Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominikab0606

sen o zmarłej osobie

Polecane posty

śniła mi się koleżanka z klasy, która zginęła w wypadku samochodowym, we śnie była żywa i była w ciąży, nie wiem, dlaczego śniła mi się akurat ona, ostatnio długo już nie myślałam o jej śmierci, można to jakoś zinterpretować?

Moja ciocia zmarla w czerwcu dnila mi sie juz przynajmniej piec razy, rowniez dzis. Ale dzisiejszy sen byl dziwny bo snilo mi sie ze byla w moim pokoju a ktos wbiegl do pokoju babci i powiedzial "Szykuje sie nam pogrzeb" i wiem,ze babcia spytala kogo i ten ktos odpowiedzial ale nie doslyszalam... Kiedys snila mi sie prababcia , rozmawiala ze mna i powiedziala "Pozegnajcie sie z Nia bo zabieram ja ze soba". Wstalam rano opowiedzialam mamie co mi sie snilo , ona ciotke i poszedl taki lancuszek. O godzinie 13 dostalismy telefon o smierci cioci... Dlatego troche sie boje dzisiejszego snu ;/

Gość jak sie sni zmarła osoba
to znaczy ze prosi o modlitwę bo cierpi w czyscu a modlitwa pozwala jej ulżyć Dusze czyśćcowe nie mogą dla siebie zrobić niczego więcej, prócz tego, że cierpią. Cierpienie jest ich jedyną modlitwą, pracą, wreszcie sposobem, dzięki któremu zbliżać się mogą do celu. Duszom, z niektórych kręgów Czyśćcowych, wolno czasem z dopustu Bożego śnić się lub zjawiać ludziom. Jest to jedyna forma, w której prosić mogą o pomoc. Ludzie zazwyczaj jednak sny lekceważą, a owych nieszczęsnych zjaw tak się lękają, że rzadko kiedy przyjdzie komuś na myśl pomodlić się za nią, dać na Mszę św. lub ofiarować na jej intencję cierpienie lub dobry uczynek. Nie myślą, że znak z tamtego świata przyjść może tylko za wolą i zezwoleniem Bożym i że dlatego nie wolno go lekceważyć. Cierpiący w Czyśćcu są jak żebracy... Czekają, by im ktoś rzucił jałmużnę... Czasem wieki całe czekać muszą i gdyby nie nieustanna za wszystkie dusze w Czyśćcu ofiarowywana modlitwa Kościoła, wielu z tych nieszczęśliwych czekałoby daremnie. Świat szybko zapomina o tych co odeszli a oni, odarci ze wszystkich ludzkich naleciałości, z całej fałszywej godności czy dumy w jakże niewysłowienie bolesnym opuszczeniu czekają wsparcia! Najbiedniejszy ubogi, najskromniejszy nędzarz jest królem wobec cierpiącej duszy. Cierpieniem, chorobą, kalectwem, głodem czy opuszczeniem może się jeszcze zasługiwać Bogu, może cierpliwie wszystko znosząc, zaskarbiać sobie Jego łaski i zmazywać winy. Dusza czyśćcowa jest zdana już tylko na jałmużnę miłości i pamięci bliźnich, jałmużnę, o którą w dodatku sama upom

Gość gość
Odświeżam. Historia w skrócie: dwa miesiące temu zmarł mój znajomy, z którym długo nie miałam kontaktu, jednak nosiłam go zawsze w sercu. Bardzo rozpaczam po jego śmierci, nie mogę się pozbierać. Ostatnio spotkałam jego znajomego, który podał mi kilka informacji na temat ostatnich miesięcy życia zmarłego, jednak wydaje mi się, że on kłamie. Dzisiaj w nocy przyśnił mi się zmarły. Był tylko we fragmencie snu. Zobaczyłam jego twarz, jego postać. On na mnie spojrzał, odwrócił się i odszedł szybkim krokiem. Nie pamiętam czy coś mówił, ani nic, tylko jego twarz i jak odchodził. Za życia śnił mi się kilka razy, teraz po śmierci wręcz wyłam nad jego grobem blagajac, żeby mi się przyśnił. I teraz tak: o co chodzi? Ja interpretuje to w sposób taki, że -on chce odejść, a ja go blokuję, -ostrzeżenie przed kolegą, że powinnam uciekać i nie gadać z nim, czy śnił mi się, bo ciągle o nim myślę? Ktoś jest w stanie dodać coś od siebie?

Gość gość
Jeszcze dopisek: z tej rozpaczy piszę listy zaadresowane na jego imię i nazwisko i palę je później. Wiem, ze to jest chore.

Gość sen o zmarłym

słuchajce a mój sen mnie przeraził, śnił mi sie mój były chłopak z którym we śnie całowalismy się , kochalismy sie a na koniec dowiedziałam sie ze jestem w ciązy, jakies przyjęcie rozmowa jego z mama że jestem w ciązy   takie realne życie. I nagle mój mąż budzi mnie i mówi wstawaj bo dzieciaki do szkoły trzeba ogranąć. I ja po chwili wstaje i myślę sobie jeju przecież on nie żyje a zupełnie o tym zapomniałam , co to może oznaczać?

Gość Dziadek

Sny w których śni nam się ciąża, mogą mieć wiele różnych interpretacji. Sen związany z ciążą najczęściej symbolizuje pozytywne zmiany w naszym życiu. Jest zapowiedzią pomyślnych wydarzeń, które w najbliższym czasie mogą nam się przytrafić. I co istotne, mogą mieć one duży wpływ również na osoby z naszego najbliższego otoczenia. Sennik zawiera wiele różnych znaczeń dla tego symbolu. 

nie da się zinpretowac snu ale skoro nie żyje juz jakis czas to moim zdanim powinaś pomodlić sie za jej dusze