleć Moi rodzice nie mają żadnego dochodu, bo niby skąd skoro nigdy nie pracowali, tylko od zasiłku, tu coś pożyczyć, tu coś skombinować, ewentualnie zjeść z ogródka. Mięso tylko na święta. To niewiarygodne że są jeszcze ludzie którzy tak w Polsce żyją Jak mam się stąd wyrwać? piechotą iść 50 km do najbliższego większego miasta? czy jakieś 500km do miasta gdzie jest uniwersytet medyczny?

Gość sghsh
jak jenny- daj dupy bogatemu, zaciaz i zyj jak pasozyt.

Gość miałam robioną 2 razy
a na komputer i internet kasę masz?

Gość Alicja ze wsi
obciągam dziadkowi

Gość Alicja ze wsi
ostatnie to podszyw, ja nie używam takich słów. Nawet jeśli chciałabym komuś "dać dupy" to nie mam kogo. Najbliższy bogacz mieszka jakieś 50 km ode mnie. Internetu oczywiście nie mam, ba nawet z prądem jest problem

Gość 35 lat minęło...
są fundacje, które wspierają młode ale biedne osoby, opłacają studia, pokoje, książki itd. poszukaj w necie, to jakaś droga

Gość Alicja ze wsi
daje dupy sąsiadowi za korzystanie z internetu

Gość Alicja ze wsi
są fundacje, które wspierają młode ale biedne osoby, opłacają studia, pokoje, książki itd. poszukaj w necie, to jakaś droga żeby do nich zgłosić się, trzeba pojechać, nie stać mnie na to. Jest fundacja kościelna-tylko że ksiądz powiedział mi że nie będzie wspierał osoby, która chodzi nieregularnie do kościoła. I cały plan szlag trafił

skoro nie masz internetu, to jakim cudem piszesz na kafe teraz? Jakiś przekaz telepatyczny?

Gość samotny..3
skad jestes dokladniej autorko ?

Gość dfsdfdfff
Skoncz szkole srednia, ucz sie angielskiego i jesli nie stac cie na studia wyjedz jako au pair do USA, najlepiej poza Europe. Jesli sie dobrze zakrecisz na pewno uda ci sie zostac w USA, isc do szkoly, poznac chlopaka. Tylko musisz byc wytrwala i dazyc do celu, to nie bedzie latwe, ale moze sie udac.

Gość dfsdfdfff
albo zostań dziwką.

Gość dfsdfdfff
Nie podszywac sie. Dziewczyna pyta to radze. Najlepiej by wam pasowalo wredne podszywy, zeby klepala biede jak rodzice.

Gość CC2caqcEC
autorko masz sliczne imie :)

Gość dfsdfdfff
Masz jeszcze kilka lat szkoly sredniej, zorientuj sie jakie agencje organizuja takie wyjazdy. Ty chyba nie placisz tylko rodzina, ktora cie sciagnie do siebie. Trzeba dzialac i szukac informacji.

Gość myszaaaaaaaaaaaaaaa
szukasz pomocy na kafeterii, możesz i w fundacji MAILOWO. Przedstaw im sytuację, że nie masz telefonu, nie masz na bilet itd itp napisz dużo o sobie, i pisz do wszystkich możliwych, nie poddawaj się. Trzymam kciuki!

Gość dfsdfdfff
jem kupe

Gość czerwony lakier i ja
a ile płacisz za internet?

Gość dfsdfdfff
Poziom niektorych ludzi na Kafe jest zalosny.

skoro marzysz o farmacji, to musisz się dobrze uczyć. Więc postaraj się mieć jak najwyższą średnią, kuj dniami i nocami, byle mieć same 5, a dostaniesz stypendium. Teraz w każdej szkole można dostać stypendium tylko trzeba mieć wysoką średnią. Mój brat w liceum dostał takie stypendium - miał średnią ponad 5, ale dostał coś około 2000 zł.