Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puppuppup

studia dzienne a pup

Polecane posty

Gość puppuppup

czy osoba uczaca sie w systemie dziennym(szkola policealna)moze byc zarejestrowana w pup?chodzi mi o o sobe powyzej 26 roku zycia

Gość powiem i ja .....
z tego co wiem to tylko osoby uczące się zaocznie mogą być zarejestrowane .....skoro uczysz się w systemie dziennym to nie ma szans na podjęcie pracy gdyby Ci takową zaproponowali

Gość puppuppup
nie ucze sie jeszcze ale mysle o podjeciu takiej nauki aleniestety fakt braku ubezpieczenia zdrowotnego troche przeraza.

Gość dopóki się nie uczysz
to się zarejestruj. Potem możesz się wyrejestrować. Na studiach ubezpieczysz się na uczelni

poza tym można się czasem dogadać w szkole - ja np. miałam ze swojej szkoły (też policealnej, dziennej) dwa zaświadczenia: o identycznej treści (że jestem słuchaczem), tylko na jednym było napisane, że jest to szkoła dzienna (było mi potrzebne do biblioteki), a na drugim, że zaoczna (właśnie do pup) :-D

Gość puppuppup
no w tej szkole gdzie chce isc cos takiego nie przejdzie bo tam jest tylko dziennie wiec nie napisza mi zaswiadczenia o zaocznych. jestem teraz zarejestrowana w pup. na uczelni nie ma opcji aby osoba powyzej 26 r. z. ubezpieczyla sie zdrowotnie. bo mi o takie ubezpiecznie chodzi. jak masz 26 i mniej i uczysz sie dziennie to mozesz sie ubezpieczyc w ramach ubez. rodzinnego u rodzicow. a tak to albo praca, albo pup albo samemu-podobno 300 zl miesiecznie. nie mam od dluzszego czasu pracy. rodzina cholernie naciska na zrobienie technika farmacji ale w calej moje okolicy w promieniu 100 km sa szkoly tylko dzienne. ja to wogole nie czuje blusa bo z chemi nic nie pamietam ,poza tym jestem juz w takim wieku ze podejrzewam ze i tak na staz nikt mnie nie przyjmie. jak wybieralam studia po maturze to wszyscy mieli moja edukacje w dupie. a teraz jak jestem juz po 30stce to smeca czlowiekowi chodza za czlowiekiem i zatruwaja mu zycie swoimi wizjami. jakby ten technik farmacji byl jedynym panaceum na moja trudna sytuacje zawodowa.

Gość nie może a poza tym po co?
Jako student czy uczeń masz i tak ubezpieczenie - po cholerę podatnicy mają płacić za to drugi raz? Ale nie martw się - tak naprawdę niewiele tracisz :).

ja mam więcej niż 26 lat i studiuję dziennie - ubezpieczyłam się na uczelni bez problemu! Więc jednak można!

Gość gerhbtnyh
a poza tym kto każe ci się przyznawać w pup do tego ,ze się tam uczysz?