Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja dola żony polaka i matki

jestem zagubiona

Polecane posty

Gość moja dola żony polaka i matki

Jestem zagubiona w życiowych tematach. Staram się zapewnić rodzinie wszystko czego im powinno być potrzebne. Mój mąż pracuje, ja zajmuję się domem. Kocham swoje życie i swoją rodzinę ale czasami myślę że było by im lepiej beze mnie. Nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci i jednocześnie zdaję sobie sprawę że przy zmianach gospodarczych nie dam rady finansowo jeżeli chodzi o utrzymanie dzieci. Rodzice są bardzo ważni przy wychowywaniu dzieci ale niech ktoś mnie uświadomi co będzie za rok lub dwa ? Mój mąż pracuje na 2 etaty i ledwie dajemy radę finansowo. Staramy się ograniczać wydatki, kupujemy to co jest nam naprawdę potrzebne, ja dbam o dzieci i uczę je samodzielności życiowej. Nasz rząd chce żeby ludzie starali się o potomstwo tyko po co ? Mamy tak niepewne czasy że ja nie wiem czy i w jaki sposób uda nam się utrzymać dwoje. Niedługo będziemy mieli w kraju Holandię. Ludzie będą woleli trzymać psa nie dziecko bo jest różnica w utrzymaniu. Pies jest tańszy i żyje krócej. I nasza gmina stworzyła nam taką komfortową sytuację z wykupem naszego mieszkania że niedługo wylądujemy na ulicy. Wykup za 1 % jest dla bogatych nie dla nas. Wyremontowaliśmy dużą część komunalnego mieszkania, łazienkę zrobioną samodzielnie mamy pod innym budynkiem. Przez to nie dostaniemy mieszkania za 1 % jak reszta wsi a za więcej nie wykupimy. Dostaliśmy mieszkanie bez pieców i bez łazienki. Wyremontowaliśmy, zadbaliśmy, za większy procent wykupią nas sąsiedzi i wylądujemy na ulicy. W naszej gminie zawsze byli równi i równiejsi. Co z nami i naszymi dziećmi ? A może jakimś wyjściem jest samobójstwo niepracującej matki? Czy państwo da jakąś osłonę socjalną moim dzieciom? Młodszy jest moim oczkiem i szczęściem pytanie matki polki LUDZIE NIE RODźCIE DZIECI W POLSCE !!! Ja sama żałuję że mam dwoje. W naszym kraju z tak niepewną przyszłością nie powinno być dzieci. Kogo będą utrzymywać ? Bogatych ? Mnie na pewno nie bo nie stać mnie na bieżące wizyty u lekarza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZY KTOŚ TO W OGÓLE CZYTA ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość kocham cię życie
Nie tylko Ty martwisz się o przyszłość. Duzo ludzi boi sie przyszłości, ale nie ma przy tym mysli typu: rodzinie byłoby lepiej beze mnie, czy tez - żałuję, ze mam dzieci.