Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ppileczka116

czy to prawda ze 11 miesięczne dziecko może już jeść wszstko co dorosli?

Polecane posty

Gość Yoidhjdiu
Nawet przy karmieniu piersia przez pierwsze miesiace kobieta nie moze jesc ogorka...

Gość Yoidhjdiu
A kto ci powiedzial ze moje dziecko to niejadek?

ogórek zielony świeży może trafić na stół małego smakosza juz od 10 mies zycia a kiszony od 7 mies- z ksiazki "Mama i tata to my" Kurzajewskiej krzywdę dziecku robią Ci rodzice co nie rozszerzaja diety dziecka(jeżeli oczywiście jest zdrowe) kiedyś jakiś tam doktor się wypowiadał,że jeżeli dfziecko nie ma alergii itp. to może jesć wszystko w nmałych ilościach 1-2 mies wcześniej niż jest wskazane.

a kto powiedział,że moje dziecko ma alergie?? nawet nie ma na nic uczulenia oprócz rumianku

ale sie czepiły tego ogórka a ja się po tym temacie specjalnie dzisiaj na badaniu (mierzenia, ważenie na roczek) spytałam jeszcze raz o tego ogórka i lekarka spytała czy miał gazy większe, miększa kupe i czy był marudny - odpowiedź "nie" na każde pytanie - powiedziała, jak mu tylko tak smakuje to na zdrowie, ale na kafe to przecież same dietetyczki najmądrzejsze siedzą... a porównanie ogórka do piwa jest co najmniej kretynizmem, więc nawet nie skomentuje, ale prawda jest taka, że nie robię z siebie hipokrytki, bo ja jestem wybredna bardzo i często czegoś nie lubię, i jak widzę że moje dziecko czegoś nie lubi to go nie zmuszam, a jeśli lubi coś bardzo to mu to mogę robić nawet co dziennie mnie mama tak wychowała że jak nie miałam ochoty na to, co akurat było na obiad, mogłam poprosić o coś innego, zamierzam robić tak samo