Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiamaleństwa

Brak przyrostu wagi u noworodka

Polecane posty

Gość mamusiamaleństwa

Witam, mam taki problem, mój 2 tygodniowy Maluch odkąd wyszliśmy ze szpitala przytył tylko 10 g. Karmię go Bebilonem 1 HA i tyle ile uda mi się odciągnąć z piersi, czasami 10 ml czasami więcej. Jest bardzo ruchliwym dzieckiem, parę razy wystąpiła kolka, w szpitalu brał antybiotyk. Co zrobić by wreszcie zaczął przybierać na wadze? Dziękuje za rady

Gość sopkojnie tylko spokojnie
nerwy nic tu nie pomogą :) jesli dziecku nic nie jest ,robi normalnie kupki to sie nie ma czym przejmowac .Przy najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi lub położnej Kazde dziecko rozwija sie swoim rytmem

Gość mamusiamaleństwa
konsultowałam z pediatrą, nie mam wagi dla dzieci w domu, więc sprawę odkryliśmy właśnie w gabinecie, pediatra nie dał żadnej dobrej rady, kazał przyjść na kontrolę i straszy szpitalem dlatego pytam

Gość mamusiamaleństwa
dzięki spokojnie tylko spokojnie

Gość nie martw sie kochana
Wszystkie dzieci rozwijają się w pewnym ustalonym rytmie. Zwykle zaraz po przyjściu na świat tracą na wadze! Dzieje się tak dlatego, że potrzebują czasu, by nauczyć się pić mleko. Jeśli karmisz piersią, Twój organizm również musi przystosować się do produkcji mleka. W pierwszych dniach po urodzeniu dzieci często tracą do 10% masy ciała. Około 10. dnia życia dziecko powinno zacząć przybierać na wadze. Ale z lekarzem porozmawiaj aby sie zwyczajnie uspokoic

sopkojnie tylko spokojnie każesz być spokojnym gdy taki maluch na wadze kompletnie nie przybiera? w tym wieku to 500-700g na miesiąc powinno przybierać :/ myślę że dobrze by było jakby maluszek poszedł do szpitala to tylko kilka dni a wszystkie badania porobią dobiorą odpowiednie mleko i nerwy się skończą :)

Gość mamusiamaleństwa
szybciej zmienie lekarza i pójdę na konsultacje do lekarza który prowadził nas w szpitalu niż położę zdrowe dziecko do szpitala

Gość mamusiamaleństwa
nie martw się kochana dziękuję, też myślę, że nie powinniśmy się bardzo martwić, bo nic mu nie dolega, nie gorączkuje, je tyle ile zmieści brzuszek i jest aktywnym noworodkiem :)

:P:P:P:P:P-dziecko ma dopiero 2 tyg,nie doczytalas? W pierwszym tyg zycia nastepuje fizjologiczny spadek wagi,dziecko ma 2 tyg,przybralo 10g,wiec nie jest zle. Nie martw sie autorko,z moim bylo podobnie,dodatkowo mial zoltaczke ale nikt go tutaj do szpitala nie wysylal.Najwazniejsze,ze Ci dobrze je.Zapisuj ile i kiedy zjadl,beziesz mogla to potem ew.przeanalizowac z polozna.Powodzenia:)

Gość nie martw sie kochana
masz racje kochana zmien lekarza -popros o konsultacje jakiegos innego pediatre .Jestem mamą wczesniaków bliżniąt i przez pół roku po urodzeniu szpital był naszym domem .,A ty jestes mama i z pwwnoscia doskonale czujesz ze z twoim dzieckiem jest ok ale niepokoi cie tylko waga .Czasami tak jest ze dzieci sie anemizują,,, Nasz lekarz w dużym wojewódzkim szpitalu powiedział mi wprost ,że szpital dla noworodka to ostatecznosc

Gość mamusiamaleństwa
Dziękuje Wam z całego serduszka. To moje pierwsze dziecko, ciąża z problemami, mały jest zdrowy tak mnie to cieszy. Trafiłam chyba na złego pediatrę i tyle. Dzięki Kochane.

Mnie się takie przybieranie nie podoba. Moj synek przybieral w tempie 1200 na 3 tyg wiec wychodzi 57 g DZIENNIE !!!! Byla karmiony piersią. Nie mowie ze kazde dziecko musi tak przybierac ale 10 g w 2 tyg to za mało !!!! Zmieniłabym pediatre i to szybciutko !!!