Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeelllka

jak złożę wypowiedzenie to dostanę kuroniówkę??

Polecane posty

Gość eeeeeelllka

wie ktoś? pracuje w firmie, w firmie w której panuje toksyczna atmosfera. Nie jestem w stanie dłużej tam pracować, bo psycha mi siada. Czy jak złożę wypowiedzenie to dostanę kuroniówkę? Nie wiem jak szybko nową pracę znajdę, więc kasa by się przydala.

Gość też to przerabiałam
kiedyś było że nie.Oni muszą cie zwolnic.

Gość eeeeeelllka
nie ma szans, przecież nie pójde do nich i ie powiem: zwolnijcie mnie, bo mam was dosyc, a kuroniowkę potrzebuję?

Gość tghrsh
jesli sama zlozysz wypowiedzienie-nie nalezy sie.

Gość eeeeeelllka
a przeskrobać nic nie przeskrobie, żeby mnie wyrzucili, bo za dyscyplinarkę chyba tez nie ma kuronia. albo 3 miesiące przerwy, nie pamiętam.

Gość też to przerabiałam
Prawo do zasiłku dla bezrobotnego nie przysługuje jeżeli w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w powiatowym urzędzie pracy rozwiązał stosunek pracy lub stosunek służbowy za wypowiedzeniem albo na mocy porozumienia stron, chyba że porozumienie stron nastąpiło z powodu upadłości, likwidacji pracodawcy lub zmniejszenia zatrudnienia z przyczyn dotyczących zakładu pracy albo rozwiązanie stosunku pracy lub stosunku służbowego za wypowiedzeniem lub na mocy porozumienia stron nastąpiło z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Prawo do zasiłku dla bezrobotnego nie przysługuje również jeśli w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem się w powiatowym urzędzie pracy spowodował rozwiązanie ze swej winy stosunku pracy lub stosunku służbowego bez wypowiedzenia.

Gość eeeeeelllka
w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem - a jesli ja zarejestruję się zaraz po wypowiedzeniu?

Gość też to przerabiałam
gdzie ty pracujesz? na mopie? nie umiesz czytać?

Gość eeeeeelllka
zwalniam sie stamtąd czy z kuroniem czy bez. obgadałm wszystko z mężem, jest to wspólna decyzja, zdajemy sobie sprawę, że z praca teraz trudno, ale damy radę. ale kurczę szkoda, że bez kuroniówki.

Gość KORONIOWKE SIE PISZE NIEUKU
.

Gość eeeeeelllka
na mopie to Ty robiona byłaś - hamuj się trochę.

Gość eeeeeelllka
KORONIOWKĘ??? no błagam :D

Gość eeeeeelllka
wpisz sobie chociażby w google to swoje KORONIÓWKĘ :D

Gość też to przerabiałam
no a gdzie ,nawet prawa pracy w necie nie umiesz wpisać , bye , zarejestruj się przed wypowiedzeniem jak taka zdolna jesteś/ ,

Gość eeeeeelllka
wątpię, by z moją szefową to przeszło. to straszna suka jest. głównie przez nią sie stamtąd zwalniam. dzisiaj wydarła do mnie ryja, że policję na mnie naśle, bo jej segregator jakis zaginął i że ja jestem za to odpowiedzialna. gdzie ja tego segregatora na oczy nie widziałam..

Gość eeeeeelllka
powiem szczerze, że baaardzo ale to bardzo mam ochotę jej jakoś dopieprzyć, ale ja w księgowosci pracuję i tak sobie myślę, że jak naślę na nich kontrolę, a kontrola znajdzie jakieś nieprawidłowści w tym co ja robiłam, to po zakończeniu umowy może mnie jeszcze ktoś do odpowiedzialności pociągnąć?

wydaje mi sie ze moze ,jak rozliczasz sie i podpisujesz swoim nazwiskiem,szefowa chyba wtedy nie odpowiada tylko ty.Nie znam sie zabardzo ale tak mi sie wydaje! To idz do lekarza ,chodz na zwolnienia na poczatek nie wiem wpisz w google moze znajdziesz lekarza ktory lubi wypisywac zwolnienia:)

Gość eeeeeelllka
ja się nie podpisuję, to jest spółka z o.o. tylko prezes ma prawo do reprezentacji, jak sie podpisuje to tylko jako sporządzająca, a i tak zawsze prezes musi jako zatwierdzający.

Gość Chrystman
a na czym polega ta toksyczn atmosfera ?