Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajoma30

moje dziecko nie robi kupy!!! help...

Polecane posty

Gość nieznajoma30

Drogie mamy, mój syn ma 8 tygodni, jest karmiony mieszanie, dostaje pokarm mój i mleko Enfamil, mniej więcej połowa karmień moja i połowa mm. Daję mu herbatkę Hipp rumiankową i drugą, ułatwiającą trawienie. Do herbatki daję raz dziennie Dicoflor30, tak jak kazała pediatra. A kupy jak nie było tak nie ma, co jakieś 4 dni już nie mam siły patrzeć na to jak się męczy i aplikuję mu czopek glicerynowy, wtedy po kilku godzinach jest efekt. Co ja mogę jeszcze zrobić???

Gość lela*
podawaj mu te czopki z gliceryny, ona są bezpieczne ale jeden czopek to trochę za dużo dla takiego maluszka, mi pediatra kazała rozkrajać czopek na pół i przez chwilę "obtoczyć" go w palcach by nie miał ostrych krawędzi po jakimś czasie mały powinnien zacząć sam robić kupkę u takich malutkich dzieci układ trawienny nai zawsze działa od razu jak trzeba

Gość nieznajoma30
tak, męczy się ale kupa wychodzi w końcu luźna, nie zbita. Może to efekt czopka? Może powinnam zmienić mleko na Bebilon Comfort? On jest podobno na zaparcie.

pamiętam jak moje dzieci były takie malutkie jak miały problem z wypróżnianiem ,wtedy moja mama podpowiedziała mi jak pomóc . jak widzisz że chce robić kupkę ale nie da rady połóż go na pleckach rozwiń pampersa delikatnie podnieś nóżki do góry i weź zapałkę. trochę ją naśliń, w celuy nawilżenia by delikatniej weszła, następnie włóż w pupcię ale tylko siarkę i przekręć parę razy powinno poskutkować .u nas kupa była od razu :) tylko zabezpiecz pole operacyjne bo mogą być niebezpieczne wystrzały :D powodzenia

Gość nieznajoma30
lela, ja własnie daję te czopki dla dorosłych przekrojone wzdłuż, tak kazała mi położna

Gość lela*
po czopku czasem kupka jest luzna to fakt dawaj mu te czopki, niech się dzieciaczek nie męczy, przecież brzuszek może go boleć

Gość nieznajoma30
katefoster, ja tak robię, tyle że końcówką termometra, ale nie ma efektu. dopiero czop pomaga ale i tak nie od razu tylko po kilku godzinach czasem...

Gość lela*
są czopki glicerynowe dla niemowląt, zapytaj w aptece są tanie

Gość nieznajoma30
a dawała któraś z was maluchhom bebilon comfort? ja sie troche boje zmiany mleka...

Gość lela*
dziecko mojej kuzynki 3 miesiące załatwiało się tylko po czopkach glicerynowych a potem sam zaczął robić kupę i wszystko się uregulowało

Gość nieznajoma30
lela, polozna mowila, ze lepsze dla doroslych, bo te dla niemowlat sa malenkie i trudniej je zaaplikowac, daje polowe "doroslego"

Gość lela*
zapytaj pediatrę o zmianę mleka

Gość lela*
skoro położna mówiła...ale ja bym została przy tych czopkach dla niemowląt, są mniejsze i wygodniejsze do zaaplikowanie

Gość nieznajoma30
wlasnie pediatra mowila o tym bebilonie, ale nie zapytalam, jak mam zmienic mleko. a kuzynka co ile dni dawala czopka?

Gość lela*
moja kuzynka co drugi dzień dawała czopek (to znaczy połowę czopka dla niemowlaka) ja dawałam połowę czopka, jak mały nie mogł się załatwić przez 2 -3 dni i widziałam że się męczy

co do termometra to się nie dziwię mi tez położna mówiła ze tak można ,ale wiem że z zapałką działa bo ta cała siarka daje ten efekt

Gość lela*
wiesz, są dzieci (te bez alergii) które każde mlek modyfikowane wypiją daj mu małą porcję tego nowego mleka i zobacz jak zareaguje na zmainę, czy mu nic nie będzie

Gość nieznajoma30
lubie jesc czopki wyjete z dupy

Gość nieznajoma30
będę może więcej poić (chociaż i tak wypija dużo jak na 2 miesięczne dziecko, czasami 2x120 ml herbatki) i aplikować czopek co 3 dni, nie ma sensu dłużej go męczyć

Gość lela*
a mi lakarka kazała nie wsadzać dziecku termometru do odbytu ponieważ czopek jest bezpieczniejszy termometr jest twardy i można niechcący zrobić dziecu (wiercącemu się) krzywdę

Gość nieznajoma30
lela, moje dziecko nie ma raczej alergii, już raz mial zmieniony Nan na Enfamil, bo z brzuchem miał kłopot, okropne wzdęcia itp. A zmiana była tak przeprowadzona, że jeden cały dzień był na moim tylko mleku i kolejnego dnia już dostał Enfamil. Tyle, że ja już nie mam tyle pokarmu, by tak zrobić. Mały dostaje ściągnięte z cycka, i tak muszę się gimnastykować, by uciułać na 2 podejścia butelkę...

Gość lela***
powiem Ci, że u mojego dziecka przy przejściu z cycka na mm ujawniła się alergia na białko mleka krowiegp pediatra kazała mi mieszać przez tydzień bebilon z Nutraminegem (jest gorzki) by mały przyzwyczaił się do nowego smaku mleka a najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj

Moja corka robila kupe raz na 5 dni do czasu jak przestalam karmic piersia. u dzieci karmionych piersią to normalne

Gość machupikchu
Kiedys moj synek tez nie mogl zrobick upy kilka dni i mąż wsadzil mu do pupy patyczek do uszu POWAZNIE i podzialalo oczywiscie nie caly i tylko nim poruszal i wyjal